KYK yurtlarında öğrenciler gece yurda giriş yapmadığında hem kendilerine hem de velilerine otomatik SMS gitmesi büyük tartışma yarattı.
Birçok öğrenci, yurtta oldukları hâlde sistemin hatalı bildirim gönderdiğini söylüyor.

KYK yurtlarında öğrenciler gece yurda giriş yapmadığında hem kendilerine hem de velilerine otomatik SMS gitmesi büyük tartışma yarattı.
Birçok öğrenci, yurtta oldukları hâlde sistemin hatalı bildirim gönderdiğini söylüyor.
Yahu 18 yaşını geçmişse "veliye" haber vermek nedir? Veli ne abi?
Olay asıl şu. Gerici aikeler kızlarını şehir dışında okutmak istemiyor. Devlet de, bunu sağlamak için gençlere bekçilik yapıyor aileleri adına.
Eskiden sınavı kazanan kızları bile "oeaya giderse... pu olur" diye okutmazşardı. Şimdi bu olmasın diye devlet hafiyeciliğe soyunuyor.
Oysa kızlarını okutmak istemeyen aileler bunu ellerindeki ekonomik güçle dayatıyorlar. Üniversite kazanan bir kıza, eğitimini sürdürecek kadar burs ve imkan sağlasa devlet, ailesinin eline bakmaz koz. Çeker gider ve okur.
Tabii, bizde her kasabaya üniversite açtıkları için, herkes üniversite mezunu. E bu kadar mezun için iş yok. Eğitim de kalitesiz.
Devlet kızların okumasını teşvik etmiyor yani, tersine engellemeye çalışıyor
İstersen çocuk dünyaya getir istersen evlen istersen aileni terk et istersen vergisini ödeyen genelevlerde çalış hatta suçlarının bedelini erişkin bi vatandaş olarak öde ama yurda geç girme. Aman birine verirsin falan olmaz öyle “başına bir şey gelirse sorumluluk almayayım” kisvesi altında böyle bi uygulama başlatalım.
Reşit insanların hayatına bu şekilde müdahale edilmesi çok saçma. Ve kişilik haklarına saldırı olarak görüyorum. Yurtlarda öğrencilerin güvenliğini sağlasınlar çok düşünüyorlarsa öğrencileri.
Benlık bır durum yok ama çok ıyı olmuş
Gezmesinler bir zahmet gece yarısı dışarıda ne işleri var Sonuçta yurt otel değil bir düzeni var gece vakti sokaklar sapıkla katille dolu
Bu tür bir sistem, amacını aşarsa elbette sıkıntı yaratabilir. Özellikle hatalı bildirimler öğrencilerin kendilerini baskı altında hissetmelerine neden olabilir, bu da huzursuzluk yaratır. Velilere bu tür yanlış bilgiler ulaştığında aileler gereksiz bir şekilde endişelenebilir. Böyle bir uygulamada teknik altyapının sağlam olması ve iletişim mekanizmalarının hatasız çalışması çok önemli. Sana göre bu sistem güven verir mi, yoksa daha fazla sorun mu yaratır? 😊
Cevap
8Cevap
İyi olmuş bence.
bıdı bıdı seni yurda kitlerim bahh
Çok saçma buluyorum.. Yaşı 18 yaşından büyük insanların kendi kararlarını alabileceğini düşünüyorum.. Oy verip yönetimde söz sahibi olabilenlerin gece 00 dan sonra nerde kalacaklarıi yeride secebilirler herhalde :))
Yakında oda olur.. Benim kızım 13 yaşına girmek üzere. Bir kız çocuğu babası olarak bunu diyorum.. Çocuğunuza güven verin arkadaşı olun.. Anlayın. Yalan söylemesine bqhene üretmesine gerek biraktirmayin..
Hatalı bildirim çok oluyor diyorlar bu büyük sıkıntı. şu an okuyor olsam ailem sıkıntı etmezdi ama eden de çok bilmiyorum dışarısı da tehlikeli... çocuğum olsa dışarıda olduğunu bilmek isterdim herhalde
Saçma sapan bi uygulama ya, durduk yere düşman etmeye çalışıyorlar galiba.
Bu uygulama zaten öncedende vardı. Bence mantıksız sanki insanlar canım mı herkes numarasını yazar. Kızlar kendi numaranızı kaydettirin. Aile numarası diye.
Benlik sıkıntı yok ama aşırı saçma olduğunu düşünüyorum.
Yurda gitmedim daha önce hiç. Ama yurtta olan bi arkadasim var ona sorarım
Liseyi anlarım da üniversite de okuyan bir kişi genellikle reşit oluyor. Bebek değil ki bu velisini arıyorsun.
bdsm falan olmadı şimdi alkjsda.
Benim öyle dertlerim yok, bence iyi olmuş
Ben çocuğum için bildirim gelsin isterim öğrenci olsam istemem 😄
Valla dünya menfaat dünyası ben bilmem 😄
Babamın sorumluluğundan çıkalı çok oldu zahmet etme 😂
Adamı rahatsız ediyon ya ne terbiye kalmış ne vijjdan 😂
E bi zahmet adamın kalbine inecek 😂
hahaha fuhuşturulamayacaklar artık tüh adhdhhhd
taş kalpli fayırr
Babasız çocuk sayısında düşüş olur fena mı ahdhdhdh
nolacah şimdi kırmızı ışıkta dilendirecek bebe bulamayacan
ben bakmıyorum o işlere hatta dilendirenleri de bulsam o ışığın üzerine oturturum bak net :D
snaki bi kol bacak kırıp bebe dilendirtecek gibi duruyon
kol bacak kırabilirim ama bebelerin değil hak edenlerin diyelim
çıkışta bekle sen hadi bakalım asdfasd
ben beklemem sen bekle dhhd
beklesene yaw
Ama var ya nasıl üzüldük nasıl üzüldük anlatamam
Öyle bi derdim yok ama çok iyi olmuş süper olmuş
Kaçarım jsjsjs
Simi yuttum
Kesüp kebap yaparüm
Kalmıyorum ama baya saçma olmuş ya
dimii hwgshhws