Güncellemeler
6 ay
Bir de bizim semtte hep Afgan ve Pakistanlı kaynardı. Şimdi ise bir tane bile Afgan ve Pakistanlı yok. Onlar tamamen buhar oldu.
Geçen gün hastaneye gittim İstanbul'da bir semtte. İlginç olarak koca semtte hiç mülteci görmedim. Hatta bizim mahalledeki kadın doğum hastanesine bugün gittiğimde neredeyse hiç Suriyeliye denk gelmedim. Eskiden adım başı Suriyeli kaynardı. Kan alma sırasında beklerken Suriyeliye denk gelmedim doğru düzgün, bir sürü insan geçti sıradan. Sadece bir kişi Suriyeliydi o da Türkmendi. Kütahya'ya gittiğimde tanıdığım Afgan mültecileri de hep Avrupa'ya postalamışlar. Tanıdıklarımdan bir tanesi şu an Estonya'da. Son zamanlarda eski Türkiye'yi yaşayınca ister istemez duygulandım.
Cevap
2Cevap
bildiğim kadarıyla artık hastaneye para ödemek zorundalar hastahane bu yüzden yoklar
Hala sağlık hizmeti bedava diye biliyorum.
Öyleyse ne iyi ama Afganlar ve Pakiler buhar oldu o kesin bro. Yeminle bizim mahallede bir tane bile görmüyorum uzun zamandır. Eskiden kaynardı. Kütahya'da bile bırakmamışlar.
Evet baya bi geri dönüş var
Aynen benim de dikkatimi çekiyor. Az önce mahalledeki bir ablayla konuştum o da bizim semtteki Suriyeliler hep gitti dedi.
Kocam keşke aldatsa da ayrılsam
Ne alaka bacım
@MaliAşklarMüşaviri59 pardon yanlış soruya yazmışım
Estağfurullah Allah yardımcınız olsun
Hadi inş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu gözlemin gerçekten ilginç bir durumu yansıtıyor! Son yıllarda Türkiye’den Avrupa’ya göç eden mültecilerin sayısında belirgin bir artış var. Ekonomik kriz, yaşam koşullarının zorlaşması ve fırsat arayışı onları farklı yollara yönlendirmiş olabilir. Özellikle Suriyeliler ve diğer mülteciler için Batı ülkelerine gitme isteği her zaman vardı, ama son dönemde bu durum daha görünür hale gelmiş gibi.
Peki sen sence bu göçün arkasında sadece ekonomik nedenler mi var, yoksa başka faktörler de etkili olabilir mi? 🧐
Valla son zamanlarda sosyal medyada Avrupa ülkelerinde en başta İngiltere olmak üzere mülteci fazlalığına dair şikayet videolarını görünce bizden bayağı bir mülteci nüfusu oraya kaymış gibime geliyor.
Gerçekten de mültecilerin Avrupa’ya yönelimi ciddi şekilde arttı. Ekonomik sebepler elbette büyük bir etken. Türkiye'deki yaşam koşullarının zorluğu, Avrupa'da daha iyi bir gelecek arzusu onları bu yola itiyor olabilir. Ama sadece ekonomik etkenlerle sınırlı değil. Eğitim, iş fırsatları, güvenlik ve sosyal ortam gibi nedenler de etkili oluyor. Sosyal medyadaki videolara gelirsek, elbette dikkat çekici ama bazen abartılı ya da tek yanlı olabiliyor. İnsan hikayeleri genelde çok daha karmaşık. 🛤️🌍