Bu gun. Yasli bir. Yabanci. tanidigim soyledi bana. Eger. Rusya olmasaydi Almanya yenilmezdi ve. Su an. Bambaska bir dunya olurdu? dedi. Ben anlamadim 🤔 hic. dusunmemistim sadece. Almanyanin yenildigini biliyordum o Kadar? ama o anlari canli yasamis bu ihtiyarin dedigi gibi Almanya yenseydi? onun dusuncesi. Almanya. Tum dunyayi tek basina kontrol ederdi dedi? Sasirdim su an Almanya. Dunyayi kontrol etseydi? Gazze, de. Nasil davranirdi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Gündem konusunda 1,1b cevap paylaştı.
8 ayÖncelikle, Almanya'nın yenileceği savaş başlamadan 10 yıl önce planlanmıştı. Ancak tabi ki Rusya etkisi daha çabuk yenilmesini sağladı.
Peki neden10 yıl önce hesaplanmıştı dedim?
Oyunu kuran ABD idi. 1776 da, İngiltere'den, bağımsızlığını elde eden ABD, pasif bir dev olmuştu. Tıpkı bugünkü Çin gibi. Ancak dünyadaki tüm nüfuz alanları ve enerji kaynakları İngiltere'nin kontrolünde idi. Avrupa'dan ABD'ye göç edenler ve özellikle Yahudiler için özgürlük alanı olan bu ülkenin sürdürülebilir yeni enerji kaynaklarına ihtiyacı vardı. Tüm hesapları İngiltere üzerine yapıldı. 1. DS Savaşı sonrası, Almanya'nın mağlubiyeti ile İngiltere daha da güçlenmiş, rakibi Almanya'yı enerji kaynakları açısından, tarihsel sorun olarak gördüğü için Manş denizinde baskı uygulamaya başlamıştı. Fransa ile ortak karasuları anlaşması gereği, Alman ticaret gemilerine engellemeler yapıyor ve gerginlik artıyordu. ABD bunu gördü ve fırsata çevirmeyi tercih etti. Başta savaş teknolojileri olmak üzere lojistik açıdan sürekli Almanya'yı destekledi. Almanya güçlendikçe, Manş denizindeki baskılar nedeniyle İngiliz ve Fransızlara öfkesi de artıyordu. Tabi bu olay siyaset, propaganda ve provokasyonlarla da desteklendi. Alman siyasi iradesi, güç ve nüfuz elde etme çabası ile ABD'nin tam istediği gibi, Fransa ve İngiltere'ye saldırdı. Ellerindeki yüksek lojistik desteği ve teknoloji ile savaşı kazanacaklarına kesin gözüyle bakıyorlardı ki, asıl oyun kurucu hiç böyle düşünmüyordu. ABD, savaşın ilk yıllarında da Almanya'ya desteğine devam etti. Hatta bu yüzden, yani ABD'nin lojistik desteğini kesmek için Kuzey Atlantik'te ciddi bir denizaltı savaşları oluyordu. Fransa'nın, Nantes şehrini işgal eden Almanya, buraya bugün bile dünyanın en büyük denizaltı üssünü kurdu ve bu üs o derece yüksek çelik ve güçlü çimento ile yapılmıştı ki, savaş sonrası Fransa bu üssü yıkamamış ve halen mevcudiyetini sürdürmektedir. Savaş sırasında, ABD birkaç kez İngiltere'ye dünyadaki tüm denizaşırı topraklar ve nüfuz alanlarına karşılık yardım teklifinde bulunmuş ancak kabul edilmemişti. Nihayetinde, Alman ordusu Londra'yı bombalamaya başlayınca, İngiltere ABD'den destek almayı ve karşılığında nüfuz alanlarını ABD'ye devretmeyi kabul etti. ABD, O andan itibaren Almanya'ya olan desteğini kesti. Savaşın başından itibaren uygulanan Yahudi düşmanlığı da ABD planı idi. Bu sayede, Almanya'dan büyük bir sermaye ve bilgi göçünü kendi ülkesine yönlendirmişti. ABD, Savaşın son döneminde Normandiya çıkartması ile savaşa girdi ve öldürücü hamleyi yaptı. Böylece İngiltere tarihsel gücünü ABD'ye kaptırmış oldu ve günümüz dünya sistemi kuruldu.05 Yorumla- 8 ay
Almanya savaşı kazansaydı ne olurdu?
Dünya siyasi haritaları tamamen farklı olurdu. Çok daha az ve geniş coğrafyaya yayılmış ülkeler olurdu. Bizim açımızdan neler olurdu, sorusunun cevabı aslında 1. DS savaşında verilmişti.
Almanya, Osmanlı'nın parçalanmasını istemiyordu. Büyük bir coğrafyaya hükmeden bir Osmanlı ancak Osmanlı'ya hükmeden bir Almanya hayali vardı. Tıpkı İngilizlerin Hindistan, Hollandalıların Indonezya'ya uyguladığı politikaları uygulamak ve sömürge devlet haline getirmek istiyordu. Aslında Almanya bugün bile bu hayalinden vazgeçmiş değildir. Bu yüzden Kendi sınırlarının güneyinden başlayıp, Suudi Arabistan'a kadar olan bölgedeki tüm devletlere son derece sıkı ilişkileri mevcuttur. Bu yüzden 60 yıllarda başka bir ülkeden değil de, başta Türkiye olmak üzere hep bu bölgedeki, İtalya, Yunanistan, Sırbistan, Bulgaristan gibi ülkelerden işçi göçü almaya devam etmiştir. Almanya'nın, Osmanlıyı sömürgeleştirme düşüncesi 1800 lü yıllarda başlamıştır. - 8 ay
@Mahşerin_Yakışıklısı. Tam. 500 sayfalik bir. Ansiklopedinin icindeki bilgiler Kadar genis bilgiler vermissin🤔 Sagol ve. Onlar. Tarih. Bilgilerinide. Yazmis olmali bize. Ogretilenler. Soyle "Vahsi Almanlar. ve. diktatorleri. Dunyayi kasip kavurmak istediler ama. ingiltere. Usa. Fransa. gibi. Demokrasi oncusu ulkeler. Almanyayi yendiler". kotuler kaybetti iyiler. Kazandi mutlu son" bize ve dunyaya bu tarih ogretildi. biz. Masumuz. Hakimbey😌
- 8 ay
Tarihi savaşı kazananlar yazar.
- 8 ay
Yasadigim ulkede yaslilari iyi dinliyorum onlarda anlattikca anlatiyor. Sayelerinde dinliyorum gecmis zaman. hakkinda bayagi. gecmis zaman bilgileri ediniliyor. Ok. Simdi baska tanidigimin iddasida bu" ingiltere. herseyin kontrolunu yapan bir ulke. Birinci dunya savasinda. Gelecekte onemli olarak petrol hesabini. Ingiltere yapti ve Osmanliyi parcalama. Ve petrol gelecegi icin kullanacagi Ortadogu ulkeler planini. Ingiltere. Yapti ve. Tum Arap ulkelerinin kurulma planini ingiltere yapti ve. Sinirlarini. Ingiltere cizdi. Ve. Ingiltere mmm? Dedi ve dusundu. Araplarin. Tam ortasina. hah suraya. Israil devletinin sinirlarini cizeyim dedi ve. Tamamen ortadogunun. Planini. 100 yil onceden ingiltere. Yapti" dedi yaslilardan. Misli gecmis zamani dinleyerek ogrenmenin yolu onlari iyi dinlemektir🙂
- 8 ay
Yasadigim ulkede. Devamli gorustugum birinin. Dusuncesine. Gore. Ingilizler. Dunyayi yonetiyor? ( benim ona. Soyledigim " Yahudiler. Dunyayi. Yonetiyor? Fikrime. karsi verdigi. Cevapti bu). Evet onun fikri su an. Evvelden oldugu gibi. Ingilizler dunyayi yonetiyor. ingiliz sistemi ile yonetilen ulkeler aslinda. "Derin ingiliz devleti" tarafindan kontrol ediliyor ve yon veriliyor. Amerikada. Baskanlar aslinda sadece goruntu. dedi? Ve ingiliz temel sistemi. 1- kanunlar cok onemli bir. Polis. 3 dakikada gelir kurali iki. Mahkemeler kesinlikle ozgur. Soyle Cumhurbaskani basbakanlar bile kesinlikle. Karisamaz yargiya ve. Benim param var. Tanidigim var. Kesinlikle. Yargiya tesir edemez bu cok kesin bir. Ingiliz kuralidir. ve. Market ekonomisi ingiliz sistemi kontrolu olan ulkelerde. Garanti uygulanir. Ve. Her satilan urun kontrol. edilir sonucta. Onun dedigine gore. zaten bir ingiliz olan. Washington, dan beri. USA, da. Zaten ingiliz sistemi ve. derin devlet kontrolu var. Yani tanidigima gore? Senin dedigiin. USA. Almanya. Kararini aldi ve isleme koydu? Bu dusuncen tanidigima gore USA derin devleti karari aldi ve. Almanyaya karsi uyguladi? bu. yasli komsumun senin fikrine cevabi? tabii. sadece onun gorusu. Cevabi asil bana verdi " Yahudiler degil ingilizler dunyayi yonetiyor". Yahudiler. ingiliz. sisteminde cok basarili olmuslardir ama. Kontrol ingilizlerin? Cevabi idi
En İyi Cevaplar
Tarihi araştırıp bakın burada çok değişik yorumlar gördüm , ve alakasız, almanyanın yenilme sebebi , adolf'un kurmaylarını hiç dinlememesi,... kibrli ve narsist yapısı, teknoloji anlamında ilerleyen almanya hitleri 3 4 yıl daha bekleyip , savaşa girmemesi için uyarılarda bulundu, cünkü o dönem elektirikli araç ve jet teknolojisini bulmuştu., fakat geliştirme aşamasındaydı, ve aynı anda bir çok devlete savaş acması hitlerin ve almanyanın sonunu getirdi. Düşünün...
Jet teknolojisini bulmuş geliştirmesi gerekiyor,
Elektirikli araç teknolojisini buşmuş,
Süper deniz altıları var ...
Kurmaylarını dinlemiyor...
Amerikanın uzaya cıktıgı roketlerin mucidi albert brown, v1 v2 roketleri ozaman tabi güdüm ve gps sistemi yok, amerika albert brownu savas sonrası amerikaya alıp roket teknolojilerini geliştirip uzaya cıkıyor,
Sen kurmayşarını dinlemeyip jet teknolojisini beklemiyorsun,
Aynı anda bir cok devlete savas ilan ediyorsun , ve savaşmayo bilmeyen italya almanyaya müttefik olarak yük oluyor,
Savas bitmeye yakın amerikan ucakları alman jet ucaklarına denk gelip göremiyor bile, ve bu teknoloji savasın son dakikalarına yetişiyor , düşünsenize savaş bitmek üzere , ve bu gamimetleri savaş sonrası sovyetler ve amerika paylaşıyor , ve gelelim almanyanın en büyük hatasına...
Atomu almanlar buluyor , nükleer bomba yapmak için saf su kullanıyorlar fkaat zaman dar, yapamıyorlar, abd hitlerden kacan alman bilim adamları fizikciler ile nükleer bombayı atomu parcalayıp grafit kullanarak kontrol altına almayı başarıyor ...
Kısaca suanki dünyadaki teknolojinin %70 ni tek başına bulan ülke...
Hştler kurmaylarını dinleyip kimya ve fizikcilerini dinleyip savaşa girmeyip, 3 yıl 4 yıl daha beklese hiç bir ülke hitlere kafa tutamazdı...
Ve hitlerin alman meclisinde yaptığı en büyük konuşma, yahudiler büyük bir savaş istiyor ve ben buna dayanabilecegim kadar dayanacagım ...
Sebep avrupada zengin olan yahudiler filistine göç etmiyor... Arastırın ögrenin arkadaşlar00 Yorumla
8 ayNazi yönetimi Almanyası ile günümüz Almanyasının yönetim anlayışı olarak çok fark var.
Almanyanın yenilmesinde bir kaç kilit nokta oynamaktadır. İngiltereye sadec hava saldırıları ile yenme düşüncesi ile hava harekatları düzenlendi fakat Hitlere giden raporlar başkaydı taaki uçak filosunda sorunlar bariz göz önüne gelene kadar. Kayıplar çok çok fazlaydı. Sovyetlere saldırmada bazı hatalar yapıldı.
1- Batı cephesinde İngiltere ile olan savaşı bitirmeden doğuya yönelmek.
2- Moskovaya direkt gitmek yerine rota değiştirmek bu 3-4 haftalık kayba sebep oldu.
3- İtalyanın yunanistanı yenememesinden dolayı bu kötü imajı temizlemek için hitler yunanistana saldırdı. Burada sovyetler birliğine yapılacak saldırı tarihi doğal olarak gecikti sekteye uğradı.
4- Kışa hazırlıklı şekilde savaşa girilmemesi. Rusyanın geçmişteki kış savaşlarından ders çıkarılabilirdi.
Ben açıkçası Japonya ile anlaşır beraber saldırmayı teklif ederdim. Amerikayla uğraşmak yerine hem Amerika savaşa dahil olamamış olurdu hemde Almanya ve Japonya istedikleri petrole iki tarafta ulaşmış olurdu. Sovyetler birliği 2 zıt cephede mecbur orduyu bölmek zorunda kalırdı burada savaşı kaybederdi. Japonya Çin, Kore vb. toprakları işgalini hızlandırırken. Almanya ise Hindistan vs vs ilerlemiş olurdu. Her iki taraf istediğini alırdı.
Afrika cephesindede Almanyanın büyük hataları avrdı ayrıca.00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Tarih gerçekten düşündürücü olaylarla dolu! Almanya'nın yenilmesinde birçok faktör etkiliydi, ama Rusya'nın rolü çok büyük. Sovyetler Birliği'nin direnişi, özellikle Stalingrad Savaşı'nda, Almanya’nın Doğu Cephesi'ni çökertti. Tabii, ABD’nin savaşa dahil olması ve Batı Cephesi'ndeki müttefiklerin gücü de Almanya'nın yenilgisine katkı sağladı. Eğer Almanya kazansaydı, çok otoriter ve baskıcı bir düzen kurarlardı diye düşünüyorum, çünkü Nazi ideolojisi oldukça katı ve insan hakları açısından sorunluydu.
Gazze gibi bölgelerde nasıl davranırlardı demek zor; ama Nazi Almanyası’nın politikalarını göz önüne alırsak, barışçıl bir yaklaşım beklemek gerçekçi olmazdı. Peki sen, ihtiyarın söylediklerini düşündükten sonra ne hissediyorsun? 🌍03 Yorumla- 8 ay
🤔. Ben. Almanya. Kazansaydi. Dunyada tek lider olurdu. Gazzede. Nasil yapardiyi? yasli Adama sordum. Oda soyledi acikladi " savasi Almanya. Kazansaydi. Israel devleti. Kurulmazdi. Gazze sorunuda olmazdi dedi? sasirdim? Hic. dusunmemistim su. Anki. Dunyanin bambaska olacagini? Dusunun Usa ve diger guclerin ikinci planda oldugu. Almanyanin tek. Superguc. Olmasini hic dusunmemistim aklima bile gelmezdi. Yasli kisilerle fazla derin konu konusmamak daha iyi sanki?
Yapay Zeka Yorumladı
Fenomen8 ayTarih gerçekten insanı farklı düşüncelere sevk ediyor Kemal Bey. İkinci Dünya Savaşı'nın sonucu dünya düzenini şekillendirdi ve eğer Almanya kazansaydı şüphesiz ki tamamen farklı bir tarih yazılırdı. Yaşlı tanıdığınızın bakış açısı ilginç, ama tarih "eğerler" yerine olanlarla ilerliyor. Gazze konusuna gelince, dünya dengeleri farklı olsa bile insanların huzur ve barış isteği değişmeyecektir. Belki bazen derin konular, kafaları karıştırsa da böyle sohbetler ufku genişletiyor. Sen ne düşünüyorsun, daha çok mu konuşmalı böyle konuları, yoksa hakikaten uzak mı durmalı? 🤷♂️
- 8 ay
Yabanci ulkede yasiyorsaniz. Boyle yasli kisilerle iyi gecinirseniz. Onlar. sizin Oturma izni almaniza yardimci olurlar tabiki sizden bir ictenlik gorurlerse ben onu bana bir sey anlatirken gozlerinin icine dimdik gozlerimi hic. oynatmadan dimdirek bakarak dinliyorum. Buda yasli insanlarin hosuna gidiyor cunku. Onu cok dikkatle dinleyen biri var anlattikca anlatmasi geliyor ve ona. Boyle dikkatle bakana Oturma izninde. V. s. tabiki yardimci oluyor. sonucta iyi dinleyen birini buldular mi o iyi dinleyen onlarin herseyi oluyor? Yaslilik iste🤔
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
2Cevap
Ruslar hitlerin neyin peşinde olduğunu iyi biliyordu ve kuvvetle muhtemel o belgeleri ele geçirdiler
Hitlerin son döneminde antartikada ilginç bi arayışta olduğunu duymuşmuydun01 Yorumla- 8 ay
Yok duymadim. Ama yukarda Mahserin_ Yakisiklisi. Nick uye bayagi bilgiler bu konuda bakalim onun bilgisi ve dusuncesi ne bu konuda?
8 ayHayır, amerika sayesinde kayıp etti almanya. Kim destek çıktı sovyetlere zamanında
01 Yorumla- 8 ay
Doğru ancak yine ABD sayesinde savaşa girmişti. Oyun kurucu ABD idi.
Gizli Üye(25-29)8 ayAbi sende yaşlısın
021 Yorumla- 8 ay
Genç var yanında.. onunla ilgilen :D
- 8 ay
Vucut gelistirme calisiyorum ve cok iyi beslenme plani uyguluyorum. Vucudum kas icinde ve. Cildime. Yillardir. Retinol Cilt yagi kullaniyorum retinol kesinlikle. Cilt kirismasini 100/100 engeller ( sadece alin ve bogaza) bazi 20 yasinda tanidiklarim var 90 yasinda gibiler
- 8 ay
La sana sorunla ilgili koca koca paragraflar yazdım. Sen onu okumadın da gittin çıtır kızlara mı yürüyorsun. Çok ayıp çok.
- 8 ay
Evimde. Agirlik aletleri haric. "AB COASTER" aleti var bu. Aletleri sahipseniz. incecik ve kasli bir bel yapiniz olur. Garantili olarak gunde sadece. 10 dakika ve. hic gobek yok sadece. Kas bu makineye Kim sahipseniz yaslanma uzak o kisilerle icin ve istedigi Kadar yesin gobek kesinlikle olmaz.
Cevap sahibi8 ayAbi hangi retinol nereden alıyorsun nasıl kullanıyorsun acil bilgi rica ediyorum hürmetler
- 8 ay
@Mahşerin_Yakışıklısı Kim? Sen mi?🤔
- 8 ay
@Mahşerin_Yakışıklısı La o citir kiz. Senden sonra yazdi ayri zamanlarda olanlarda cevapti ona La sende. yalnis Gordun?
- 8 ay
Ben yasadigim ulkede. Amazondan. Aliyorum eve getiriyorlar yillardir. Cok az. Alnima ve bogazima syrup gune Boyle basliyorum hic kirisiklik yok. Retinol. Yapan markanin ismini Tam olarak yaziyorum benim kullandigim bu." Retinol. Face Serum. ( internette. Amazon sitesine girip sor! Almak icin degil fiyatini ve. urunu gorursun orada dene. Olur mu?). Bu retinol serumunu alin ve bogaza kullanirsaniz hic. Kirisiklik olmuyor. Sadece. Sabahlari alniniza ve bogaziniza cok az surup gune baslayin. Hic kirisiklik olmuyor. Tecrube ile sabittir
- 8 ay
@Mahşerin_Yakışıklısı " Genc var yaninda onunla ilgilen" diye. Gizli bayan. Uyeye soyledin degil mi? Yani sent gencsin. ve onun yanindasin mi? bu yorumun? Bir bayani uyarip. " Genc. Var. Yaninda" diyorsun?
- 8 ay
Ha ha. Bende. Yasliyim torunum
Cevap sahibi8 ayKemal ağğbii hiçte yaşlı değilsin kim demiş onu
- 8 ay
Dogru. Kendimi 20 yasinda gibi hissediyorum. " Gatorade" guc icecegi sagolsun icinde. Electronic var. Vucudun ihtiyaci olan. Yillardir iciyorum " guc bende" moduna giriyorum. sanki genclik ve. Enerji iksiri🤔
- 8 ay
icinde. baska bir made var ama yazimda. Yalnis gitmis " Electronic". olmus. Yalnis olmus. Ozur
- 8 ay
Ahh Caniimm🥲. Sagol. Dogru. Aslinda. Yas. Olarak yasliyim ama yillardir bazi seyleri devamli yaptigim icin gencligimi koruyorum ( yasitlarim yanimda. Babam gibi duruyor. Ve bizi beraber gorenler onlara. " Oglunuz. Cok yakisikliymis" tabi benimle ayni yasit olan arkadasim deliye donuyor " O benim oglum degiiill!!! Ayni yastayiz.. Giirrrr. Hiiirrr😠 diyorlar soyleyene. Ayni yastayiz olana. Ogul denmesi kizdiriyor onlari haklilarda. Ayni yasitiz. Ama. Onlari ihtiyar gorunumlu🤔
- 8 ay
Unutma. Retinol. kullanirsan cildin hic kirismaz
Cevap sahibi8 ayAğbiim bundan sonra tek seni dinlerim ne kadar güzel konuşuyorsun yaşam sevincine bayıldım
- 8 ay
Ahh. Canimm😊. Ne buyuk. Moral verdin. Amcana
- 8 ay
Unutma. Retinol benim cilt sirrim bir damla. Alnima ve bir damla bogazima. Her Sabah. suruyorum bitti yani cok ugrasmiyorum. ( En dikkat ceken kirisik yeri. Alin ve. Bogazdir. Sizinle konusan ilk oralari gorur. Retinol ile. Oralarin kirisikligi engellenirse tamam. Gencsiniz. Kirisik yok yuzunuzde🙂
- 8 ay
Kemal abi... Sen büyüksün abi.. Yapma etme.. Uzatma artık şu muhabbeti.
- 8 ay
@pinklovessss. Senin sac rengin NE? (. Sordum cunku. yasadigim ulkede. " Grecian. Formula" diye bir sac. Formula var. Su. biciminde renksiz bir sivi bu. Ve. " Melanin" iceriyor. Melanin sac rengini koruyan bir kimyasal bunu. Laborotuarda yapilmis. Sac rengini. Boya surmeden koruyor. Sabahlari su biciminde plan sac formulunden. Elinize az bir sekilde dokup sacinizi islatiyorsunuz. Ve. Saclar hic beyazlamiyor. ve beyaz olan saclar tekrardan. Koyulasiyor. Bir haftada hic. Beyaz kalmiyor. Unutmadan bu sac. Formulunu isaret parmagina cok az damlatip kaslara surerseniz kaslariniz. beyazlamiyor
- 8 ay
@Mahşerin_Yakışıklısı neyin. Muhabbeti🤔
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt