Türkiye de adalet yok değil mi?

Bugün, bir kez daha Türkiye’de adaletin eksikliğini iliklerinde hissettim.

Yakın zamanda hakkımı aradığım bir durumda, elimde somut deliller olmasına rağmen hiçbir işlem yapılmadı. Bu süreç boyunca hissettiğim öfke ve hayal kırıklığı tarif edilemez. Kalbim bu kadar acımamıştı. Hiçbir “Rojbin”in, “Narin”in hakkını savunmak için verilen çabalar, benim gibi sıradan bir insan için geçerli değilmiş gibi hissettim. Sanki insanlar istediklerini yapıyor ve kimse onlardan hesap sormuyor.

Bu kadar net adaletsizlik ve kayıtsızlık karşısında insanın içinde bir boşluk, bir öfke ve çaresizlik hissi birikiyor. Hakkımı aramak istiyorum, sesimi duyurmak istiyorum ama karşılaştığım sistem bana “yapabileceğin bir şey yok” mesajını veriyor gibi.

Siz hiç böyle bir durumu yaşadınız mı? Hakkınızın çiğnendiğini hissettiğiniz ama kimsenin bir şey yapmadığı anlar oldu mu? Türkiye’de adalet gerçekten var mı, yoksa sadece bazı insanlar için mi geçerli?

Deneyimlerinizi, düşüncelerinizi ve önerilerinizi çok merak ediyorum. 8 ay önce yazmıştım dilekçeyi ve bugün baktım ve kalbim o kadar acıdı ki ağlamak için kendimi zor tutum bu pislik insanlar dışarda elini kolunu sallayarak geziyorlar devlet buna hiçbir işlem yapmıyor mu şimdi? Ben dilekçe itirazında bulunabilir miyim peki böyle hakkım var mı?

Türkiye de adalet yok değil mi?