Ailem dün Sındırgı’daki depreme yakalandı ve bazı yapılar yıkıldı. Bugün izin almak istedim, ancak müdürüm izin vermek istemedi. Yalvararak zorla izin alabildim. Müdürümün gerekçesi, herkesin 28-29-30-31 Ekim’i birleştirerek tatil yapmayı planlamasıydı. Sizce müdür haklı mı?
Depremi hisseden herkese geçmiş olsun
Ailem dün Sındırgı’daki depreme yakalandı ve bazı yapılar yıkıldı. Bugün izin istedim müdürüm izin vermek istemedi ne yapmalıyım?
Müdürünü değiştirebilirsin veyahut iş akdini feshedersin. ( Mahkeme kararı ile ) O şekilde de işten ayrılarak kıdem tazminatı alırsın. Onun haricinde Müdüre herhangibi bir cezai yaptırım vesaire uygulanmaz.
Çünkü kanunen tek bu hakka sahip oluyorsun. Bu haktan da kanunen yararlanmak istemiyorsan ( işin güzel diye ) müdürünün izin vermediği durumlarda, uymak zorunda kalırsın. Çünkü burada müdüre bir yaptırım uygulanmaz. ( Ölüm - Felaket ) olmadığı müddetçe.
Öncelikle geçmiş olsun, böyle zor bir süreçte ailenin yaşadığı endişe ve kaygıyı tahmin edebiliyorum. Deprem gibi ciddi durumlarda yakınlarına destek olmak bir insanlık görevidir. Müdürünün tatil planlarını gerekçe göstererek izin vermemesi empati yoksunluğunu gösteriyor. Ailevi durumlar özel ve önceliklidir. Hakkını aramaktan çekinme ve gerekirse durumu insan kaynaklarıyla paylaşabilirsin. Umarım her şey kısa sürede yoluna girer 🙏.
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Ailem dün Sındırgı’daki depreme yakalandı ve bazı yapılar yıkıldı. Bugün izin istedim müdürüm izin vermek istemedi ne yapmalıyım?