Ne yapmalıyım bilemedim bu avukata güvenmeli miyim?

Ben bir cinsel saldırı mağduruyum. Fail bir sağlıkçı. Olaydan sonra fail bana iftira attı diyerek, beni itibarsızlaştırmaya çalıştı. “Benimle sevgili olmak istedi, bana iftira attı aramızda masum bir yakınlaşma oldu o kadar” dedi. Oysa ben sadece korkmuştum. Tek bir buluşmaydi hemen ardından saldiri yaşadım. Olaydan sonra yaşadığım şok hâlini bile bana karşı kullanıyorlar. Ve o günden sonra yazışma zaten yok.

Dernekten atanan bir avukatım var ama çok ilgilenmiyor. Haftalardır dosyayla ilgili tek bir bilgi vermedi. Dosyaya vekaletim girdi mi girmedi mi bilmiyor. Raporlarım, delillerim hepsi hazır ama sunmuyor. Sadece “telaş yapma yoksa kaybederiz. Yargıtay kararlarını okuyorum” diyor. Ne dosyanın durumunu söylüyor, ne de savcılıktan bir gelişme paylaşıyor. Sanki ben değilmişim mağdur, sanki dosya yokmuş gibi davranıyor.

Ben her gün korkuyla yaşıyorum. Fail hâlâ dışarıda geziyor. O rahat, ben tedirginim. Çünkü bu ülkede güçlü olanların kurtulduğunu öğrendim.

Ben sadece adalet istiyorum. Çünkü susan mağdurlar çoğaldıkça, failler güçleniyor.

Benim hikâyem, adaletin kimin için çalıştığını sorgulatıyor.

Benim tek isteğim: Adalet

Birkere de maddi güç, mevki adaleti satın alamasin.

Travma sonrası stres bozukluğu yaşıyorum ders çalışmaya başlayacaktim daha yapamadım.

Ne yapmalıyım bilemedim bu avukata güvenmeli miyim?