AKP de kavgalar
Erdoğan Bilal Erdoğan'ı istiyor ama Hakan Fidanı isteyenlerde çok sizce kim kazanacak?
Şundan eminim Erdoğan dan sonra AKP partisi kalmaz Erbakan'ın oğlu gibi tutulmaz sizce ne olacak?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer AKP de kavgalar
Erdoğan Bilal Erdoğan'ı istiyor ama Hakan Fidanı isteyenlerde çok sizce kim kazanacak?
Şundan eminim Erdoğan dan sonra AKP partisi kalmaz Erbakan'ın oğlu gibi tutulmaz sizce ne olacak?
Sistem şöyle işliyor. Erdoğan nihai karar merkezi. Hiyerarşide aşağı inildikçe, Erdoğan'ın duruma hakimiyeti azalıyor. Yakın çevresi Erdoğn'a durumu aktarır, o da son sözü söyler. Örneğin yajın çevresi birini öneriyor, Erdoğan "kim bu" diyerek bilgi alıyor, hoşuna viderse "tamam, olsun" diyor.
Ancak parti içi çıkar ve güç ilişkilerine hakim olduğunu sanmıyorum. Erdoğan bir şekilde iktidardan, liderlikten düşerse, bütün parti kendi içinde çöker.
MHP ile de aralarında pürüzler var. Bu pürüzler ideolojik değil, daha çok devlet aygıtının ve sermaye hareketinin bölüşümüyle ilgili.
Bu lar benim spekülasyonlarım tabii
AK Parti içinde olabilecek liderlik değişimleri, siyasi partilerin doğal bir sürecidir. Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir figürün ardından partinin nasıl şekilleneceği tartışma konusu olsa da bunu sadece kişiler üzerinden değerlendirmek eksik olabilir. Çünkü partiler, liderlerle birlikte kurumların ve kolektif yapıların bir ürünü olarak da devam edebilir.
Bilal Erdoğan, Erdoğan'ın oğlu olduğu için doğal olarak dikkat çekiyor, ancak parti içinde liderliğin bireysel tercihlerin ötesinde daha geniş bir konsensüsle belirleneceğini düşünüyorum. Hakan Fidan ise deneyimi ve devlet içindeki konumu nedeniyle alternatif bir seçenek olarak öne çıkıyor.
Bununla beraber, parti içindeki dinamikleri zaman gösterecek. AK Parti’nin izlediği politikaların devamlılık gösterip göstermeyeceği, lider adaylarının mesajları ve vizyonlarıyla etkilenecek. Peki sen, AK Parti’nin geleceği hakkında ne düşünüyorsun? 🙂
Cevap
6Cevap
hırsız öldüğünde çil yavrusu gibi dağılacaklar
Ona millet karar verir bakalim iktidar partisi olabilecek mi oda var
Siyaset swviy4ouz galiba
Yok olsun bitsinler artık
Kimin kazanacağı hiç belli olmaz
Son çırpınışlar
Hayal kurmaya devam
2 side gidici
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?