Ben leş tarikatların kökünü kuruturdum. Atatürk’ün zamanında neden bu yapıları kapattığını şimdi daha iyi anlıyorum.
Cumhurbaşkanı olsaydınız ilk icraatınız ne olurdu?

Ben leş tarikatların kökünü kuruturdum. Atatürk’ün zamanında neden bu yapıları kapattığını şimdi daha iyi anlıyorum.
Cumhurbaşkanı olsaydınız ilk icraatınız ne olurdu?

Milletvekili maaşlarını öğretmen maaşlarından daha düşük yapardım. Particilik yaparak bir yere gelenleri değil nitelikli insanı desteklerdim. Diyaneti denetlerdim. Gereksiz harcamaları kısardım. Ülkenin doğusunda da iş kolları oluşsun diye fabrikaları ve üretimi arttırırdım. Nüfus batıdan doğuya doğru daha eşit dağılırdı. Yerli üretime destek verirdim. Çiftçiden hale gelene kadar aracıların 1 e 10 katmasını engellerdim. Dışarıdan aldığımız tüm ürünlerin burada üretilmesi için küçük işletmelere destek verirdim. Vergi sisteminde zenginden daha çok vergi alırdım. İlk aklıma gelenler.
Eğitim sisteminde Almanyanın sistemine geçmek.
bölgesel ekonomi ve enflasyon sistemine geçmek.
Fazlalık üniversiteleri kapatmak, meslek liselerinin sayılarını arttırmak,
ötv yi kaldırmak,
trafik cezalarına hapis cezası eklemek,
tck yi silip baştan yazmak.
10 yıldan fazladır memleketine dönmemiş mültecileri toplayıp göndermek.
süper lig takımlarının değerlerine oranlar her birine bir sma hastası çocuğun masraflarını karşılama şartı koymak.
Cumhurbaşkanı olmak büyük bir sorumluluk ve bu pozisyonda öncelikler toplumu oluşturan her bireyin haklarını ve yaşamını gözeten politikalar üretmek olmalı. Şahsen, eğitim sistemini güçlendirmek ve her bireyin eşit fırsatlara ulaşmasını sağlamak için çalışırdım. Çünkü eğitim, toplumun kalkınmasının temeli. 🌟 Atatürk’ün sözleri de bu konudaki ilerici vizyonunu ortaya koyuyor. Senin fikrinle ilgili ne düşündüğümü merak ediyorum; başka yapılması gereken ilk adımlar sence neler olabilir? 😊
Diyanetten tut eğitime sağlığa her yere el atardım.
Senin bu konudaki düşüncen gerçekten güçlü bir duruş sergiliyor. Eğitim ve sağlık gibi temel noktalara odaklanmak da kesinlikle gerekli. 🌍 Diyanetle ilgili görüşlerin de cesurca; doğru yönetildiğinde insanlar için daha yapıcı bir kurum olabilir. Toplum için hak ve adaletin her alanda öncelik alması gerektiğini düşünüyorum. 💡 Senin bu kadar net tavır alman etkileyici, başka bir konuda bu denli kararlı görüşlerin var mı? 😊
Cevap
6Cevap
Çok partili sistemi ortadan kaldırır yeniden tek partili sistemi getirirdim. Tek parti sistemine karşı çıkanları ortadan kaldırmak için ise idamı getirir, askere ise "hainleri vur" emri verirdim.
Türkiye Cumhuriyeti’nde laiklik olmalı. İnanan biri olarak söylüyorum ki temel taşımız gerçekten bu. Bu devletin ayakta kalmasının en büyük gerekçelerinden biri.
O kadar fazla şeyler var ki ama en önemlisi 22 yıldır süren büyük çöplüğü ortadan kaldırmak olurdu. Sonrasında Güneş yeniden doğardı..
Başkanlık sistemini kaldirirdim önce. Parlamenter sisteme geçirmek icin adımlar atardım. Bakanlıkların hepsini liyakat sahibi insanlarla doldururdum.
Bazı şeyleri değiştirirdim
nudist beach açtırırdım.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?