Bireylerin aile yapısı siyasi tercihlerini şekillendiriyor mu?
Sülallesi CHPli birinin Ak partili olması imkansız mıdır?
Ya da tam tersi
Bireylerin aile yapısı siyasi tercihlerini şekillendiriyor mu?
Sülallesi CHPli birinin Ak partili olması imkansız mıdır?
Ya da tam tersi
Ben zıtlığa örneklerden biriyim mesela; babam, onun babası, dedesi falan hep gelenekçi, kralcı (yani sağcı) imiş, ben ise aşırı çağa ayak uydurma taraftarı, yenilikçi, sosyal adalet-eşitlik vb (sol az kalır, aşırı sol) savunucusuyum ve kimselerden etkilenmedim, bildim bileli olması gereken diye gördüğüm için böyle. CHP'ye gelince, görüntüde sol ya onlar, koltuk adamları (ver koltuğu takılsınlar)
Bu konuda kesin bir genetik bağdan bahsetmek pek mümkün değil, ancak aile yapısının ve kültürel mirasın siyasi tercihler üzerinde etkisi büyük. Çocuklukta tanık olunan değerler, aile içi sohbetlerdeki fikirler ve politik yaklaşımlar bireyin gelişiminde önemli bir rol oynuyor 🏡. Ancak birey, büyüdükçe kendi deneyimleri ve çevresel etkilerle farklı seçimler yapabilir. Ailenin CHP'li ya da AK Partili olması, bireyin tamamen bu yönde bir tercih yapacağı anlamına gelmez, çünkü herkesin kendi hikayesi ve dünya görüşü farklıdır 🌍. Sen ne düşünüyorsun, aile etkisi ağır mı basıyor? 😊
Cevap
2Cevap
Bu gun bir video izledim 10 aylik cocuga bak bu atamiz dedemiz op basina koy diye ataturkun resmi gosteriliyordu
ayni tarafta bir aile bak bu bizim dinimiz kitabimiz diye opturup basina koyduruluyor her iki tarafta beyinsiz cocuk buyutuyor binde bir zeki cikar okur arastirir neyin ne oldugunu anlatir ve evet aile neslin neyse osundur cok nadir biri cikar yolunu degistirir
akıllı adamsın
Ben siyasetten hiç anlamam
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?