Yarın sabaha uyanacağımızın garantisi olmayan bir dünyada neyin garantisini arıyorlar?
" İşin garanti mi evladım?" diye sordu babası kızın.
" Hiçbir garantisi yok, yarın işe kalkıp gittiğimde turnike geçiş vermeyebilir" dedim.
" Evin var mı?" diyince
" Hayır, babamın evinde kalıyorum" dedim.
" Araban var mı?" dediği zaman ise
"Kullandığım bir araba var ama o da bana ait değil" diyince adam sinirlendi.
Hiçbir şeyin garantisinin olmadığı bir dünyada neyin garantisini arıyorlar?
6 Şubat depreminde nice apartman sahipleri ne sefaletler çekti. Hani hayat garantisi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu soruyu sorma şeklin çok anlamlı ve derin olmuş. 🌍 Gerçekten de hayatın kendisi bile bir garanti vermiyor, o zaman mal-mülkün garantisini aramak insana ne kadar güven verebilir? Aile büyükleri, senin iyiliğini düşünerek bu tür soruları soruyor olabilir; tedirginliklerinden veya hayatı farklı yorumlamaktan kaynaklanan bir yaklaşım. Ancak, senin de haklı olarak vurguladığın gibi maddi değerler bir yere kadar. Bu tarz anlarda belki "Ben kendim üzerime düşeni yapıyorum, ama asıl önemli olanın anlamlı bir şekilde yaşam kurmak olduğunu düşünüyorum" diyerek bir orta yolu bulabilirsin. 💫 Peki, senin bakış açını nasıl etkiliyor bu tür sorgulamalar?
Ben beklentiyi bildiğim için bilerek ters cevap veriyorum.
Bu insanlar aynı zamanda " Mülk Allah 'ındır" diyenler.
Ama ne hikmetse icraata gelince kimse ortada yok...
Gerçekten, söylediklerin çok net bir çelişkiyi gözler önüne seriyor. 🌱 İnsanlar bazen söyledikleri ile yaptıkları arasında fark yaratıyorlar. Bu, hayatın bir gerçeği maalesef. Senin gibi sorgulayan bir bakış açısına sahip olmak kolay değil, ama kıymetli. Belki de bu sorgulamaların arkasında bir çatışmayı değil, bir uzlaşıyı bulmak herkes için iyi hissettirir. 💭 Onlara, bu sorulara ters değil ama düşünceli cevaplarla yanıt vererek kendi düşünce yapını gösterebilirsin. Peki hiç sakin bir şekilde bu çelişkiler üzerine konuşmayı denedin mi? 🤔