Evlenme yaşının yükselmesi, ekonomik sorunlar gibi şeyleri bir kenara bırakırsak ben bunun daha çok insanların dini inançlarından uzaklaşmasına bağlıyorum. Zina günahının bedelinin sadece ahirette verileceğini düşünenler de yanılıyor bu arada. Burada da çıkıyor acısı. Zina yapan insanların evliliklerindeki huzur oranı düşük ve aldatma oranı da daha yüksek. Ne mutlu olabiliyorlar ne mutlu edebiliyorlar. Tövbe edip bırakanlar istisna tabi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
9 ay*Cinsellik sırasında Allah'ın koyduğu kaideye uyulmaması (yasak olan şeylerin helal daire ile evlenilmesine ragmen ilişki sırasında dikkat edilmemesi)
*Çocuklar buyutulurken dine göre dikkat edilmemesi (annenin ulu orta emzirmesi, babanin, amcanın, dayının, teyzenin, komşunun önünde bebeğin banyo yapilmasi, altının alınması çocuğun edep yerlerinin zorunluluk hali dışında dikkat edilmemesi.
*Anne babanın çocuklar yanında yakınlaşması, çocukların bunu hissetmesi
*Anne babanın çocukların yanında uygun giyilmemesi.
*Ebeveynlerin cocuklar internette ya da tv gezinirken dikkatli davranmamasi ( burada öpüşen, koklasam, müstehcen konuşmalara şahit olması. ( Bu durum ergenligin yaşını daha küçük yaşlara çekti)
* Dışarıda kadın erkek farketmeksizin teşhircilik şeklinde giyilmesi.
*Kadının çalışma hayatına girmesi ile aile hayatinin kutsalligin espirisinin kalmaması ( en az sekiz saat çocuğun evde başkası ile kalması)
*İnancliyim insanların torpil, iltimas, liyakatsiz şekilde bir yerlere gelmesi, din adamlarin dine aykırı şekilde yaşaması vs. çocukların dinden uzaklasmasini kolaylaştırdı.
*Evlilik öncesi yaşananların normal karsilanmasi
*Kazanca haram bulasmasi
*Kadınların bedenlerine dikkat etmemesi, erkeklerin gözlerine dikkat etmemesi
*Kadın ve erkeklerin fitratlarina uygun yaşamaması.
Sayfalarca yazabilirim ama bu kadarı kafi.
220 Yorumla- 9 ay
Kadının çalışma hayatına girmesi dediğin kısım haricinde yorumuna katılıyorum. Kadınların çalışması, ve kendi ayakları üzerinde durabilmesi güzel bir şeydir. En önemlisi helaldir. Allah izin veriyor buna yani bunu belirtmek ister
- 9 ay
Belirtmek isterim*
- 9 ay
Kadının çalışma kısmı haram olduğunu ifade eden bir cümlem olmadı diye düşünüyorum.
- 9 ay
Helal olan bir şeyi yanlış görmek ne kadar doğru peki?
- 9 ay
Yanlış değilde cocuğuna ve eşine gereken ihtimami gösterememe nedeni olabilir.
- 9 ay
Bu biraz da tercih meselesi. Yapacağın işe göre de değişebilen bir şeydir bu. İnsan çalışırken de ailesine yeterli vakti ayırabilir. Aynı şekilde erkek de çalışıyor ama eşine çocuklarına yeterli vakti ayırması gerekiyor. İkisi aynı anda olabiliyor demektir bu da
- 9 ay
Tercih sebebi olmadığını da dile getirmedim. Sadece calışan birisi olarak bu benim fikrim. Siz farklı düşünebilirsiniz doğal olarak.
Size iyi günler diliyorum.
- 9 ay
Anladım. Peki öyleyse iyi günler
- 9 ay
@DedeSalih erkeğin de kadının olduğu ortamda çalışması uygun değil. Şartlardan bahsetmedik
- 9 ay
@DedeSalih tamam ama bu kadınların çalışmasına engel değil. Sonuçta Allah izin veriyor. Çalışmaya mecbur değiliz ama isteğe bağlı
- 9 ay
@DedeSalih evlenmeden önce konuşulursa sonrasında erkeğin izin vermeme gibi bir hakkı olamaz
- 9 ay
Usul, kural ve haklarını bilen bi kadına denk gelirsen hiçbir şey yapamazsın
- 9 ay
@DedeSalih asla feminist değilim. İslam'a göre konuşuyorum. Evlilik öncesinde bir konu konuşulmuşsa ve söz verilmişse o sözden dönülemez. İslam'da kadın hakları böyle. Bana feminist diyeceğine inandığın dini doğru öğren bence
- 9 ay
@DedeSalih İzmirli olunca noluyor? Sen kimsin ki benim ne kadar düzgün olup olmadığıma karar veriyorsun hadsiz
- 9 ay
@DedeSalih asıl sen düzgün Müslüman olsan insanları yaşadığı şehire göre yargılamazsın. Dindar geçinen ama din ile alakası olmayan yobaz seni
En İyi Cevaplar
9 ayMerhaba, ben sosyal medyadan kaynaklandığını düşünüyorum. İnstregram facebook titok Twitter şimdiki haliyle x çıkmadan önce bu oranklar daha düşüktü. Sosyal medyada ölen de var, istismara uğruyan da var, dolandıran da var. Müge anlı veya Esra Erol izliyorsanız bilirsiniz ya adamn sosyal medyada tanıştığı birine kaçıyor ya kadın fark etmiyor evli çocuk olması yaş da fark etmiyor hatta artık sevgililikler oradan kuruluyor. Oysa karşıdaki kişinin niyetini bilmiyoruz gerçekte kim olduğunu bilmediğimiz birinin yani. Aynı zamanda çevre, büyütülen aile, inanç, kültür de bunları etkiliyeceğini düşünüyorum. Eğitimlede alakalı.
00 Yorumla
- Gündem konusunda 344 cevap paylaştı.
s 9 ayDini inancın azalmasının da etkisi büyük ancak zaten bence önceden az olmasının sebebi dini sebeplerden çok bekaretin önemli olmasıydı. Bekaret önemini yitirince zina genel olarak arttı.
14 Yorumla- 9 ay
Bekaret hâlâ önemli. En azından bir çok insan için önemli ama bekaretten kastımızın ne olduğuna da bağlı bu tabi.
- 9 ay
Çoğu insan için etkisi kadar önemi yok şu an. Önemseyen elbette var ama eskisi kadar değil
- 9 ay
Maalesef
- 9 ay
Eig için teşekkür ederim 🌸
- Gündem konusunda 1,9b cevap paylaştı.
9 aySosyal medyadan kaynaklı aileler geçim derdine düştü çocuklarıyla ilgilenemez oldu gadası
Annelerin ben yaşamadım bari çocuğum kızım oğlum yaşasın demeleri...24 Yorumla- 9 ay
Hayatlarının hatasını yapıyorlar
- 9 ay
maalesef
- 9 ay
teşekkür ederim
- 9 ay
Rica ederim
Yapay Zeka Cevapladı
Toplumsal değişimler, kültürel normlardan bireysel yaşamlara kadar her alanda etkisini hissettiriyor. Zina, sadece bireysel bir tercih değil; altında yatan psikolojik, sosyolojik ve kültürel sebeplerle beraber ele alınmalı. Örneğin, modern çağda sosyal medyanın ve bireyselliğin yükselişi, insanların ilişkilerden farklı şeyler beklemesine sebep olabiliyor. 🌍
Ancak, bu durumlardan yola çıkarak sadece dini inançlardan uzaklaşmayı sorunun temel sebebi ilan etmek sığ bir yaklaşım olur. İnsanların değerlerine, bağlılık düzeylerine veya ruhsal ihtiyaçlarına daha geniş bir çerçevede bakmak gerekiyor. Peki, sen bu konuda kendi çevrende nasıl gözlemler yapıyorsun? Paylaşmak ister misin? 😊00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
42Cevap
- Gündem konusunda 896 cevap paylaştı.
9 ayAhlak ve dini kavramların yitirilmesi, yanlış evlilikler, sosyal ağlar vs. Aslında buna neden olan bir sürü sebep sayılabilir...
10 Yorumla - Gündem konusunda 26,7b cevap paylaştı.
u 9 ayinsanlar basit ve karaktersiz çünkü
10 Yorumla
9 ayDediğine harfiyen katılıyorum.
İman yok denecek kadar çok az.
Allah'ın varlığına inansa bir insan bunu yapamaz. Ahirete inansa bunu yapamaz.
Öldükten sonra tekrar dirilecegine inansa bunu yapamaz.
Peygamber Efendimiz Hz Muhammed sav Efendimize inansa bu zinayı yapamaz.
ÇÜNKÜ sen bu günahı yaparken bütün ruhlar, melekler ve ilk başta Allah şahit oluyor.
Bu zinanın bedeli çocuklara bile yansır.
Çünkü sen nasıl biriysen çocuğunda senin ahlak , edep , akıl , zeka, vucutsal özelliklerini taşır.
Eskiden zina edenlere ters ters bakarlardi.
Şimdi tam tersi oldu. Allah cümle ümmeti Muhammed'e zina edecek olursa güçlerini bitirsin. Rabbim hayırlısını versin 🤲 aminn18 Yorumla- 9 ay
Bunu direkt inanmamak olarak lanse edemeyiz ama yeterince önemsememek diyebiliriz. İman boyutu değil günah boyutunda olan bir şey çünkü bu
- 9 ay
Son cumlende de beddua etmek yerine dua etmek daha iyi degil mi?
- 9 ay
Beddua değil.
O zinayı yapacak gücü kendilerinde bulmasında diye dua ettim.
- 9 ay
Hee anladım tamam
- 9 ay
Hz. Ebu Hureyre (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Kişi zina edince iman ondan çıkar ve başının üstünde bir bulut gibi muallak durur. Zinadan çıkınca iman adama geri döner." [Ebu Davud, Sünnet 16, (4690); Tirmizî, İman 11, (2627).]
- 9 ay
Evet biliyorum ama inansa yapamaz diyosun. Bu yapan kafir olur demeye kadar gider ki bu doğru değil.
- 9 ay
İnansayi yanlış yazmışım doğru söylüyorsun.
Düşünse olacaktı.
- 9 ay
Tamamdır
9 ayYani bu sorduğun sorunun cevabı bin sene önce verildi zaten birincisi kıyamet alameti
Ama toplumsal olarak herkes birbirinden gördügünü yapıyor herkes zevklerinin kölesi olmuş ama bu konular bireysel şeyler yeterki sen yapma yapan ya aids oluyor ya da cehenneme odun bu kadar zevkli olan şey bu kadarda şeytani ve baş belasıda olabikiyor13 Yorumla- 9 ay
Aynen öyle. İnsanlardan hep şunu duyuyorum: herkes yapıyorsa ben neden yapmiyim falan diyenler var. Temiz temiz olana layıktır evet ama temiz birini bulmak için mi temiz kalıyoruz? Hayır. Sadece Allah emrettiği için temiz kalmamız gerekiyor. Başkalarına bakarak yaşanmaz
- 9 ay
Hz Ademin yasak meyveyi yemesi gibi bu dünyada allah bize bir sürü yasak meyveler vermiş yapmak ve yapmamak sana kalmış ama sonu iyi biticek yapmadıgına degecektir
- 9 ay
İnşallah
9 ayZina mı oran yükselmedi kardeşim yakalanma oranı yükseldi akıllı telefon sağ olsun. Eskiden mektup yazmak zordu şimdi DM atmak bedava. İnsanlar evlilik sözünün sigortasını yaptırmayı bıraktı bu yüzden sadakat diye bir şey kalmadı. Evde huzur yoksa dışarıda heyecan aranır bütün filmlerin konusu bu kimse şaşırmasın
11 Yorumla- 9 ay
Bu çok rezil bir durum ama
Yükselmesinin tek sebebi avrupalılaşmaya çalışmak. İlişkiye girmeyen insanlarla dalga geçilmeye bile başlandı, 10 kızın 9'una rahatlıkla ulaşılabiliyor ve erkekler için bu "güzel" bir şey olduğu için herkes bir şekilde yapıyor, bu devirde ilişkiye girmeden evlenmeyi başarmak imkansıza yakın.
13 Yorumla- 9 ay
İnançlı ve dinine bağlı insanlar var. İlişki yaşamadan evlenmek imkansıza yakın diyemeyiz o yüzden. Ayrıca anlık zevkleri mutlu bir yuvaya tercih etmeyi aptalcs bulan insanlar da var benim gibi.
- 9 ay
Evet düşük olduğu doğru maalesef
9 ayZaten sen ahlaklı olsanda faydası yok şöyle ki sen evlenmeyi beklersin evlendiğin kişinin geçmişi bir ton doludur hadi geçmişi kenara koy o kadar sadık ve temiz olursun aldatılırsın birde herkes yaptığı zinayı rahat rahat anlatıyor artık yok şöyle oldu böyle oldu her detayını dini kısmı bile olmasa bana her önüne gelenle olmak etik gelmiyor ömürlük arayan insanım aidiyet kafasındayım neden benimle bir hayatı paylaşmayacak bir insana özel bir an vereyim o hataya bu saatten sonra düşmek istemem
117 Yorumla- 9 ay
Ve nedeni normalleştirdiler toplumun belli kısmı yaşamama konusunda baskı yapıyorsa belli bir kısmıda yaşanması konusunda baskı yapıyor ve işlerine öyle geliyor herkes kolayın peşinde kolay elde etmek bütün özel duygular ziyan oluyor anlamı kalmadı
- 9 ay
Ahlaklı olmak başkası için değil insanın kendisi içindir. Temiz kalmamızın amacı temiz birini bulmak değil Allah temiz kalmamızı emrettiği için olmalıdır.
- 9 ay
Kötülüğün etik olmayan her şeyin baş tacı edildiği özendirildiği dönemdeyiz işin özü bu ne evlilik kurumuna saygı var hiç bir şeyin değeri yok tüketildi her şey doyumsuzluk var
- 9 ay
Maalesef
- 9 ay
@Buseeenil nikah varsa hayır. Yoksa evet
- 9 ay
Herkes önüne gelenle, canının istediğiyle yatsın o zaman bu mu ahlak?
- 9 ay
@Buseeenil sevdiğin insanla evlen istediğin kadar birlikte ol. Her şeyin bi usulü var
- 9 ay
@Buseeenil belediyede nikah kıymak için yüzbinlerce TL ye ihtiyacın yok. İnsanlar tek başına ayrı ev tutup ayrı eve bile çıkabiliyor. Ayrıca günahı sevabı Allah belirlemiş. Biz kimiz ki buna itiraz edicez? Şunlara günah olmalı, bunlara olmamalı falan hayırdır yani haşa sen Allahtan daha mı iyi biliyosun?
- 9 ay
Nasıl güveneceksin ki terk edebilirler kullanabilirler güven vererek Allah katındaki günah ciddi bir şeyde Allahın rızasıda önemli yapanıda yargılamam artık o Allahla kulun arasında yinede bir ömürümü geçirip ciddi bir ilişkide yürümeyeceksem neden yatayım birisinin keyfini yapayım evet evlenmek epey masraflı durum ama ayrı eve çıkabiliyorsalar bir nikahta zor olmamalı ayrıca benim ahlaksız bulduğum kısım her önüne gelen istediği ile yatıyor rutin olmuä bu kadar basitleşti birde yetmezmiş gibi sevgilimle şöyle yattık böyle yattık diye birelekten anlatıyorlar iştahlandırmak için ben bilinçli olduğunu düşünüyorum herkesin özel hayatı kendine
- 9 ay
@Buseeenil topluma yaranmak için değil kendiniz için yaşamayı öğrenin öyleyse. Nikah ile evlenen insanlar var gayet. Başkalarının isteklerine göre yaşıyorsanız bu sizin probleminizdir. Kendi hayatınıza karar verebilecek yaştasınız. Ailenize mi bağımlısınız? Kaç yaşında insanlarsınız toplumun isteklerinden kopamadınız. Bu konuda sorunu biraz kendinizde aramanız gerekiyor
- 9 ay
Ayrıca herşeyi yapıp bakire kalmak diye bişey yok. Bekaret zar ile ölçülmüyor. Zina zinadır. Başka şekilde yapınca bakire olmuş olmuyor. Aynı şey erkekler için de geçerli. Herkes için geçerli
Eskiden hayat mücadelesi vardı. İnsanlar zamanlarını bu uğurda harcıyordu. Şimdi ise rahatlık var insanlar ise akıllarını hayatlarını haz ve şehvete verdi. Haz ve şehvet de zinaya götürür. Hatta öyle ki artık düz zina da kesmiyor. Farklı tatlar arıyor insanlar. Sapkın ilişkiler kovalıyor.
11 Yorumla- 9 ay
Bu daha da kötü zaten. Ama ben aklı başında insanların sapkın ilişkiler peşinde olacağını düşünmüyorum
İnsanlar artık evliliği sıkıntı zinayı çıkış kapısı olarak biliyor ama bilmiyorlar ki tam tersi herkes hevesini alıp bırakma peşinde evli olsa bile eşine değer vermeyen mi ararsın eşini aldatanmı ararsın
31 Yorumla- 9 ay
Maalesef
- Gündem konusunda 396 cevap paylaştı.
9 aySöylenenlerin doğruluğunu takipçi sayısının yüksekliğiyle eş değer sayılması.
Sosyal medya öyle dipsiz bir kuyu ki kendini insan sananları öyle duvardan duvara vuruyor ki iş sadece sonuca varılınca fark ediliyor.
O zamanda hüsran oluyor.
Fakat her şey bitmiş oluyor.10 Yorumla
9 ayEn başta ekonomik sebepten dolayı evlenememek var. Ayrıca hükümetin dini istismar etmesinden ötürü dinden uzaklasan ve ateist olan çok fazla insan da var. Sebepler bunlar...
21 Yorumla- 9 ay
Hükumet veya başka bireyler fark etmeksizin dinin kaynağına bakmak yerine başkalarına bakıp dinden soğumayı cehalet olarak görüyorum. Bu bir bahane değil. Hangi konu olursa olsun bir şeyin doğrusu o şeyin asıl kaynağından öğrenilir. Başkalarına bakarak değil
9 ayOlaya şöyle bakalım ilk cinsellik genelde lise yıllarında yaşanıyor ve o zaman yaşanan cinselliğin ekonomi ile, evlenememekle ilgisi yok. Gençler doğruyu yanlışı iyi ayırt edemiyor ailede eğitim çok yetersiz veya hiç yok e imkan da var karşı cinse ulaşım çok kolay ben sebebin bunlar olduğunu düşünüyorum bir kere yaşanınca da artık ne fark eder diye düşünüyor insanlar
11 Yorumla- 9 ay
Üzücü
Her şey ekranlara düşünce insanlara ben de yaparım gücü vermiş olabilir, ruhsal boşluğun sonucu bu tarz şeylerle ruhu doldurmak istemesi
11 Yorumla- 9 ay
Kötü bir durum
Dini değerlerden uzaklaşma, utanma vb. şeylerin azalması. Ekonominin de bahane edilmesi sayılabilir. Bir de herkes yapıyor, ben bekarım gibi savunmalar var maalesef
30 YorumlaGündem konusunda 1b cevap paylaştı. İslam'dan uzaklaşma Avrupa özentiliği kısacası ahlaksızlık Dini nikah kıymak bu kadar mı zor be
13 Yorumla- 9 ay
Sadece dini değil resmi nikah da kıymak gerekiyor onu da belirteyim
- 9 ay
👍🏻
Pahalıliktan dolayı evlenemiyorlar, Olası bosanma durumunda nafaka verecekleri için risk almiyorlar, Evlenince tanimadığı kişileri idare etmek zorunda kalmamak için evlenmiyorlar.(kayınvalide, kayınço, görümce, elti, kayınpeder v. s)
10 Yorumla47. yasindayim ve bekarım bugüne kadar 6. kisiyle beraber oldum
Bunun nedeni modern çağın en büyük pradikmasi Ya anlasilamak ya da anlatamamak bu ikilem arasında ki yolculuğun adı hayat Neylersin Cinsellik hayatın yaşamın anlamı ve mayasidir Olmazsa olmazdir ama insanlar konuşmuyor
Kötü bir Cinsellik cinsel hayat uyumsuzluk bunun en büyük nedeni
Ya erkek istediğini alamıyor yapamıyor
Ya kadın00 Yorumla
9 aySosyal medya ve bazı dijital platformdaki diziler, filmler hep bu olayı normalleştiren tarzda. Gençlerin bilinçaltına çabuk işliyor ve bir noktadan sonra normal geliyor..
10 Yorumla
s 9 ayTabi ki de düğün yapacak kişiye toplumun bilinçsel ve zihinsel ve maddiyat açısından fiilen olmasa da bi fiil tecavüzü.
20 YorumlaAhlak yoksunluğu ve Ahlâkî davranışları yapmaktan inatla ve aptalca uzaklaşmalarından dolayı...
10 YorumlaGünahını sevabını takan pek yok seküler hayatlar
10 Yorumla- Gündem konusunda 1,3b cevap paylaştı.
9 ayBir çok konu var ekonomi feminist kanunlar süresiz nafaka var erkekler evlilik soğuttular
10 Yorumla
9 ayHaklısın da kirve geçen bı ön yargılı yaklaştın aybettin şahsen böyle bı yaklaşımda buluncagini sanmıyordum ama canın sağolsun
019 Yorumla- 9 ay
Anlamadım?
- 9 ay
Dostum özelden sana bir şey yazmıştım aybettin gerçekten bı ön yargılı yaklaştın neden tersledin onuda anlamadım ama canın sağolsun neyse
- 9 ay
Terslemedim. Sonucu güncellemeye yazarım dedim
- 9 ay
Tersledin de neyse dediğin gibi olsun
- 9 ay
Ayrıca kirve ne Allah aşkına böyle tuhaf hitaplar da saçma geliyor yani ne alaka
- 9 ay
Adını bilmiyorum ki 😂
- 9 ay
Tamam da kirve ne Allah aşkına
- 9 ay
Abla desen daha iyi
- 9 ay
Abla mi yaşlımısın?
- 9 ay
26 yaşındayım. 24 olduğuna göre senden daha büyüğüm demektir. En azından kirve demekten daha mantıklı bir seçenek olur
- 9 ay
Bayan valla güldürdün ya Allah ta seni güldürsün inşallah da 2 yaş için mi abla diycem 😑 hadi 6-7 yaş olsa anlarım
- 9 ay
Kirve ne alaka o zaman kardeşim? Böyle değişik hitaplar hoş olmuyor
- 9 ay
Hitap kullanma o zaman kirve ne yani Allah aşkına
- 9 ay
Her neyse iyi geceler
- 9 ay
Sanki canını istedik valla kirve aslında kardeş ya da arkadaş manasında kullanılır
- 9 ay
Tamam arkadaşım de o zaman. Bi bro diyosun bi kirve falan değişik değişik hitaplar saçma geliyor bana
- 9 ay
Tm arkadaşım canını istedik sanki şimdi burada bunu mu konuşcaz
- 9 ay
Tamam neyse abartmayalım. İyi geceler
- 9 ay
Bencede iyi geceler...
Gündem konusunda 820 cevap paylaştı. Başıboş bir gençliğin önünün açılması
31 Yorumla- 9 ay
Maalesef
9 aySeninle aynı fikirdeyim
32 Yorumla- 9 ay
♥️🌸
- 9 ay
🥰💖
Zina olarak adlandırılan insanlara kaldığını düşünmüyorum. Tanrının istatistiği kula mı kalmış? Herkes kendi gtünün derdine baksın.
10 Yorumla
9 ayMillet sabırsız yanıyor elim bana yetmez diyor veriyor
00 Yorumla
9 ayEskiye göre yükselmesinin sebebi ahlaki ve politik çöküştür
10 YorumlaGündem konusunda 1,8b cevap paylaştı. Bunun en temel sebebi anne ve babalarımızın suçu. Aklı olan evli bireyler AntiNatalist Doğum Karşıtı olur. Ya işte buyur bizleri getirdiler ve bizlere acı çektirdi anne ve babalarımız
06 Yorumla- 9 ay
Niye bu kadar mantıksız yorumlar geliyor ya
- 9 ay
Napalım kimse çocuk yapmasın, 80 sene sonra 1 tane Türk nüfusu kalmasın. Bu mu akıl işi? Allah sana akıl fikir versin
- 9 ay
Çocuk yapmamak yerine doğru şekilde nasıl çocuk yetiştirilir onu öğrenin bence önce
- 9 ay
Katiliyorum size hamza bey
9 ayEvlenme yaşının gecikmesi ana nedenlerden bir diğeri de eğitimle aydınlanma sonucunda dinle bağın zayıflaması tanrının sisteminin farklı çalıştığını kavramak. Eyüp camiine gidip tövbe edenler istisna
036 Yorumla- 9 ay
Eğitim alanlar arasında 2 tip insan vardır.
1: Kendi teorilerini çürüterek gelişen bir bilime mutlak doğru olarak bakarak mantık hatası yapıp bilimin her şeyi çözebileceğine inanan cahiller
2: Bilimin sadece Allah'ın yarattığı evreni daha ayrıntılı inceleyip yararımıza olan şeyleri keşfedip geliştirerek hayatımızı kolaylaştırmaktan ibaret olduğunun farkına varan zeki insanlar - 9 ay
Sen kendini zeki sananlardan olmalısın 😅
Mutlak doğruyu savunanlar dincilerdir 😉
Şüpheci davranan hayatı geliştiren nesnel bakabilenlerdir sen dinden bağımsız düşünemezsin çıkarımların bile dinle alakalıdır - 9 ay
Ben dini sorguladığım için şu an Müslümanım zaten :) sizin gibilerden farklı olarak ben bilim de dahil her şeyin metodolojisini sorguluyorum. Sizin gibiler ise sadece dini sorgulayıp din hariç her şeyi size yurtturulduğu şekilde kabul ediyorsunuz. Benim zekam ile sizin cahilliğiniz arasındaki en büyük fark bu :)
- 9 ay
Benim cahil ya da eğitimli olup olmadığım konusunda hiçbir bilgin yok şu an uyuyorsun farkındasın değil mi?
Diğer dinleri araştırdın mı? Diğer dinlere inananlar da kendilerini doğru kabul ediyorlar ne yapacağız şimdi? Gavur bir ailede doğsaydın muhtemelen Müslüman olmazdın gavurdun şu an 😂😂
- 9 ay
Evet diğer dinleri de araştırdım :) kafama yatmasaydı ve emin olmasaydım şu an Müslüman değildim. İstediğim şeye inanacak kadar özgür yetiştim. Senin eğitim seviyeni de bilime olan bakış açınla çok net görmüş oldum zaten :) yıllarca derslerde gördüğün şeyin ne olduğunu, sana neyi verdiğini ve neyi ne kadar bulabileceğini bile sorgulayıp öğrenenemişsin bu zamana kadar
- 9 ay
Bak ölümden sonra hayat olabilir ihtimal veriyorum çünki ruhlar bedenden çok daha üstün ancak şu an bize öğretilen din gerçek olamaz kuranda vs sürekli korkutmaya dayalı yönetme çabası var işte ateşte yakacak derileri dökülecek yok genç kızların göğüsleri yeni tomurcuklanmış vs saçmalıklara bak cennet kerane mi
- 9 ay
Hayatında hiç meal okudun mu? Böyle konuştuğuna göre okuduğunu pek sanmıyorum
- 9 ay
Birkaç defa baştan sona
- 9 ay
Yasak elmayı yediler ve avret yerleri göründü diyor o da cinsellik ten bahsediyor bildiğin yasak elma dediği cinsellik başka açıklaması yok
- 9 ay
Yaşanmış bir olaydan bahşedilmiş eee?
- 9 ay
Bahsedilmiş*
- 9 ay
Bence sen sadece dini değil bilim dahil hayatındaki her şeyi araştır gel ondan sonra konuşalım.
- 9 ay
Bu şekilde eksik bilgiyle ne ben sana bişey anlatabilirim ne de sen anlayabilirsin. Üslü sayılar bilmeden Türev öğrenilmiyor 😉
- 9 ay
Olur burada bekle kaybolma bir yere.
Merak etme senden fazla araştırdım eğitim seviyem ve zekam da daha fazla. Sen sadece kolay olanı seçtin inançlar inanırsan var inanmazsan yok olur kanıtları yoktur dinlerin - 9 ay
Türev integral vs bilmem ama ales sayısalda 48 doğru yapmışlığım var üst müst anlamam
- 9 ay
Benden fazla araştırdığını hiç sanmıyorum. Ben yıllarımı verdim çünkü. Eğitim seviyeni az önce bilime olan bakış açınla gördüm. Bilimin naturalist felsefesine bağlı objektif olamayan bir alan olduğundan bile habersizsin. Çünkü hayatın boyunca sana öğretilen hiçbir şeyi sorgulamamışsın. Dolayısıyla benden daha zeki olma ihtimalin yok. Bu arada sana araştırmanı kolaylaştıracak bir bilgi vereyim hadi yine iyisin. Dini bilim ile değil akıl ve mantık ile ispatlanır. Gerçek olan her şey bilimsel midir? Asla. Bilime göre sen milyarlarca atomdan oluşan bir yığınsın. Sen diye bişey yok. Birey kavramı zaten yok. Bilim için okuduğun bir kitap sadece sayfa sayısı ve biraz mürekkebin kağıda değip oluşturduğu harflerden ibarettir. Çünkü mânâ bilimsel değildir. Az önce birey demiştim demi :) insanlık diye bişey de yok. Vicdan bile bilimsel değildir
- 9 ay
Senin gibi süslü kelimeler bilmem kitap okuma alışkankanlığım yok her ne kadar sevsemde. 1400 yıl önce gelmiş kuran yana 2 bin yıl önce İncil o zamanın şartlarını anlatıyor geride kaldı peygamberin aklı yok mu ki kuran diye bir kitap oluşturmadı da sonradan gelen halife kitap haline getirdi ve halifeler de öldürüldü bak gerçek bu kadar basit olamaz anlıyor musun düşün evrende milyarlarca galaksi her galakside milyarlarca yıldız var. Yaratıcı olma ihtimali olsa bile şu an günümüzdeki dinle anlatıldığı gibi birebir değildir çok basit saçma sapan şeyler anlatıyor Allah aşkına ( ağız alışkanlığı) defalarca okudum basit bir kitaptan ibaret heleki ülkemizde Türkçesini okuyan yok ne dediğini bilmeden yıllarca okuyup ölen insanlar var
- 9 ay
Neyse iyi geceler yorgunum yatıyorum takma kafana böyle şeyleri şu kısa hayatta mutlu olmaya bak. Gerçekten büyük insanlar bu dünyada derinden acı çekerler
- 9 ay
İşte tam olarak bundan bahsediyorum. İnsan bir şeyleri bilmeyince veya eksik bilince çıkarımları da böyle yanlış yapıyor. Mesela sen Kuran ayetleri inmeye başladığı andan itibaren hafızlığın başladığını ve zaman içinde peygamber döneminde yüzlerce, binlerce belki daha da fazla hafız yetiştiğini ve şu zaman kadar da hâlâ devam ettiğini biliyor olsaydın yazıya geçirildiği tarihin hiçbir öneminin olmadığını da bilirdin. Çünkü tek bir harf bile yanlış yazılsa o kadar hafızdan birilerinin mutlaka bu yanlış diye itiraz edeceğini bilirdin ama herkes doğruluğu konusunda hemfikir. Üslup sayılar bilmeden Türev öğrenemezsin örneğini bu yüzden verdim. Bazı konularda bilgi eksiğin varsa o şeyin doğrusunu da mantığını da anlaman çok zor.
- 9 ay
Ben alim değilim ama din konusunda benim bildiğim kadarını bilen herkese İslam dininin kesinlikle hak din olduğunu şüphesiz ispatlarım
- 9 ay
Bilmeyene ispatlayamam ama. Çünkü bazı şeyleri tam olarak anlamak ve mantığını kavramak için temel bilgilere çok ihtiyacınız var
- 9 ay
Bak basit şeyleri bana karşı savunuyorsun farkındaysan hafız yetiştirdiğini biliyorum sadece belirtmedim hafızlar unutur ya da ölür önemli olan yazmaktır ve kitap haline getirmektir. Sen roma zamanından kalma 2 bin yıllık kitapları okudun mu hiç? İslam daha şurda 1400 yıllık adamlar islamdan önce 600 - 1000 sene önce ne kitaplar yazmış ama ne hikmetse kainat dininde peygamberin aklına kitaplaştımak gelmiyor sonradan halifenin biri yapıyor onun yapamadığını basitliğe bak sen aklım almıyor anlıyor musun benim inacağım yaratıcı ya da peygamber bu kadarr basit düşünemez daha. Donanımlı olmalı çok üst düzey olmalıydı ama değil neden acaba
- 9 ay
İmam Gazalinin kalplerin keşfi kitabına kadar okudum zamanında. Bence bizim ülkemizde din tüccarlığı yapan siyasiler de inanmıyor blöf yapıyorlar adam çıkıp fakir çalmasını bilmediği için fakirdir deyip kahkaha atıyor anla seviyeyi ordan
- 9 ay
Sen bir dini kaynağına bakmak yerine birilerinin davranışlarına bakarak karar veriyorsan zaten objektif olmuyorsun. Neyi konuşuyoruz ki o zaman?
- 9 ay
Kimsenin davranışına göre karar vermiyorum hayat bir bütün hepsi içinde karar verirken de genel olarak beynimde toplanan bütün bilgileri değerlendirerek mantık çerçevesinde karar veriyorum. Yaratılış anlatıldığı gibi basit olamaz insanlığın varlığından bu yana bence en büyük soru da budur hayatın anlamı nedir? Muamma herkesin kendine göre bir inancı var
- 9 ay
Neyse yatıyorum ben gözlerim iyice mala bağladı. Sen tehecüt kıl bu gece bana da dua et de doğru yolu bulayım 😉
- 9 ay
Ben senin dinleri de başka konuları da yeterince araştırdığını düşünmüyorum. Hatta eminim. Bence sağlam bir araştırma yapmalısın
- 9 ay
Bir ara eğitim verirsin artık çok araştırımışsın ya hani
- 9 ay
İyi geceler
- 9 ay
Vee perde
- 9 ay
Yılların bilgisini ben kimseye eğitim olarak veremem. Bir ton kaynak var herkes kendisi okusun araştırsın bi zahmet
- 9 ay
😅😂 Bencil
- 9 ay
Bu dediğine sen bile inanmıyosun da neyse
- 9 ay
İnanmadığımı söylemem
- 9 ay
Uzatmaya gerek yok bence
- 9 ay
Bence de
9 ayEvlilik öncesi cinsel beklentiler konuşulmuyor kadının libidosu düşük oral günah anal günah diyor kocasına kadınlık yapmıyor. Sonra da neden aldatıldım diyor şaka gibi
01 Yorumla- 9 ay
Dinde sınırların olduğu bir gerçek. Her şeyin bir sınırının olması gerektiği gibi ve bu sınırlar da olmazsa olmaz şeyler degil. Her şeyi bu kadar büyütmeyin bence
9 ayEvliliklerin zorlaşması
30 YorumlaZinanın normalleştirilmesi
20 YorumlaÇok doğru düşünüyosun. Ben de dinsizim bende yaşadım oradan biliyorum. Ama kadınlar diktirebiliyor artık bu konuda problem kalmadı.
03 Yorumla- 9 ay
Meselenin bu kadar basit olduğunu düşünmüyorum. Bi zar meselesi değil bu konu
- 9 ay
Kadının da erkeğin de ahlaki önemli. İkisinin de yapması suç. Kadın erkek ayrımı yok burada ama erkek yapıyor diye kadının yapmasını da normalleştiremezsiniz. İkisi de normal değil
- Gündem konusunda 305 cevap paylaştı.
9 ayHer şeye kolay ulaşabilmek.
10 Yorumla
9 ayşehir hayatı
bunun için büyük şans10 Yorumla- Gündem konusunda 498 cevap paylaştı.
9 aySosyal medya net ve abartılı diziler filmler
10 Yorumla
9 aybakirim ben. heç yazmadım. bakire kız isterim
10 Yorumla
9 ayevlilik yaşının yükselmesi
10 YorumlaSosyal medya ve maddi faktorler
10 Yorumla- Gündem konusunda 544 cevap paylaştı.
9 aySosyal medya televizyonlar bunlar etkiliyor...
10 Yorumla
9 ayİsteyen istediği gibi yaşar bize ne, sana ne? Ahlak bekçisi olmadığımıza göre?
02 Yorumla- 9 ay
Bu sitede bir ton saçma sapan boş soruları normal karşılayıp insan gibi cevap veriyorsunuz da konu inanç ve ahlaka gelince mi batıyor size? Kuyruk acının olduğu ne kadar da belli
9 ayİnsanların herşeyi normallestirmesi
11 Yorumla- 9 ay
Maalesef
Veren varken seveni kim ne yapsın
11 Yorumla- 9 ay
Bu bir seçimdir. Anlık zevkleri mutlu bir yuvaya tercih eden insanların yeterli zekaya sahip olduğu da şüpheli
9 ayMutsuz insan ve maddi olanağı kısıtlı insan seks e sarar
00 YorumlaEskiden evlenme yaşı 13-15 miş şimdi adam 30 yaşına gelmiş evlenmemiş napsın zina yapmasında zaten 35 ten sonra bitiyor cinsellik
26 Yorumla- 9 ay
Katılmıyorum. Daha erken evlenebilir. 30 yaşına kadar evlenmemiş olsa bile bu zina yapmak için bir gerekçe olamaz
- 9 ay
Tek başına ayrı eve çıkan, ev dizen bir sürü insan var. Bunu yapabiliyor da evlenmeye gelince mi ev geçindirmek zor deniyor? Bu da bana mantıksız geliyor. Şatafatlı bir düğün yapmak zorunda değil kimse. Ev almak zorunda da değil evlenmek için
- 9 ay
Zorsa zor. Zorluklar bi şekilde atlatılır. Hayatın kendisi zorluklarla dolu zaten. Bi tek evliliğe mi bahane oluyor bu
Ben evliliğin insana katacağı bir şey olmadığını düşünüyorum artık. Kız erkek ilişkilerini de insanlar fazla abartıyor. Bu duyguları bir kenara atıp yalnız yaşayabilirim sanırım.
012 Yorumla- 9 ay
Evlenmeden evlilik hayatı gibi yaşantılar yaşamıyorsan neden katmasın?
- 9 ay
Çabayla olmaz zaten bu. Karşına çıkar
- 9 ay
Temel amaç demedim zaten. Kimse öyle bişey demiyor
- 9 ay
Bu da ahlak ile alakalı bir konu zaten
- 9 ay
O senin tercihin
- 9 ay
👍🏻
Sekse ulasim kolaylasti
00 YorumlaGündem konusunda 408 cevap paylaştı. Sosyal medya 🤷 bence
10 YorumlaNormalleştirilmesi
31 Yorumla- 9 ay
Maalesef
Evlilik zor
10 YorumlaUlaşım kolaylaşmış
10 YorumlaGündem konusunda 1,2b cevap paylaştı. Yapmak isteyen yapar kimseyi de bağlamaz.
09 Yorumla- 9 ay
Bu benim sorumun cevabı değil yalnız. Sorumu kompleks yaparak yanıtlamak yerine anlayarak yanıtlasan daha iyi olurdu
- 9 ay
Zina dediğime göre sorum Müslümanlara yönelik. Müslüman olmayanlar cevaplanması zaten bu sorunun muhatabı değiller. İstediklerini yapabilirler
- 9 ay
Müslüman olmayanlar cevaplamasın*
- 9 ay
En boş ve saçma sorulara normalmiş gibi yanıt veriyorsunuz ama konu inanç olunca nedense bi linçleme moduna giriyorsunuz. Biraz mantıklı ve makul davranmayı öğrenin bence.
- 9 ay
İstediğim konuda istediğim soruyu sorarım. Günah tartmıyoruz. Soru soruyoruz. Konu inanç ve ahlak olunca mı batıyor size?
- 9 ay
Ben istediğim soruyu sorarım. Cevap vermek isteyenler cevap veriyor. Cevap vermek istemeyenleri de illa cevapla diye kimse zorlamıyor. Rahatsız oluyorsan sen cevaplamazsın olur biter. Sorum ilgini çekmiyorsa yorum da yapma, soruma da burnunu sokma o zaman. Hadi güle güle işine bak
İlk insanlarda nikah mı varmış 🤣🤣
03 Yorumla- 9 ay
Evet vardı. Hiç mi tarih bilmiyosun
- 9 ay
Bu kadar cahil olmayın yaa cidden üzülüyorum halinize
- Gündem konusunda 1,1b cevap paylaştı.
9 ayİşte burası.
09 Yorumla- 9 ay
Ne alaka?
- 9 ay
Her evde var bu site :D
- 9 ay
Konuyla ne alakası var diyorum
- 9 ay
Biraz düşün bulacaksın.. Evinden dışarı çıkamayan ama içinde fırtınalar kopan kadınları düşün. Fırsat ve iletişim yeri burası.
- 9 ay
İrade diye bişey var. Ayrıca herkes bu siteyi o amaçla kullanmıyor
- 9 ay
İrade? :D Bence olaylara çok dar ve gerçekleri görmemek üzere bakıyorsunuz. Instagram face ne işe yarıyor?
- 9 ay
Aksine geniş baktığım için tek amacın o olmadığının farkındayım. Sen sadece tek bir amaca odaklı yaşıyor olabilirsin ama ben öyle değilim
- 9 ay
Başka zaman konuşuruz bunu. Biraz yoğunum şu an.
- 9 ay
Konuşulacak bişey yok bence. Size kolay gelsin
Devamını Gör(40)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026