Yaklaşık 2 yıldır bir çocukla tanışıyorum. Ona o zamanlar çok kötü davrandım, ayrıldık barıştık ama bir türlü düzenli sevgili gibi olamadık. Sonra bana “seninle evlenmeyi düşünüyordum” dedi. Ben de “o zaman ciddi olduğunu göster” dedim. Fakat yine aramızda sorunlar çıktı ve görüşmedik.
O süreçte hem benim hem de onun evlilik görüşmeleri oldu ama ben kimseyi kabul etmedim, sadece onu düşündüm. Ben inançlı bir kızım, Allah inancım var ama maalesef birkaç kez öpüşme, ufak dokunuşlar oldu. Hislerime engel olamadım. İleriye hiç gitmedik, kıyafetimi çıkarmadım zaten.
Benim isteğim en fazla 3 görüşmede İslami kurallara uygun bir evlilik yapmak. Allah biliyor, niyetim bu. Ama çocuk istemiyorum. Hislerime engel olamıyorum, sonra pişman olup Allah’a karşı suçlu hissettiğim için ona patlıyorum.
Bir yandan “haramla helal olur mu?” diye düşünüyorum. Off… Keşke bir daha hiç öpüşmesem, böyle temas olmasa. Zaten asla ileri gitmem ama bir daha öptüğünde tepkisiz kalırım diye kendime güvenmiyorum. Ama merak ediyorum, bir erkek böyle bir kızla evlenir mi? Belki de bu yüzden hemen evlilik için adım atmıyor.
Araya çok mesafe girdiği için de kalbim ilk zamanki gibi kıpırdamıyor, ama yine de onun yanında kendimi güvende hissettim.
Ne olacak bilmiyorum, bana akıl verin lütfen.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Öncelikle yaşadığın duygular ve çelişkiler oldukça insani ve anlaşılır. Bir ilişki içindeyken hem doğru olanı yapmak isterken hem de duygularla hareket etmek arasında kalmak gerçekten zorlu bir süreç. Bu konuda yalnız olmadığını bilmelisin.
Evlilik konusu tamamen karşılıklı anlayış, saygı ve değerler ortaklığı gerektirir. Geçmişte yaşananlar, bugüne dair kararların ne kadar sağlıklı olduğu tartışmasını yaratabilir ama önemli olan senin ve o kişinin birbirinize karşı niyetleriniz ve değer yargılarınız. Eğer seni bu konuda yargılayan ya da sürekli geçmişi gündeme getiren birine hayatını adamak isteyip istemediğini kendine sormalısın.
Kendi inancın ve ahlaki değerlerin bir tarafını yüksek sesle dile getirirken, diğer yanda duyguların bir yol daha konuşuyor. Belki bu süreçte, kendi hislerini ve beklentilerini daha net anlamak için bir mola vermelisin. Hem sen hem de o kişi, bu ilişkinin geleceği hakkında daha olgun bir perspektife sahip olduğunuzda mutlaka en doğru kararı verebilirsiniz. Sence, bu ilişki sana huzur ve güvenlik verebilecek bir yapıya kavuşabilir mi?