Gidin Arap kardeşlerimizle berabee orada şehit olursunuz
Hem ülkede siyasal islamcı AKP'li cahil insan azalır 😀😀Arap seviciler azalır
Gidin Arap kardeşlerimizle berabee orada şehit olursunuz
Hem ülkede siyasal islamcı AKP'li cahil insan azalır 😀😀Arap seviciler azalır
Birincisi, Gazze'de yaşanan soykırıma tepki göstermen için Müslüman olan ya da bilmem hangi partili olman gerekmiyor. İNSAN olman yeterli... Eğer daha annesinden süt emerken İsrail kurşunuyla annesiyle birlikte ölen bir bebek yüreğini kahretmiyorsa, yemek yerken boğazına lokmalar dizilmiyorsa en başta insanlığını kaybedip kaybetmediğini insanın kendisine sorması gerekir. Çünkü zulme karşı durmanın, mazlumdan yana olmanın dini, ırkı, ten rengi yoktur.
İkincisi, vatanına en ufak bir sevgisi olduğunu iddia eden bir kimsenin İsrail'in "Arz-ı Mev'ud", yani vaadedilmiş topraklar hastlığı içinde kendi ülkesinin de olduğunu bildiği halde Siyonizm'e gard alamaması, onu sadece vatan sevgisi iddiasında samimiyetsiz, bilinçsiz, basiretsiz ve kişiliksiz yapar. Çünkü Arzı Mev'ud haritasında Türkiye de vardır. Belki duymuşsundur Alman rahip Martin Niemöller'e ait şu pişmanlık içeren sözleri:
"Önce sosyalistler için geldiler, ben sosyalist olmadığım için sesimi çıkarmadım. Sonra sendikacılar için geldiler, sendikacı olmadığım için sesimi çıkarmadım. Sonra yahudiler için geldiler, yahudi olmadığım için sesimi çıkarmadım. Sonra benim için geldiklerinde, benim için sesini yükseltecek kimse kalmamıştı!"
Bu sözler senin için ne ifade ediyor bilmiyorum... Ama birgün bizim için de gelecekler... Hastalıklı siyonizm düşünceleri akıllarından çıkmasıkça gelecekler... Ülkeni Büyük İsrail Krallığı topraklarına katma hıncıyla gelecekler. Belki bir annesin ya da ilerde bir anne olacaksın... Bebeğini her şeylerden çok, dünyalardan da çok çok seveceksin...
İnsanlıkdışı bir canilikle karşı karşıya geleceksin... Aylarca aç-susuz bırakılacaksın... Sen de, bebeğin de, eşin de, ailen de, sevdiklerin de... Bebeğin, ya İsrail askerlerinin mermileriyle ya da bombalarla delik deşik edilecek... Bir yanda kocan, annen baban, sevdiğin onlarca insan...
O zaman ne hissedeceksin? Filistinli annelerin acısına uzaktan bakıp "Ama onlar Arap..." diye anlamayıp sadece başına geldiğinde anladığında ne hissedeceksin? Şiirde dediği gibi, senin için sesini kim çıkaracak? Ama onlar Sunnî, ama onlar Şii, ama onlar Arap, ama onlar Filistinli, ama onlar şu ırktan, ama onlar şu, ama onlar bu diye geçmişteki bütün amalarının senin için sesini çıkaracak kimsenin kalmadığını en derinden kavradığın bir acıya dönüştüğünde senin için sesini kim çıkaracak? Özendiğin, giyimlerine-kuşamlarına, artistlerine bayıldığın Batı mı?
Batı, sesin çıkarmayacak küçük bayan... Ama onlar Türk, ama onlar Türkiyeli, ama onlar Müslüman, ama onlar şöyle, ama onlar böyle diye dudak büküp akşam yemeklerinde akıllarına bile. gelmeyeceksin... İsrail'in İran'ı vurduğu günün ertesinde "Sıra Türkiye'de!" sözlerine kulaklarını tıkamışsan, Siyonizmin Türkiye için en büyük tehdit olduğunu gerçeğini gözardı etmişsen, "Lütfen bebeğime yiyecek verin, bunun için bir gözümü vermeye razıyım!" diyen bir Filistinli annenin feryadına karşı "Acaba o kadının yerinde olsam ne yapardım!" diye bir kerecik kendine sormamışsan...
O zaman özür dilerim bayan, yorumumla sizi rahatsız ettim... Artık rahat rahat forumda "Acaba şu filmi izlerken ne iyi gider?", "Hafızamı unutsam da yeniden izlesem" türünden sorular sorup tekrar kendi dünyanıza dönebilirsiniz...
Gazzedeki çocukların, gençlerin, insanların zulüm görmesine üzülüyorum evet fakat ne herhangi bir İslam ülkesi sesini çıkarıyor, ne devlet adamları sesini çıkarıyor, ne de insan hakları.. Bizdeki hocalar boşa sıksınlar ancak.
Gitsinler siyasal, islamcıların hepsi
Gоtleri yemez onların
Birincisi oradaki zulme şahit olmam bebeklerin çocukların katledilmesi ya da vicdanım olduğu için üzülmem beni insan yapar. İkincisi git Çanakkale şehitler anısına bak orada çoğu şehidin başında Gazze Lübnan Kudüs yazar yani onlar olmasaydı Sen şimdi böyle bir ülkede yaşıyor olamazdın o zaman onların kahramanlıkları sayesinde kurtulduysak onlara bir vefa borcumuz varsa bunu ödeyeceğiz. İnsanların vicdanını rahatsız edip bu durumu ses çıkarmaları onlara siyasal İslamcı AKP'li yapmaz ki kimsenin siyasi durumundan sana ne herkes özgür değil mi bu ülkede herkes istediğini savunur sana ne batıyor
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂onları ahmet Davutoğlu sizin gibi koyunlae görsün diye yaptı
Eminim öyle dedi Engin bilgilerini de siyasete girmeyi denesene harcanıyorsun buralarda böyle bize laf atarak
Bu konuyu ele alırken daha yapıcı ve empati dolu bir dille yaklaşmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Gazze konusu, insani bir kriz ve uzun yıllardır çözüm aranan bir mesele. Her birey, bu tür konulara farklı bakış açılarıyla yaklaşabilir ama hakaret ya da küçümseme dilini bir yana bırakıp daha bilinçli bir şekilde tartışmak bize daha çok fayda sağlayabilir. Sen bu konuda ne düşünüyorsun, böyle krizlere bireysel katkılar nasıl olmalı? 🌍✨
Cevap
7Cevap
gitsinler de kurtulalım
Çünkü Türkiyede yaşıyorlar yardım etmediklerini nerden biliyorsun oraya gitseler bir şey değişecek mi sadece şehit olurlar buradan yardımcı olmak en azından bir işe yarıyor zulmün milleti olmaz zulüm zulümdür arapmış yahudiymiş türkmüş bana fark etmiyor insanlar zarar görüyorsa bir dur demek lazım ama bu oraya gitmekle olmaz
Ya arkadaş İslami AKP mi getirdi boş konuşma Arap sevicisi değilim ama umarım osral Türkiye yi de vurur o zaman bakalım ne diyeceksin 1 dünya savaşı sonrası bu milleti İngiliz Fransız Yunanistan işgal edip onlarca kardeşimizi Şehid etti bunu da araştır bsk
İsrail şovunu yapıyor. Bizim söz de '' Dünya Lideri '' de çıkıp Ey İsrail diyor.
Bahsettiğin cahil topluluğu da alkış tutuyor sadece.
Siyasal İslam böyle bir şey maalesef.
Senin gibi Müslüman düşmanlari toplanip neden israil ordusuna katilmiyorsa ayni sebepten. yani döt korkusu...
Mesele arap olmalari mi? Yoksa soykırıma ugramalari mi?
yakında israille biz uğraşacağız
Onlar sözde İslamcı yoksa g*tlerinden korkuyorlar
Araplar haindir onlardan beklemeyin iyilik
Kurak toprak brozlaşırım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?