Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
@Dearhead @katie_mitchell Öncelikle bu felsefi görüş gözüme çarpmamış olacak ki sayenizde haberdar oldum teşekkür ederim. Aşırı düşük bir ihtimal ama farzedelim ki bir şekilde dediğinizi herkes uygulayacak olsaydı; evrimleşmesi yüzbinlerce yılda çetrefille ve emekle gerçekleşmiş olan insanlık, sırf toplumda zararlı insanlar var diye zamanla tamamen yeryüzünden silinirdi, kaldı ki @Dearhead, kendim inançlı olmadığım halde diğer bir yorumunuzdan Müslüman olduğunuzu farz ederek bu görüşün İslam'a hiç mi hiç uygun bir yanı olduğunu sanmıyorum. Bence antinatalizm uygulanması gerekecekse de gerçekten ürememesi gereken insanlara uygulanmalı. Zeki insanlar zaten kendileri ve doğacak çocukları için hesap kitap yapıp az ürüyorlar ve azınlıklar. E düşük IQ'ya sahip insanlar her zaman parazit gibi üreyeceğinden bu senaryoya göre antinatalizme uyan ve halihazırda az üreyen zeki, düşünceli, insanlığa faydalı olma potansiyeli en yüksek insanlar yok olup gidecek ve insanlık tamamen parazitlerle devam edecek. Sonuç olarak karar size kalmış durumda.
Bireysel kaygılarınızla ürememeyi tercih edebilirsiniz fakat kimseye neslinin devamını getiremeyeceğini dikte edemezsiniz.
Benimde demek istediğim herkesin hür iradesine kendine. Ancak eğer insanlığın neslinin sonu gelmesiyle birlikte = Doğal Kıyamet / Natural Eskatoloji = Çünkü insandan başka yeryüzünde bu kadar çok imtihan çeken ve sınanan canlı türü olmadığı için
Nasip kısmet dünyası işte
Hayat her zaman istenilen sonucu veremez ki
@PeaceInTheDark Farkındaysan mevzu daha farklı bir konu sonuç olarak doğada insan denilen canlı üremese zaten doğal yönden nesli durur.
O konuda haklısın tabiki de kimsenin tercihlerine de karışacak değiliz ama bu kendi fikir yapımızı yaymayacağımız anlamına da gelmez ve ben inançlı biri değilim o yüzden işin dini yönü benim pek de umrumda değil açıkçası
@PeaceInTheDark o mevzu çokluğunuzla övüneceğim iddiası kültürü ile alakalı ancak hiçbir evli çiftin ilgisini çekmiyor artık günümüzde. Çünkü insandan insana başka zarar verebilen hak yiyen bir canlı olmadığı için Kayin ve Habil olayı gibi düşün.
Sonuçta insandan başka özel zekâya sahip bir canlı olmadığı gerçeği.
2084'ten sonra İnsan Nüfusu azalacak düşecek
@Dearhead İlgisini çekip çekmemesi başka, emir başka bir konu.
Evet nüfus projeksiyonuna göre kendiliğinden düşeceği doğru fakat aslında siz sadece Dünya bazlı düşünüyorsunuz sanırım. Gelecekte Dünyada hiç insan kalmadan diğer canlılar yaşamaya devam etse bile, atıyorum 100 yıl sonra belki Mars'ta veya farklı bir gezegende insanlar yaşayacak ve çoğalmaya devam edecekler. Dolayısıyla buna karşı koymak mümkün değil. Çok basit gelecek ama canlıların evrimsel olarak başarısının tek kriteri genlerini bir sonraki nesle aktarmasıyla oluyor. Ancak ve ancak şu an hiç hesapta olmayacak şekilde (sürekli kontrol ediliyor da neyse) uzay araçlarına binmeye bile fırsat kalmadan aniden dünyaya bir meteor çarpmış olsa veya yine farklı bir şekilde insanlık nükleer savaşlarla vs. kendini sabote ederse dediğiniz tamamen gerçekleşmiş olur. Başka türlü amacına ulaşma şansı yok.
Aslında her çeşit kaygı yaşarız çünkü bir canlı varlığız insanlar ortamlarda sosyopatın en önde gideni olduğu için boş yere hiç tanımadığı birisi tarafından cinayet kurbanı olmak bile mümkün tüm ülkelerde. İnsanoğlu denilen canlıdan başka yamyam bir canlı yoktur ki bu yeryüzünde.
Tek çare = #AntiNatalizm #DoğumKarşıtlığı
Evli bireyler olabilirsiniz ancak yeni bir insan canlıyı asla getiremezsiniz.
Bu çöplük gibi yerde antinatalist birilerini görmek cidden gözlerimi yaşarttı hocam
30 milyon gibi bir miktarın, maddi anlamda büyük bir rahatlama sağlayacağını düşünebilirsin belki, ama gelecek kaygısı sadece parayla ölçülmez 🌍. Sağlık, sosyal adalet, güvenli bir çevre veya huzurlu bir toplum gibi birçok faktör geleceği etkiliyor. Eğer insanın yaşamına dair koşullar bu kadar değişkenken, 30 milyonun gelecekle ilgili her kaygıyı ortadan kaldıracağına inanmak biraz zor geliyor. Yine de böyle bir miktar, maddi stresi azaltıp daha üretken ya da mutlu bir yaşamın kapısını açabilir. Senin için bu ne kadar yeterli olurdu, bir düşün bakalım 😊. Anket içinse cevabım "Evet", çünkü kaygı bireysel değil, toplumsaldır.
Cevap
2Cevap
En cok parasi olsnin gelecek kaygisi var. Reis memet simsegi ne zaman ustumuze salacak ta tum paramizi haksiz sekilde elimizden gasp edecek korkusu..
Evet hazıra dağ dayanmaz 30 milyonu iyi değerlendirmek lazım
türkiyede evet
dolar ya da euro olursa pek olmazdı
Olmazdı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?