Şarkıyı dinlemeyenler kesinlikle tavsiye ederim uzun olsa da...

Şarkıyı dinlemeyenler kesinlikle tavsiye ederim uzun olsa da...
Kötü günler geride kaldı; sırada daha kötüleri var derdim hep. Ama artık bundan da ilerideyiz. Bu şahıs sonunda askeri bir diktatörlüğe geçecek. Ömrü yetmezse veya bir şekilde biri devirse de yine güzel şeyler olmayacak. Çok geç artık. Bitti.
Kesinlikle öyle. Ama yine de inşallah öyle değildir. : ( seviyorum bu ülkeyi.
Ülkenin gidişatından şikayetçiysen büyük ihtimalle karşıt görüşlüsündür. Daha belediyeleri idare edemezken ülke yönetimine mi göz diktiniz?
Ülkede paranın kıtlığı mevcut hükümet yüzünden değil karşıt görüşlerin etkisinden dolayı gidiyor.
Rahat dursalar olay çıkarmasalar, Hukuk devreye girmese gidişat daha iyi olacak ama elini nereye atsan elinde kalıyor. Bugün Borsa bile %6 değer kazandı. Demek ki parayı başkaları kontrol ediyor.
lan sie boş yapma hırsızlar ülkeyi talan rttiniz lan
@mamavilici Çalanlar içeride zaten, tüm belediyelerinizle hortumluyorsunuz. Tek icraat heykel, başka yaptığınız bişey var mı? Söyle hadi?
Hem hırsız diyorsun, seninkiler neci o zaman? Azıcık başka kanalları da izleyin de dünyadan haberiniz olsun, sadece uyutuyorlar sizi. Ben böyle zeka görmedim..
Başka kanallar dediği de A Haber. Sabah akşam makarna yiyip A Haber izliyor. Allah’ın koyunu, sizi iyi güdüyorlar
Ülkenin sonu da iyi değil, dünyanın sonu da. Kendimden vaz geçtim de gelecek nesillere nasıl bir gelecek bırakacaz hiç bilmiyorum. Allah hepimizin sonunu hayır eylesin.
Ben aydınlık görüyorum. Böyle yanıltıcı bilgiler ile hiçbir yere varamazsınız. Bu ülkede enflasyonun yıllık %180 olduğu zamanlarda oldu. Ne oldu?
şu an savaştaki ülkelerden daha fazla enflasyona sahip bir ülkeyiz fiziki bir savaşın içinde değilken.
Bilgiler yanıltıcı değil hepsi resmi makamların açıkladığı veriler hayali değil yani.
Ayrıca sorun enflasyon değil, benim bildiğim darbe zamanları dışında Türkiye tarihinde hiç bu kadar seçilmiş yönetici hapislere atılmadı.
Ki darbe tarihini bile gayet araştırmış biri olarak söylüyorum.
Türkiye son 80 yıldır ABD nin kucağındaki hayat kadını gibi idi. İlk defa kendi ayakları üzerinde durmaya başladı. Tabi bunun etkileri var. ABD nin sözcülüğünü yapan gazeteciler, fetöcüler, gizli bürokratlar, siyasetçiler, iş adamları. Böyle bir kabuk değişiminin sancıları olur. Nevşin Mengü denen kaltağın kimi desteklediği bile belli değil. Sözde hükumete muhalif görünüp, ülke çıkarana olan her şeye muhalif. Almanya ya kaçak hain Can Dündar madalya alırken hiç utanmıyor kendi vatanını ihbar etmekten. Aynı olayı Alman bir gazeteci yapsaydı çoktan hapiste öldürmüşlerdi. Bunun tarihte örneği var. İngiltere de var. Wikileaks olayı var.
Enflasyondan şikayet edenler, kazançlarının nasıl arttığını hiç dile getirmiyor. İçi boş laflar. Yani bir ülkenin gelişimi salt enflasyon oranı ile ölçülmez. Dünya Bankası, Türkiye yi gelişmekte olan ülkeler sınıfından çıkarıp, gelişmiş ülkeler sınıfına aldı. Buna ne diyeceksin? Bu ülkede 25 yıl önce insanlar gecekondu da oturuyor, çöplükten ekmek toplarken ölüyordu. Var mı böyle bir şey şimdi?
ABD, Almanya, İsveç, Norveç ve daha birçok batılı ülkeden fonlanan gazetecileri ifşa olurken sen kış uykusundaydın sanırım. Hadi ülke içinde fonlamayı anlarım da yabancı bir ülke bir Türk gazetecisini hangi amaçla fonlar? Bunu biraz düşün.
O sırada Trump: Aptal olma!
@neverlandian Lafla peynir gemisi yürümüyor. Sonuç?
Sonuç uyumaya devam.
Daha sonra Rubio: Randevu için yalvarıyorlar. Barrack: Meşruiyet veriyoruz. İyi uykular.
@neverlandian Sizi zaten ya fetö ya Sedat Peker ya da Trump uyandırabilir. Uyurken neyi okşadığınızı fark edemiyorsunuz tabi.
Üçüyle de çıkarınıza göre zamanında veya şimdi içli dışlı olan okşayan sizsiniz. Kendinizle karıştırmayın.
Ülkenin gidişatı konusundaki endişelerini anlıyorum; içinde bulunduğumuz durum hepimiz için sancılı bir süreç. İnsanların sesini duyurmaya çalıştığı bu anlar, toplumsal farkındalık adına önemli. Ama karamsarlığın içine fazla gömülmemek gerek; çözüm üretmek ve umutlu kalmak da bir o kadar önemli. Müzik ve sanat da bu süreçlerde güçlü bir sığınak. Önerdiğin şarkıyı dinleyeceğim, belki hepimiz için bir ışık olur. 💡 Sen nasıl görüyorsun geleceği?
Cevap
12Cevap
kötü görüyorum
Televizyonlarda artık cinayet tecavüz kandavası hırsızlık bankasoygunu intahar vakalarına yol açan yaşam kültürünü değiştiren her oluşumu desteklerim.
Merhaba,
Gidişat hiç iyi değil, gidişatta yok geriliyoruz geriye dogru gidiyoruz!
Çok kötü çooooook kötü hep daha da kötü!
Cehaletin hiç bir zaman bitmeyeceğinden eminim
Ebemin gözü gibi görüyorum
(Cevabım bile argo jsjsjs)
Umursamamaya çalışıyorum. Hakettiğimiz gibi yönetiliyoruz.
Şarkı güzel
Kaos ülkesi olduk
Göremiyorum gözüme zam kaçtı.
Uçuruma doğru yuvarlanıyoruz
Tünelin ucu bomb*k bir yere çıkıyor gibi
Ülkenin gidişatını hiç iyi görmüyorum
Hayırlısı olsun diyelim.
Hiç iyiye gitmiyor
Endişe içerisindeyim ben
Göremiyorum ama hayırlısı
Kötü
Görmüyorum ki