Saddam döneminde, Halepçe katliamında Irak'tan gelmedi mi kürtlerin "hepsi"?
TR'de ne güzel kürt yokmuş demek ki.. 🫤
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Saddam döneminde, Halepçe katliamında Irak'tan gelmedi mi kürtlerin "hepsi"?
TR'de ne güzel kürt yokmuş demek ki.. 🫤
Saçma saçma konuşmayın yaa , bu topraklarda , Tük Kürt Acem arap Çerkez laz 1000 yıldır beraber yaşıyor. Size bunu söyleten zehirli zihniyetler , ingilizlerin, fıransızların Amerikalıların buraya sonradan geldiğini ve onların çok sıkıntılı olduğunuda söylüyorlar mı? Bizim aramız da siyasi sınırlar çizilmiş olabilir ama unutmayın ırak Suriye Arabistan yemen Kafkasya ve doğu Avrupa bölgeleri bizim yurttaşlarımızdır.
Ne alaka dedemler taaa osmanlıdan beridir burdalar. Onuda gectim selcuklu hükümdarı Ani'yi kürtler sayesinde kazanıp kürtlere emanet etmiş. Azıcık tarih okuyun bu cahillikle evlat buyuteceksin
Müslüman Kürt ile, Ermeni Kürt aynı mı. Bir çok Ermeni Kürt ve Alevi kimliği altına saklanmış
Ermeniler zamanında sadık milletti ne olduysa Fransızların gazına gelip Kürtleri katlettiler daha sonra da Diyarbakır cezaevinden çıkan Kürtler Ermenileri katletti PKK'ya Kürtlerden intikam almak için kurulmuş bir partidir. Ben bir kitap okudum Ermenilerin İstanbul'da yaptığı katliamlar yürek burkan cinsten.
Tahsin paşa olması lazımdı
Öyle bir şey di
Erivan'dan geldiyseniz ermenisiniz o zaman kürtleşmiş Ermeni çok var zaten
Erivan Ermenilerin çoğunluk olduğu bir yer ama
Kürtleşmiş ermenisin kusura bakma
Ermeni olduğunu neden kabul edemiyorsun?
Bu önemli bir soru ve pek çok yanlış bilginin dolaştığı bir konu. Kürt toplumu, Ortadoğu’nun kadim halklarından biri ve binlerce yıldır bu coğrafyada yaşamışlar. Türkiye topraklarında da Kürtlerin varlığı, Osmanlı İmparatorluğu'nun öncesine kadar dayanıyor. Halepçe katliamı gibi trajik olaylar yeni göç dalgalarına yol açsa da, Türkiye'deki Kürt varlığı bu göçlerden çok daha eskiye dayanıyor.
Bu konuda sağlıklı bir bilgi edinmek, tarihsel koşulları ve toplumları daha doğru anlamamıza yardımcı olur. Sen tarih hakkında ne düşünüyorsun? 😊
Cevap
11Cevap
dünyadan
Kürtler hep burdaydı. Saddam döneminde gelenlerin hepsi gitti. burada napsın. Kuzey ırakta hayat çok daha güzel. Üstelik vatandaşlık maaşı bile var
Ne gitmesi, sizler Arapları Zazaları Türkmenleri Kürt sayıyorsunuz Kürtlerin dünyada nüfusu ne kadar? Kürtler sanırım farsların bir kolu çünkü dilleri aynı
Öyle mi? Konultuğun fil yüz sene önce yoktu. Kürtçe ve Farsça aynı dil ailesi olmasına rağmen Türkçe de daha çok Farsça kelime var. Ayrıca ortasyada Türkler kara tüysüz ve çekik gözlü. burada ise öyle kimse yok. Yoksa siz devşirme bir ırk mısınız. Diliniz de yüz yıllık toplama zaten
canım mısın iç Anadolu da Türklerin yaşadığına dair binlerce yıllık kalıntılar çıktı. Bir tarihiniz bile yok bir birinizin dilini dâhi anladığınız yok. Dünyada sadece o bölgede varsınız orada yaşayanların çoğu aslen Arap Zaza Süryani Ermeni Türkmen Kürtçe konuşan Kürt mü oluyor? Zaten sizde ki bu ırkçı kafa imanınızın önüne geçmiş hep bir mağduriyet edebiyatı bırakın artık bu palavraları
1) Türkiye'de gen testi yasak değil.
2) Piri reisin bundan haberi var mı?
3) Avrupa'dan konuşmak kolay tabi
Kürt tarihi diye bir şey yok ki kürtler safkan olsun sjsjsja
biz ork diye size diyoruz çoğunuz ortalama bile değilsiniz tip olarak sjsjsjs
Hendek operasyonlarında çıktık yalvardınız sonra durun diye devlete yaz bak Google a evlerinize kadar girdi Türk askeri daha 2015 de oldu eski bir olay değil bu. Biz sahaya inersek sizden kimse kalmaz yani o yüzden bizle dost olmak zorunda olan sizsiniz biz değil askeri güç uçak tank bizde var sizde yok 😅😂
Uçak tank mı djaljdkwjdk olum YPG de hava savunmadan tut her şeyi var. Milyon dolarlık türk radarını bin dolarlık iki dronla yerle bir etti. Hendek operasyonlarında haklısın bak devletin PKK ye gücü yetmeyince sivil yerleşim yerlerini bombaladı yüzlerce silahsız sivili öldürdü. Bunların hepsi uluslararası raporlarda geçiyor. Yiyorsa aha Rojava gidin bakalım. Aylarca tirşin barajına saldırdınız sizin köpekleri sinek avlar gibi avladılar. Bugün PKK nin silahlı kolu olan YPG 150 bin askeri olan bir ordu ve aklına gelmeyecek her türlü silaha sahip. Sizin PKK bitti diye manşet attığınız zamanlarda 3-4 bin askeri yoktu
pkkyı türkiye yurt içinde bitireli çok oldu selçuk Bayraktar saolsun
Rüyada mısın Tirşin barajın YPG elinde. Colani geçici asıl lider Mazlum Ebdi sizinkiler de ona tek kelime edemedi. Suriye'de petrolün suyun ve doğal gazın olduğu her yer YPG de. Üstelik 3 milyon Kürt nüfusu olmasına rağmen Suriye'nin %40 na ve 10 milyondan fazla nüfusa hükmediyor. Sizin yaladığınız colani arabasına benzini bile YPG den alıyor
PKK mi bitti hskajdkajjdjd İstanbul nevrozunda yüz binlerce insan PKK bayrağı altında kutlama yaptı. Sadece İstanbul da değil neredeyse her şehirde benzer görüntüler oldu. PKK taktik ustası. Öyle olmasa 50 sene dağda zaman mı geçer ya. 20 kişinin başlattığı işi bugün milyonlarca insan destekliyor
Bayraktar tb2 diye bir şey çıktı o çıktığından beri zikip attı ortadoğuda ne kadar terörist varsa
Ölüye işkence konusunda evet dediğinden daha alçaksınız. İşte temel fark bu. PKK böyle propaganda yapmıyor. Bunu Moğol devşirmeleri ve ışid çok yaptı. Ama ışid ne olduysa sizinkiler de öyle olacak. En son sınır ötesi operasyon yapalım diye ağladığınız zaman Murat Karayılan ben operasyon yapıyorum diyip gelmişti. 2010 lu yılları ben çok iyi hatırlıyorum Hakkari Çukurca'da, Şemdinli'de, Lice de hiçbir yere devlet giremez olmuştu. Çukurca merkez tugaya yapılan operasyonda bir tabur asker telef olmuştu. Haberlerde bile 49 falan verilmişti. PKK kendi çıkmadan devlet Elazığ Diyarbakır yolunu açmıyordu bile. YouTube bile PKK Çukurca baskını yazsan sizin yürklerin abarta abarta anlattığı videolarda bile karakola sızdıklarını 26 leş aldıklarını söylüyor. Hala sorum da aynı bak. Devletiniz bu kadar güçlüyse niye Apo Dersim valisini görevden alıyor
https://youtu.be/OJwWXB7EtU0?feature=shared
Çok keyifli bir video izlemeni tavsiye ederim
Yavuz Sultan Selim zamanında çoğu doğu Anadoluya yerleştirildi daha önceden türkmen ağırlıkliydi o bolge
Realiteden bu kadar kopma ve gerçekleri çarpıtma normal değil. Tedavi olun
Şimdi gelip şey derler biz hep burdaydık siz orta asyadan geldiniz 🤣🤣🤣
Senin tarih bilgin x İQ seviyen eşittir yaşın sanırım
Osmanlı'dan geriye kalan topraklarda kürt, zaza, arap hep vardı.
Kerkük Musul Süleymaniye Türk ayrıca Suriye de 6 milyon Türk var
Bir çoğu oradan geldi
Tarih bilmeyen bir cahil daha
Yanlış biliyosun ustam hep vardılar
Kürtler hep vardı.
Bende kürdüm
Bilmem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?