“Sosyal medyanın kökü kazınmalı. Bana kalsa yarım saat içinde sosyal medyanın hepsini kapatırım” demiş.
Sosyal medyanın aile yapısı, toplumsal barış ve yeni neslin sağlıklı yetişmesi açısından tehlike oluşturduğunu savunmuş.

“Sosyal medyanın kökü kazınmalı. Bana kalsa yarım saat içinde sosyal medyanın hepsini kapatırım” demiş.
Sosyal medyanın aile yapısı, toplumsal barış ve yeni neslin sağlıklı yetişmesi açısından tehlike oluşturduğunu savunmuş.

Aile yapısına ters düşen bir ton şey var internete gelinceye kadar. Bunlar boş bahaneler. Dışarıda suçlular kol geziyor, iğrenç diziler çekiliyor, bunların tek derdi sosyal medya. Dertleri başka ya neyse.
Özgürlük konusuna gelirsek; ben kendim Fikfok kullanan, Instagram'ın cılkını çıkaran kişileri çevremden olabildiğince uzak tutuyorjm. Ama bu onların özgürlüğü. Ben onlara izleme diyemem. Devlet de bu konuda kısıtlayamamalı. Siz başta eğitimi, sonra ceza ve hukuk sistemini düzeltseniz zaten ülke kendine gelir. Bunun neden yapılmadığını söyleyememem bile gösteriyor bence asıl problemi.
Bence atılmalı, kendilerinde olan ve diğer insanların ulaşamayacağı lüks yaşamı paylaşmaları güzel değil. İnsan ister istemez kıyas yapıyor ve elde edemediği şeylere hüzün ile bakıyor. Bazıları intihar ediyor (duyduğum bu şahit olmadım). Kısıtlama veya kapatma getirmek bence mantıklı. Kaldı ki bir başkasına yazmak cevap gelmeyince hakaret vb tutumlarda bulunmak normal gelebiliyor. Sırf anonim diye bu da olmamalı. Çok fazla eksi yönü olan bir şeye maruz kalmaya gerek yok.
Doğru demiş tespitleri yerinde sosyal medya bir bataklık insanların zihnini bulandırıyor dahası kanunu bozuyor sütünü bozuyor dünyanın birçok ülkesinde sosyal medyaya dahi birtakım tehditler alınmaya çalışılıyor bazı ülkeler yaş sınırlaması getiriyor bazı ülkeler farklı tedbirleri gündeme getiriyor sosyal medya sıkıntılı sosyal medyayı kuranlar sıkıntılı Her şeyden önce
Gitsin kendine mezar yeri baksın, dinazorların fikirlerini konuşup prim vermemek lazım bunlara. Sosyal medyayı kötü yapan kullanıcılar. Köy yerlerinde millet birbirine atlıyor bunu duyunca sosyal medya tü kaka. Bu pislikler sapkınlıklar her zaman vardı. Sosyal medya sadece bunu halka gösterdi. Bahçeli önce içinde ki siyasi islam hastalığını kazımalı.
Sosyal medya, hem birey hem de toplumsal düzeyde birçok etkisi olan bir platform. Zararlı içerikler ve manipülatif paylaşımlar elbette ciddi riskler taşıyabilir. Ancak bunun çözümü topyekûn kapatmak mı, yoksa daha etkin bir şekilde düzenleyip denetlemek mi sorusu önemli. İnternet özgürlüğü, bilgiye erişimi ve ifadenin özgür olmasını korumak için kritik. Bu konuda dengeli bir yaklaşım geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Peki, sen bu konuda ne düşünüyorsun? 🙌
Cevap
107Cevap
Dogru söylemiş ama bunu söylemesine gerek yok bu toplumun bu hale gelmesi sosyal medya ama daha önceden televizyonda basladi Yeşilcamı güle güle izledik ama öyle olmadigini gördük türk milleti yoldan cikti insanliktan çıktı
Ama yine de şikayetci olan bu pislikleri yiyenler baslarina bela geldiginde yaptiklari pisliklerden dolayi ama aglayip zirlayip kendilerini magdur göstermeye calisiyorlar her pisligi yeriz ama bize bir sey olmasin en temizi biziz bizden olmayanlara da pislik bulastiririz oluyor
Buna CHP karşı gelir en iyi pisligi onlar yerr
Tvdeki haber kanallarini ele gecirdiler istediklerini yayinliolar gerçek olaylari instada Twitter da öğreniyor insanlar tabi engel olmak isterler herkes onlara itaat etsin istiolar. Gebermesine ramak kaldı hala siyaset pesnde, siyasetle ugrasacagna sevdiği kadın için ugrassaydi yalnzliktan geberecegne bı ailesi olurdu ki Allah onu bile nasip etmedi
@Arızalı50 olay zaten tek o kadın
Ya ya aynen kesin toplumu düşünüp konuşmuştur. Apoyla takıldığı için millet şaf ediyor diye canı sıkılmış belli :) hiç bir siyasetçi özellikle akpli mhpli ve yancıları toplum için bir şey falan yapmaz işin ucu kendilerine çıkınca toplumu bahane ediyorlar.
Sosyal medya kurulurken şöyle bir yalanla kuruldu burada özgür olacaksınız sonra bir baktık ki gazzede çocuk katilleri devlete söz söylenince youtubede falan videoların siliniyor. Birileri bizi orada dinliyor ve algısal operasyon çekiyor ve stratejisi Abdullah çiftçinin dediği gibi sosyal medya sahipleri toprağın senin olsun çocuğunun zihnini istiyorum. Devlet bahçeli bey yine devlet adamlığını konuşturmuş helal olsun
Bence de kapatılsın bundan en çok kendi seçmenleri kitleleri etkilenir nede olsa en çok tiktokta v. s. dolanan onlar. 1 yıldır ülkedeki insanlar zerre umurumda değil sokaktaki hayvanları döve döve aç bırakarak işkence ile öldüren sisteme sesini çıkarmayanlara acımam. Geçen yıl cehennemin ateşi yakıldı o zaman kopsun kıyamet hep beraber yanalım :)
Aldatma olaylarının önüne geçme konusunda kesinlikle doğru bir düşünce diyeceğim ama o da insanın içinden gelen bir şey yani bu naneyi yiyen biri sosyal medya olmadan da yer ama sosyal medya da süreci hızlandırıyor
Sayın devlet bahçeli'ye saygı duyuyorum. Çünkü dedemin yaşında bir adamdır. Yaşlıdır saygı duyuyorum bu yüzden ona laf söylemek istemem ya da söz söylemek istemem. Eleştirmek istemem kalbini'de kırmak istemem. Şöyle'de bir şey var. Yaşına hürmet ediyoruz sesimizi çıkartmıyoruz sesimizi ona karşı çıkartmıyoruz saygılı oldugumuz içindir. Bu cümleyi başkası söyleseydi gayette laf atardım ama ona saygı duydugum için cevap vermiyorum.
Valla devlet bahçeliye saygımız sonsuz ama aynı şey recep tayyip erdogan için geçerli degil
Mesela çıplaklık içeren resimlerin dekolte gibi resim atan hesaplar banlansın Facebook Instagram tiktok gibi ya da uygulamalarda canlı yayınlarda kilot ve sütyenler canlı yayın yapan hayat kadını ceza verilsin para hapis gibi gibi. Et pazarı hep oldu. Sonra seks açmayın ne açalım başka içerik mi kaldı İnternete.
Eskiden bu sözü diyenlere kızardım. Ama şimdi hak veriyorum. Haklı bir söz. Olacaksa da bence herkes TC'siyle resmi ve adıyla soyadıyla bir hesap açmalı. O zaman klavye artisleri de azalır. Sapıklıkta. Millet anonim olunca neler yapıyor neler.
Apo ile işbirliği yapınca tabiî, sesini çıkaranların olması hoşuma gitmedi ama sıkar biraz sosyal medyayı yasaklatmak.
Eski kafanın aklıyla ileri gidilmeyeceğinin örneği olmuş biz açiklama, şunu düşünecek akıl bile yok mesela
nepal de el attılar halk isyan etti başbakan kaçtı bakanlar helikopterlerle kurtarıldı bakanın birini sile tokat dövüp nehre attılar yaşayıp yaşamadığı bilinmiyor
bu gerçek mi
isyan çıktığını yeni duyuyorum
Keşke yapsalar böyle bir şey nepaldeki gibi sarayı ateşe verseler 😀
Haklılık payı var ama sanki diğer şeyler çok iyi de tek sorun sosyal medya. Kapatılması çözüm olmaz. Daha sıkı denetlenirse belki bu şeylerin önüne biraz geçilebilir.
Belki kendi yaptıkları gün yüzüne çıkmasın diye dir tüm bu çaba
Çok da haksız sayılmaz..
İnsta da gezinirken bazen abuk subuk videolar, fıkralar denk geliyor.
Hoparlörler de açıksa direkt rezillik 😀
50 yaş üstüne siyaset komple yasaklansın! Konuşmak için konuşurken saçmalamakta üstüne yok bu herifin!
Umarım Nepal örneğini bir gün yaşarız da şunu da kapatırız.
Ülkeye yasak koyabilir internete asla. Çünkü internet kontrol edilemeyen alan.
Hadi diyelimki kontrol eden çok akıllı varlıklar var ama bu sefer de bu akıllı varlıklar kontrolü asla ülkelerin devletlerin şahısların eline vermezler. Nedeni ise kendi özgürlük alanlarını kısıtlamazlar onlar için her şey mümkün. (Tabi öyle birileri varsa)
Bana kalırsa Doğru demiş. Ne başımıza geliyorsa buradaki ortamlardan geliyor.
Eskiden Aile yapımızla övünürdük, onu da yok etmenin yolunu bulmuşlar ve hızla yok oluyoruz.
Ya arkadaş Şu ülkenin üstüne kara bulut gibi çöktünüz Ya bir gidin artık yeter daha Allah onun Allah'ım yarabbim sen görüyorsun Allah'ım yarabbim ya sen görüyorsun Allah'ım
İnşallah öyle bir şey yapar. Çünkü millet tweet atınca protesto etmiş zannediyor. Böylelikle adam gibi tepki göstermiyor. Bunu yaparsa halkta biriken öfke işte o zaman infilak eder.
Savunduğum bir şey değil ama Tiktok'daki ergenleri görünce ben de hak vermiyor değilim böyle düşüncelere. 16 veya 18 yaş sınırı getirmek lazım ama Tiktok ve Instagram gibi platformlara.
Bu yobaz düşüncenin sebebi net belli çünkü daha önce pkk ile görüşen şerefsiz namussuz haysiyetsizdir gibi cümleler kurduğu ve bunların yüzüne vurulduğu içindir tepkisi
hiçbir şey yapamaz
Hep kolay yoldan gidiyorlar onu kapatalım bunu kapatalım birader o zaman İnterneti ülkede komple yasakla
Tek başına sokağa çıkıp yürümeye bir tarafı yemiyor korumalarin arkasından sallıyor kimse de kaale almiyor
Tabii ki onlar için sosyal medya iyi değil bütün gerçekleri anında herkes görüyor duyuyor O da Onların işine gelmiyor
Sosyal medya oylarımızı düşürüyor, hepsini kapatalım, herkesi tamamen elimizde olan televizyonlardan daha güzel kandıralım demiş yani
Yasaklamak birşeyi çözmez aksine kişi daha direnç gösterir bunamış bu defolup gitmeleri nezaman nasip olur acaba
65 yaşından sonra siyasette seçme ve seçilme hakkını kaldıracaksın. Ondan sonra torun sevmesi gereken dedeler böyle bunayıp saçmalıyor işte.
Böyle demedi iyi, demek ki sosyal medya sonuna kadar serbest olacak, sosyal medyadan yazılan yazılar suç sayılmicak. Genelde böyle işliyor işler.
Bir şey derdim de siyaset belirli yaştan sonra yapılmasın cidden kaldıramıyorum diyip geçiyorum. 😀
Doğru diyor. Medya zaten kendi ellerinde halk desteği çığ gibi azalıyor. Medyayıda kapattımı. Kimssenin kimseden hiçbişeyden haberi olmaz malı iyi götürürler
Bunlar çin gibi yapmaya çalışıyor herşeyi yasakliyalim dış dünyayla bağlantı olmasın istediniz gibi at kosturalim diyer aklı sira
Zaten sosyal medya laf kalabalığından ibaret çoğu zaman
Ülkenin , milletin hayrına bir fikirle gelecekleri yok zaten
Bunlar da kendi düşüncelerini kabul etmeyen herkesi ipe dizecek bıraksan. Saçma sapan tipler, çok da ciddiye almaya gerek yok
Politikacılar genç olmadığı için ülke bu halde bence
Sosyal medyadan önce kanun yasa ve düzenlemeleri yapsınlar, sosyal medya en son iş
Sosyal medyaya gelene kadar kökü kazınması gereken çok şey var da neyse!!!
Sosyal medya olmasa adalet olmaz en azından öyle bir yararı var
Evet cahil ve uyuyan bir toplum işlerine geliyor çünkü
Korkan saldırgan ve yasakçı olur. Kendime güvenen ise ozgurlukcu
Noterde işlem yapamayacak tuvalette üstüne iseyecek bunak siyaset yapıyor biz bunu hakediyoruz
Sosyal medyayı kapatmak yerine ceza sistemini değiştirseler keşke
Evet ama altı da doldurulmali. Ama siyasetçiler önce bir kendine baksin
bu adamı sevmem ama bence doğru söylüyor. sosyal medya amacından saptı.
Kendisi hâlâ tuşlu telefon kullanıyor diye hepimizi teknoloji özürlüsü sanıyor
İstediğin kadar kısıtla yine illegal yollarla erişilir. Eğitim önemli eğitim
Artık yaşlandı, bunadı. Türk Milliyetçisi daha doğrusu Kürt Milliyetçisi olması da zaten Siyasi kararlarda dahi mantıklı düşünmediğini gösteriyor.
Artık emeklilik zamanı gelmiş
Bunlar cahil cühela insanlar ve millet olarak katlanıyoruz.
Kusura bakmasın. Devir teknoloji devri. 70lerde değiliz devlet bey.
bunu sosyal medya aracılığıyla mı söylemiş :D :P
Keşke yapsalar böyle bir şey z kuşağı sokağa dökülse bunları derdest etse 😀😀😀
Nepale dönsün ülke sonra bu adam neden bir ölmedi gitti ya
Kazıyacaklar.. bu diğerinin yapmak istediğini söyleyip nabız yoklayan kişi..
saçmalamış hangi yılda yaşıyoruz, yerli topluma zorla ülkeden gidin demektir bu
Kuzey kore dünyaya açılmaya başladı, Turist almaya başladı
Önce siyasilerin sonra sosyal medyanın kökü kazınmalı eksik söylemiş...
insanın canı çok şey çekiyor ama her istediğin herzaman olmuyorki,
Düzgün insanlar gayet iyi şekilde kullanıyor interneti
Doğru demiş insanlık adına atılmış çok büyük bir adım olurdu
İlla bir yuasak mı olması gerek la oğlum niye ozaman buradasın niye yorum yapmissin
Bu yorumları yapmak için buradayım evet illa yasak olmalı böylelikle böyle yorumlar yapmama gerek kalmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?