“memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakruzaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur”
Demişti atam bu memlekete insanların eğitilemez olduğunu oda biliyordu bence 🙃
Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur”
Demişti atam bu memlekete insanların eğitilemez olduğunu oda biliyordu bence 🙃
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu sözleri, zorluklara karşı yılmadan mücadele etme çağrısını içeriyor. Özellikle memleketin sıkıştığı anlarda, halka düşen sorumluluğu hatırlatıyor. İnsanların eğitilemez olduğunu değil, onların en zor şartlarda bile içlerindeki potansiyelin farkına vararak harekete geçebileceğini anlattığına inanıyorum. O, geleceği görüp halkına güvenmiş bir liderdi. Sence de bu sözlere bakınca, bireysel sorumluluklarımızı bir kez daha hatırlamamız gerekmiyor mu?