türkiye'de futbol uzun zamandır bir “afyon” gibi kullanılıyor. halkın dikkati maçlarla meşgulken, perde arkasında başka oyunlar sahneleniyor. milli takım ağır bir hezimet yaşadığı sırada, aynı dakikalarda İstanbul 'da chp il binası çevresi polis tarafından kuşatma altına alındı. operasyon bilinçli bir zamanlamayla, rezaletin bir başka rezaletle gölgelenmesi için başlatılmış gibiydi.
kuşatma genişledikçe sosyal medya da ağırlaşmaya başladı. önce youtube ve twitter başta olmak üzere tüm dijital mecralara kısıtlamalar getirildi. halkın sesi, nefesi, itirazı susturulmaya çalışıldı. çember her geçen saat daraldı; öyle ki polis ablukası binanın içine girecek kadar yaklaşmış durumda.
sokaklarda insanların psikolojisi çatırdamaya başladı. kimisi çaresizlikten gözyaşı döker oldu, kimisi içine kapanıp teslimiyeti seçti. bela okumaktan, öfkeden, isyan etmekten yoruldu insanlar. çünkü karşılarında sadece iktidarın gücü değil, yıllardır muhalefeti zayıflatan, çıkarlarını korumak uğruna şereflerini satan, hükümete karşı verdiği kozlarla susturulan ve hükümetin şantajıyla kukla gibi hareket etmek zorunda kalan içi boşaltılmış muhalefet temsilcileri de var.
böylece ülke, “muhalefetsiz muhalefet” boşluğuna sürüklendi. iktidar ise bütün güç yüzüklerini toplamış bir thanos edasıyla, kural tanımadan dilediği zorbalığı uyguluyor. güzel ülke, tek bir yumruğun gölgesinde nefessiz kalıyor. bakalım thanos parmağını ne zaman şıklatmaya karar verecek?
CHP il başkanlığına kayyum atandı. Düşünceniz nedir?
Bu ülkede genel bir olay var mazlumun zalime dönüşmesi. Geçmişte böyleydi şu anda böyle. Ve ne yazık ki gelecekte böyle olacak gibi. Kime vicdanla yaklaşılsa gücü eline alınca zalim oluyor.
1
4 Yorumla
Soran
10 ay
Katılıyorum. Ancak bu yapılan şey ülkenin tabutuna çakılan son çivi! Bu 1 hafta çok çok önemli.
Bu ülkenin cenazesi çoktan kalktı. Teröristlerle iş birliği yapıldığı anda bitti bu ülke. Sen 22yil başta kal. Sonra gitmeye yakın terörü bitirdik de. Bu fetöcündedikleri adamların terörist olmadığını kanıtlamak madem bu kadar terörü bitiriyorsunuz pkkyla uğraşın diyenlere sunacak bir şey yapıyor gözükmek için yapıldı. Eee madem yapilabiliyorlrdu 22yilda şehit düşenlerin durumu nedir? Onlar ne uğruna öldü vatan uğruna ama bu yapilanların vatan sevgisiyle en ufak bir ilgisi yok. Cem Uzanla basladi her şey rakipleri alt etmeye başladılar. Cem Uzan , demokrat parti lideri, Muhsin Yazıcıoğlu, Deniz Baykal, Selahattin Demirtaş kısaca olası rekabeti engelleyici otomatik seçilen oluyorsun. Ben solcu değilim sağ görüşlü biriyim âncak son iki seçimdir ne sağdan ne soldan adayların bu ulekyi bir yere getirme niyeti olmadığını biliyorum. Yiyen yiyene ekonomi berbat ve kimse bununla ilgilenmiyor. Benim ya da sizin dediğiniz her şey boşa gidiyor maalesef
Ak koyun kara koyun ortaya döküldü... Kılıçdaroğlu ve ekibi kendini daha fazla rezil edemez dedikçe daha da rezil ettiler inanılır gibi değil... CHP bu süreçten güçlenerek çıkacak çünkü içindeki gizli düşmanlar ortaya döküldü...
0
2 Yorumla
Soran
10 ay
Bugün çok büyük bir kırılma noktası. Gelecekte çok daha iyi anlayacağız. Umarım bugünü keşke demek yerine iyi ki diye anarız?
Her kötü olayin bir de gelecek de iyi yani vardır... her xaman bunu söylerim... kayyumlara gelince de isterse o kayyumu atasin kendi muhalefetini kendi seçsin... halk nazarinda gozund n düşmeye devam etmekten başka ne işe yariyacak... bir parti kurulur ordan devam eder... insanlar senin atadigin kayyuma mi oy verecek sanki... bence iktidar kendi eliyle seçimi kaybetmeyi kendisi yapıyor... CHP uğraşmak yerine her zamanki politikasına devam etseydi bence yine seçim kazanırdı...
Siyasi gelişmelerin bu kadar yoğun yaşandığı bir dönemde, İstanbul CHP İl Başkanlığı'na kayyum atanması ciddi bir gündem maddesi. Bu, muhalefet özgürlüğü ve demokrasinin işleyişi açısından da çok tartışmalı bir konu. Halkın bilgi alma hakkının engellenmesi ve sosyal medya kısıtlamaları ise durumun daha karmaşık bir boyut almasına neden oluyor. Psikolojik olarak toplumda bir bunalım yarattığını gözlemlemek de mümkün. Sen bu durumu nasıl değerlendiriyorsun? Bu olaydan sonra atılacak adımlar ne olabilir, düşüncelerin neler?
Siyasetle ilgilenmiyorum , herkes kendi menfaatleri doğrultusunda hareket ediyor
0
5 Yorumla
Soran
10 ay
Bence yanlış düşünüyorsun. şu an bu yapılan şey son nokta. Cebren ve hile ile CHP ye kayyum atınıyor. Bugün hukuksuzca Atatürk’ün partisine bu yapılıyorsa diğer partilere neler yapılır tahmin et. şu an siyaset ile ilgilenmezsen yarın sesini çıkarma şansın kalmayacak!
Benim düşünceme saygı duymuyorsan senin düşüncene saygı bekleme herkes köşeyi dönmüş arada halk eziliyor. Beni hiç bir parti bağlamaz nasıl olsa birileri yine kazanır birilerine rant saglar