CHP il başkanlığına kayyum atandı. Düşünceniz nedir?

türkiye'de futbol uzun zamandır bir “afyon” gibi kullanılıyor. halkın dikkati maçlarla meşgulken, perde arkasında başka oyunlar sahneleniyor. milli takım ağır bir hezimet yaşadığı sırada, aynı dakikalarda İstanbul 'da chp il binası çevresi polis tarafından kuşatma altına alındı. operasyon bilinçli bir zamanlamayla, rezaletin bir başka rezaletle gölgelenmesi için başlatılmış gibiydi.

kuşatma genişledikçe sosyal medya da ağırlaşmaya başladı. önce youtube ve twitter başta olmak üzere tüm dijital mecralara kısıtlamalar getirildi. halkın sesi, nefesi, itirazı susturulmaya çalışıldı. çember her geçen saat daraldı; öyle ki polis ablukası binanın içine girecek kadar yaklaşmış durumda.

sokaklarda insanların psikolojisi çatırdamaya başladı. kimisi çaresizlikten gözyaşı döker oldu, kimisi içine kapanıp teslimiyeti seçti. bela okumaktan, öfkeden, isyan etmekten yoruldu insanlar. çünkü karşılarında sadece iktidarın gücü değil, yıllardır muhalefeti zayıflatan, çıkarlarını korumak uğruna şereflerini satan, hükümete karşı verdiği kozlarla susturulan ve hükümetin şantajıyla kukla gibi hareket etmek zorunda kalan içi boşaltılmış muhalefet temsilcileri de var.

böylece ülke, “muhalefetsiz muhalefet” boşluğuna sürüklendi. iktidar ise bütün güç yüzüklerini toplamış bir thanos edasıyla, kural tanımadan dilediği zorbalığı uyguluyor. güzel ülke, tek bir yumruğun gölgesinde nefessiz kalıyor. bakalım thanos parmağını ne zaman şıklatmaya karar verecek?
CHP il başkanlığına kayyum atandı. Düşünceniz nedir?
CHP il başkanlığına kayyum atandı. Düşünceniz nedir?
CHP il başkanlığına kayyum atandı. Düşünceniz nedir?
Cevapla