Başörtüsü çıkarma süreci?

24 yaşındayım. Kardeşimle birlikte artık başörtüsü takmak istemediğimize karar verdik. Aslında ilk kez 18 yaşımızdayken açılmak istediğimizi söylemiştik ama babam o zaman çok sert tepki verip, tehdit edip, telefonları elimizden alıp sindirmişti.

Aradan yıllar geçti, biz içimizde hep bu isteği taşıdık. Şimdi artık cesaretimizi toplayıp ailemize açık açık söyledik. Annem bu süreçte hiç yanımızda olmadı, hatta hep köstek oldu. Bizi anlamak yerine sürekli “yapmayın” dedi, dini videolar açtı, yalvardı. Babamla saatlerce konuştuk, dini hassasiyetlerini anlattı. En sonunda “sizin kararınız ama ben desteklemiyorum, yanınızda olmam” dedi.

İlk gün kapüşonla çıktık. Çok tedirgindik. Babamçok soğuk davranıyor, sarılmak istediğimde reddetti. Annem hâlâ “yapmayın” diye bastırıyor. Küçük bir yerde yaşıyoruz; akrabaların, komşuların dedikoduları da cabası. Üstelik “bir dönem hafızlık görmüştünüz, nasıl böyle yaptınız” diye de yyargılıacaklar

Ama biz kardeşimle kararımızı verdik. Geri adım atmak istemiyoruz. Evet çok zor, insanın en çok kendi ailesi tarafından kabullenilmemesi çok acıtıyor. Ama biliyoruz ki zamanla alışacaklar. Bu süreç sancılı ama bizim için kendimiz olmanın ilk adımları. sizce bu süreötw başarılı olduk mu babam kabullenecek mi. Bilmiyorum

Başörtüsü çıkarma süreci?