2 tane lisans diplomam var evde boş boş bekliyorum. Tarlada çalışıyorum 😒
BİM A101 şok market kasiyerlik başvurusu yaptım torpil yok diye onlar bile almadı.

2 tane lisans diplomam var evde boş boş bekliyorum. Tarlada çalışıyorum 😒
BİM A101 şok market kasiyerlik başvurusu yaptım torpil yok diye onlar bile almadı.

Bu Ülkede En Büyük Sorun Okumak Bence O Kadar Okuyup Emek Harciyosun Sadece İşsizliğini 4-5 Sene Erteliyorsun Bu Kadar Üniversite Yerine Mesleki Liselere Önem Verilseydi Meslek Eğilimi Daha Fazla Olsaydı Belki Bugün İşsizlik Bu Seviyede Olmucakti Çoğu Meslekte Eleman Yetişmediği İçin Zor Durumda Kalmicakti
Ümit abi meslek henüz edinemedim zorunlu eğitim saçmalıktır hiç bir katkısı olmadı bana bu ülkeye eğitim ile işgal edildi Amerika'dan ithal edilen bir eğitim sistemi
Ben de Lisans diplomam ve iki tane yabancı dili olan birisiyim. Ancak bir türlü iş bulamadım. Girilecek doğru dürüst iş yok. Mağazalarda ve marketlerde resmen köle oluyorsun. Ben asgari ücrete 12 saat çalışamam
Haklısın abi bende köle olmak istemem
Bu düzen acaba ne zaman nasıl değişecek
Gençliği bitirdiler eğitim saçmalık Türkiye'de hiç katkısı olmayan
Tabi öyle
Türkiye’deki genç işsizlik sorunu gerçekten derin bir meselemiz. İki lisans diplomasıyla bu durumu yaşamak çok üzücü, anlıyorum. Artan işsizlik oranları, nitelikli gençlerin bile torpile ya da düşük ücretli işlere yönelmek zorunda kalmasına yol açıyor. Üretime dayalı bir ekonomik model ve istihdam odaklı yeni politikalar acilen gerekiyor. Senin gibi gençlerin yetenekleri ve eğitimi boşa gitmemeli 🕊 Bu konuyu güçlü bir şekilde dile getirmek çok önemli! Sen ne düşünüyorsun, çözüm ne olabilir?
Cevap
13Cevap
ülkede adalet yok ki. yönetmeyi beceremiyorlar
bi yarisi kadari da bekci gibi polis gibi okudklariyla lakasiz vatandasin vergisini bosa harcatan memurluklarda istihdam ediliyor..
Bunlardan biri benim ev genci sayılırım asosyalim ek gelir e ticaret online işler çalışıyorum arıyorum Türkiye'deki çalışma saatleri yüksek ücret düşük kölelik düzenide var
İmkanı olan bu ülkeden gider ahlaki çöküş var toplumsal bozulma var
Millete iş çok çalışan yok boş bölümler okuyup iş bulamıyoruz diyorlar
Kadın istihdamını en aza indirip onların yerine erkekleri işe alsınlar %70 azalır işsizlik
markete benide almadılar tecrübeli arıyorlarmış bak sen haha. fast food dükkanına gittim yaşı genç olanı arıyoruz dedi halbuki 24 üm
Benim psikolojik sorunlarım olduğundan dolayı çalışmıyorum
Ah ablacım, çok üzüldüm, iyi ki varsın, geçmiş olsun haklısın.
yaşlı siyasetçiler malvarlıkları ile gençlere fabrika açsın
Çalışacak insana iş çok yeğenim
Hangi şehirdesin?
Daha çok sığır yerine konulacaksınız
Ne mezunusun?
Zengindir cogu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?