Herkes elinde bıçak silah isteyen isteyene saldırıyor, hapis kimseyi caydırmıyor. Katil tutuklandığında gülerek poz veriyor. Bu ülkede zaten adalet olmayacak onda şüpheniz olmasın ama kötü gidişat masumların canını yakıyor.

Herkes elinde bıçak silah isteyen isteyene saldırıyor, hapis kimseyi caydırmıyor. Katil tutuklandığında gülerek poz veriyor. Bu ülkede zaten adalet olmayacak onda şüpheniz olmasın ama kötü gidişat masumların canını yakıyor.

Adalet olmayan yerde mafya olur. Çünkü krediye başvuramayan adam tefeciye gider. Adaleti bulamayan kişi mafyaya para yedirir. Çoğu habere bakım ayağına sıkmıslar , iş yerine ateş etmişler evine etmişler. Çoğu mafya işi. Sokakta da herkes mafyacilik oynuyor. Adam satıcı evinde uyuşturucu bulunuyor ama içiyorum deyince çıkıyor hapisten 2000lerde nasılsa ondan beter ülke. Bir daha da herkese ders olsun bir parti adında hangi sözcük geçiyorsa o kelimenin içi boşalır. Adalet=adaletin yokluğu oldu
evet rahatsiz oluyorum, sirf cezaevlerinin dolulugundan dolayi buyuk suclar haric nerdeyse hicbir sucun yatarının olmamasından, yatarı varsa dahi cezanin kesinlesmesinin yerel mahkeme istinaf temyiz dahil min 4 sene surmesinden cok rahatsizim.
Önerin nedir hukuk hanım
sol yumruk hav... kose basina ihl yerine cezaevi acmak, 5-10 yilligina da olsa polis devletine donusmek, cezalandirmanin islah amacindan ziyade topluma ibret olma amacini on plana almak
Cezaevi açmak hapishane caydırmıyor kimseyi olay serbest bırakılanlarda değil, olay hapishanenin caydırıcı olmaması. Evet eksik olan bu toplum önünde ibretlik ceza verilmeden ne suçlular öğüt alıp korkar, ne mağdurların yüreğindeki ateş söner
herhangi bir sucta agir kosullarda uzun sure cezaevinde olmak cogu sucluyu ıslah eder diye dusunuyorum. ama maalesef trde cezaevleri mahkumlar icin bir cesit network gorevi goruyor. toplum onunde ibretlik ceza verilebilecegine inaniyor musun gercekten, kanunda yazan agirlastirilmis muebbet 2005te idam yerine geldi, kac sucluya a. muebbet veriliyor ki? idam hic yururlukten kalkmamis olsa kac sucluya verilecekti
Evet olay zaten idam ile ağırlaştırılmış müebbet ile çözülecek iş değil. her şey ilkellikte var, Avrupa dahi bu tacizci tecavüzcü pedocu hırsızlarla mücadele edemezken, sırf onları karşımıza almamak için ülkedeki tüm suçlara yol açıyoruz. Çözüm tamamen ilkellikte.
Moderniyet insanı caydırmıyor, ıslah etmiyor. İnsan en çok başına gelme ihtimali olan kötülüğü başkasının yaşadığını görünce korkar.
arka planda ne kadar ilkel davranirlarsa davransinlar ama bunu hukuka uygun sekilde yapamazlar mlsf
Yapılır, örneği bol. Önemli olan yapacakların niyeti. Niyette olsa ülkede toplum bu ilkellik yerine sokakta ölmeyi, taciz edilmeyi, gasp edilmeyi yeğliyor.
Bu tarz üzücü durumlarda birçok suç kaydı olanlara polis ve askerlerimizin susturucu silah ile tam kafadan headshot Katliam ve Soykırım yapması gerekiyor
https://www.youtube.com/embed/Rtv1kAzhlv8Evet, ülkedeki suç oranlarının artışı ve adalet sistemine dair duyulan güvensizlik herkes gibi benim de içimi acıtıyor. Özellikle bu tür olaylar masum insanları etkilediğinde çok daha üzücü hale geliyor. Caydırıcı cezaların olmaması, insanlarda “her şeyin mubah olduğu” algısını yaratabiliyor. Ancak unutma ki bu tür olaylara karşı sessiz kalmak ve kabullenmek yerine, toplumsal farkındalık yaratmak çok önemli. Sen de bu konuda düşüncelerini paylaşarak çevrende farkındalık yaratabilirsin. 🙏
Cevap
8Cevap
rahatsızım evet
Ülkede şikayet ettiğiniz kanunlari İtalya'dan Almanya'dan Fransa'dan İsviçre'den devşirip İslami kurallarn yyerine getiren selaniklilerdi. onlardan şikayetiniz yok ama ülkedeki kanunlardan şikayetiniz var. Gavurun kanundan şeriatın adaletini bekliyorsunuz. iki yüzlü münafıklarsınız başka bir bok değil
Artık cezaevine girmek güç ve coolluk zannedildiği için kimse suç işlemekten korkmuyor; hatta zevk alıyor.
Evet ama diğer türlü cezalar laikliğe aykırı olduğu için hapisle yetinicez, devam
Ülke 2002 de bitti anlayın şunu
2002'den önce heryer paktı yani
Bu kafa ile itiraz etme git 2028bde yöne ona ver aglama
Ben bu yüzden bu ülkeye adalet aramayın diyorum. Sizin olayınız adalet değil, siyasal İslamcı iktidar. Ben hem kemalist hem bu sözde İslamcı iktidar karşıtıyım, benim derdim adalet, aşağılık fanatik siyasetiniz değil.
Aynen
Çevre pis, ortam pis, can güvenliğimiz yok. Ben de artık kendi güvenliğim için boş gezmeyeceğim.
Aaaa kanun mu :)
Kişiye göre hukuk Yani:)
102 yıldır aynı terane yani
Terane kismi hukuksuzlukda degil kardesim uygulamada
Buna son 10 senede Yani demeyip 102 senedir ayni dersen bu düzen daha da kotuleserek devam eder cunku sebep olan belli.
Sebep olan gücünü 102 yıl önce konulan kanunlardan alıyor, bu kanunların açığı var ki kullanıyor ve kötüyse kötülüğe eviriyor. Önce 102 yıllık kötülüğü kabullenicez sonra yöneticileri partisine göre ayırt etmeden dışlayacaz. Siz her sorunu günün yöneticilerinde ararsanız, bir sonraki yöneticilerle de aynı şeyler olacak. Önce geçmiş temizlenecek
Iste iktidarın gücü insanlara bunu dusundurmek :)
Kanunlarda hata olmaz kardesim uygulamalarda hata olur :)
Son 10 sene dedim
25 yıl demedim
Artik ülkende hukuk yok olay kişilere özel isliyor :))))
Temizlenecek bir geçmiş var derseniz bunlar daha coooook kalır:))) bu gününden şikayetçi olan da bir daha kafasını bile kaldıramaz
Butun suc bu hükumetin son 10 senesi :)
Kanunda hata olmazdan sonra bağlantı kopar. O kanunları koyanların tecavüzcü, hırsız ya da katil olduğunu bilmiyoruz, hata olmasa üzerine bu kadar düzeltmeler, eklemeler olmaz. Eğer kanun dönemin yöneticilerinin lehine göre evrilip çevriliyorsa kusurludur, hatalıdır.
Kusursuz kanun, yöneticilere göre evrilmez, değişmez. Bu adaletsizlik teknoloji ile birlikte son 10 yılda gördüğümüz, teknoloji yokken duyduklarımız, anlatılan gerçekler de faciaydı.
Kanunlari koyanların hırsız tecavüzcü veya katil mi? :))))))))
Mahalle bakkalindaki çırağı mı sorguluyoruz:)))
Karistirdin sanirim :)
Neyse konu uzamasin ben memnunum şikayeti olan cozum arasin :)
Bende memnunum, toplum bunu istiyor ateş düştüğü yeri yakar, neyi savunuyorsanız öyle yönetilirsiniz.
:)))) he kardesim
Anayasa değişikliği şart
Neler eklesinler misal, o aydın bilginle aydınlatabilirsin
Soruyu soran vahhabi şeriatçı soruyu cevaplayanlar ise olayı iktidar karşıtı laik Atatürkçü çevreden anlayıp olumlu cevap veriyor Türkiye komik ülke 🤣🤣🤣
Erkek ol gizlenme kötü şeyler konuşmuyoruz
İdam şart
Şart ama bu Allah düşmanı yöneticiler ve halk istemez.
İç savaş alameti.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?