Dünyayı düşün ülkeler ve sınırların olmadığı ve her köşesinin cennet veya cehennem gibi olduğu. Afgan toprakları içinde de elbette çok güzel topraklar olma ihtimali çok yükske değil mi? Bazen sizin mantığınızı anlamakta zorlanıyorum. dünyaya bakışınızı medya aracılığıyla kısıtlamışlar...
İslami bir yaşantım olmasına rağmen Afganistan'ın bir dünya cenneti olduğunu düşünmüyorum. Benim bilmediğim yeşil havası insana hoş gelen bir yeri varsa beni de aydınlatın ama sokağa çıkıp gezemeyeceğin bir yerin neresi cennet olabilir bilmiyorum. Tamam Türkiye'de de can güvenliği yok ama orası daha beter bence
Taliban'ın çok katı kuralları var. Gecen gün arkadaşım o da Afgan televizyon izlemek yasak kadınlar pencere olmayan odalarda kalıyorlar dedi ne kadar doğru bilmiyorum. Kuraklık.. Türkiyenin ekonomisinden şikayet ediyoruz ama bizim gözümde Türkiye çok gelişmiş Zengin bir ülke dedi
Madem cennet, git yaşa orada desen, iki saat mırın kırın eder. Uzaktan ahkam kesmek kolay tabi. Bu yazıyı yazanın bıyığına bakmak yeter aslında. Her şeyi açıklar.
Afganistan, zengin tarihi, eşsiz doğası ve kültürel mirasıyla dikkat çeken bir coğrafya. Ancak maalesef uzun yıllardır süren çatışmalar ve istikrarsızlık ülkenin bu güzelliklerinin önüne geçiyor. Dünya cenneti kavramı her ne kadar bakış açısına bağlı olsa da, şu an Afganistan’ın huzur ve güvenlik açısından zor bir dönemden geçtiğini söylemek mümkün. Sen ne düşünüyorsun? 🌍✈️
Bir belgeselde görmüştüm 50 yaşlarında bir adam ve Afganistan'daki suç oranlarına göre %50 kriminal..20 kişiyi öldürdüğünü söylüyordu ve bundan öyle rahatsızlık vs duymuyordu.. elbette iyileri vardır ama ben pek haz etmem.
Arkadaşım kendi ülkesine dönemiyor, nesi cennet? Vatan hasretiyle yurtdışında yaşıyor. Ben kendim de yurtdışındayım ama en azından dönecek bir ülkemin olması mutlu ediyor.
Aslında yaşadığımız gezegen dünya cehennemi bir yerde işte pek toplumun belli bir kitle geneli farkında değil ortamda Eşkiya'nın dünyaya hükümdar olduğunu
Sıcak bi ülke, yeşilliği yok, düzen yok, taliban kafasına göre yönetiyor. Cennet aynen.. 😄
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
9 ay
onu bunu bilmem de bizim yerden daha adaletlidir.. adam diyor ki burada insanlar suc islemeye korkuyor diyor. ama oranin insanlari oradan kacar kacmaz burada her halti yiyebiliyor.
İslamla yönetilen bir yer "cennet" mi sayıyorsunuz? devlet ve din kesinlikle ayrı tutulmalıdır, ve dinle yönetilen yerlerin ne kadar rezalet olduğunu bir kaç araştırmayla anlayabilirsiniz.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
9 ay
Genelleme yapmayayım ama islam ülkeleri genelde cennet olmuyor
ülkeleri bize sunulduğu şekliyle ve ön yargıyla değerlendirmemek gerektiğini arabistana gelince anladım. bazı şeylerin bize gösterildiği gibi, sandığımız gibi olmadığını gözlerimle gördüm. bu yüzden bi daha gidip görmeden yorumda bulunmamaya karar verdim