Benim ütopyamda Allah > Birey > Toplum > Devlet olacak. Sizce bu düzen mümkün mü?

Selamunaleyküm kardeşlerim hayırlı günler! Ben bir ütopya geliştirdim ve ütopyamı da açıklıyorum. Benim ütopyamda Allah, evrenin ve ahlakın yaratıcısı olarak en üst değere sahip olacak. Sonra insan da, “eşref-i mahlûkat” olarak en yüksek değere sahip olacak. Bireysel haklara ve özgürlüklere sahip olacak. Ondan sonra da toplum, eşref-i mahlukatlar topluluğu olarak görülecek ve değerli olacak. Sonra da devlet bireyin ve halkın hizmetkârı olacak. En kötü huylu kişi bile dışlanmayacak, “Neden böyle?” demek yerine "Nasıl düzeltiriz?" diye sorulacak ve düzeltilmesi için çaba gösterilecek.
Çünkü birey olmazsa toplum, toplum olmazsa da devletin hiçbir anlamı olmaz.

Adalet sistemi: Avukatlar yerine tarafsız yapay zeka hukuk sistemi olacak. Rüşvet, torpil, kayırma asla olmayacak.

Yönetim: Partiler olmayacak. Halk, zalim ve ahlaksız lideri doğrudan görevden alabilecek.

Toplumsal yaşam: Psikolojik şiddet, dedikodu, iftira, yalan kesin olarak cezalandırılacak.

Hayvan ve doğa hakları: Hayvanlara yapılan her türlü şiddet insana yapılmış gibi ağır cezalandırılacak. Orman yakma, çöp atma, çevre kirliliği suç sayılacak. Ağaç dikme teşvik edilecek.

Bilim: Bilimsel çalışmalar, eğitim ve yenilikler en üst seviyede desteklenecek.

Hedef: Allah > Birey > Toplum > Devlet sıralamasıyla, hem ahlaki hem bilimsel anlamda gelişmiş, önyargısız, adaletli bir toplum.

Sizce böyle bir düzen kurulabilir mi?
#gündüzüngüneşisoruyor
#kizlarsoruyor
Benim ütopyamda Allah > Birey > Toplum > Devlet olacak. Sizce bu düzen mümkün mü?