Suriyeliler hakkında şimdiki dusuncelerinizi merak ettim. Okumak isteyenler için de suriye savaş zamanıyla alakalı bir animi anlatacağım.
Ben Türküm ama suriyede doğdum çünkü babamin ailesi ticaret için suriyeye çok gidip gelirdi babam da suriyede üniveriste okuyup annemle suriyede tanıştı ve suriyede evlendiler. Sene 2012 ve devrim başlamıştı. Protestolar artmıştı. Ve esatin askerleri protestoları ve protestocuları silahla tanklarla engellemeye çalışıyorlardı. Isin garip kısmı bizim mahallede gerçekleşen protestolara asla karışmadılar. 2 hafta boyunca insanlar çok rahat protesto yaptı ve asla müdahale edilmedi. Çok hatırlıyorum o zamanlar 7 yaşındaydım karşı komşumuz tanınmamak için çarşaf giyip protestoya çıkardı annem ona dediki protestoya çıkma belliki size tuzak kuruyorlar hiç müdahale etmemeleri çok saçma dedi. Ama komşumuz anneme dediki müdahale etmiyorlar çünkü bizden korkuyorlar başka sebep yok diyip yine protestolara katıldı. Bu olaydan birkaç gün sonra sabah biz ailece uyurken teyzem annemi aradı dediki " cabuk evi terk edin yüzlerce asker tanklarla birlikte sizin mahalleye doğru geliyorlar " . Bunu duyar duymaz annem deli gibi koşturup önüne ne geldiyse attığı bir valiz hazırladı ve biz evden çıktık. Sokağa çıktığımızda askerler mahalleye giriş çıkışı tamamen yasaklamış ve ellerinde listelerle protestolara katılanları tutuklamaya gelmişlerdi. Korku salmak için tüm askerler boyunlarına astıkları zincirlerle dolaşıyorlar havaya kurşun sıkıyorlar. Sonra hepimiz arabaya bindik ve mahalleden çıkmak için hangi yola yöneldiysek tüm yollar kapalı ve askerler bize evinize donun dedi. Sans eseri babam bir askerle konuştu dediki " ya ben doktorum sorumluluklarım var çıkmak istiyorum " diyince asker komutana git derdini anlat belki çıkarsın dedi. Sonra babam komutana gitti ben doktorum çıkmak istiyorum gorevim var dedi. önce yanındaki askere " kontrol et arananlar listesinde bunun adı var mı diye " allah tan babamin adi listede yoktu sonra babamdan doktor kimliğini istediler. Kimlikte uyruğu " türk " yazınca bunlar herhalde ya bu adam türk bizim protestolarda ne işi var diyip çıkmamıza izin verdiler. Ve çıkmadan önce askerin teki kafasını bizim arabanın içine soktup bana ve kardeşime esati seviyor musunuz diye sorunca ben korkudan evet dedim ama kardeşim 2 yaşında o hayır der diye odumuz koptu ama allahtan o da evet dedi. Sonra mahalleden ayrıldık. Mahallenin yollarında gezerken çok korkunç manzaralar gördük bir sürü gencin ellerini kelepçeleyip başına poşet geçirip tirlara bindirmişlerdi 😢 o küçük yasima rağmen çok uzuldum. Tutuklamışlardı allah bilir şimdi hepsi ölü. Biz mahalleden çıkıp direkt başka bir mahallede olan dedemin evine gittik orada 1 ay kalıp haberleri izledik. Bizim mahallemizde " boşi " ailesi vardı onlardan 40 kişiyi direkt evlerinde öldürdüler. Bazılarının evlerinde hoparlör kamera vs buldukları için direkt evlerinde öldürdüler sonra o mahalle fena bombalandı. Bir daha da hiç dönmedik zaten 2013 basında da turkiyeye geri döndük. Hayatımda en korktuğum gündü. Korkudan arabada koltuğa oturamadım yerde oturup kendimi saklamaya çalıştım. Ve özellikle kardeşime esati seviyor musun diye sorduklarinda " hayır " demesinden o kadar korktum ki çok gerildim. Neyseki geçti o günler ve hiç hatırlamak istemiyorum 💔 bizim komşu da tutuklandı bu arada ve ailesi onu arıyor 13 senedir kayıp.
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil