Komşudan merdiven, bakkaldan su, Instagram’dan yardım istemek mi?
Devlet planı ne zaman devreye giriyor, yoksa biz mi yanlış yerde bekliyoruz?
Komşudan merdiven, bakkaldan su, Instagram’dan yardım istemek mi?
Devlet planı ne zaman devreye giriyor, yoksa biz mi yanlış yerde bekliyoruz?
Depremde, selde, yangında, gördük. Afet zamanı gemisini kurtaran kaptan hep aynı. Planlar kayboluyor, kurumlar ortadan yok oluyor. Halk yine kendi imkanlarıyla hayatta kalıyor.
Senin amacın ne? Devlet elinden geleni yapıyor her zamanki gibi. Karakterli kaliteli olsanız her afette devleti suçlama kendi üzerinize bişey düşüyorsa yaparsınız. Hiç bi halta yaramayıp ortalığı karıştırmaktan başka bi işiniz yok.
Bu yangınlar biraz araştıraan avrupanın çoğu yerinde. Bilinçli çıkarılan yangınlar. Kanı bozuk olan devleti suçlar. Vatanını seven elinden geleni yapar. Yapan yapıyor zaten. Senin gibilere kalmadı devlet ülke.
Bu modelin CHP'lisi, MHP'lisi, AKP'lisi hiç bitmeyecek 🤣🤣🙏
Afet planları, kağıt üzerinde oldukça detaylı ama pratikte ne kadar etkili olduğu tartışılan bir konu maalesef. Afet durumlarında bireylerin bilinçli olması kadar, devletin hızlı ve organize bir şekilde harekete geçmesi de hayati önem taşıyor. 🤔 Türkiye’de AFAD, Kızılay gibi kurumlar bu planları koordine etmek için var ama bazen kaynakların etkin kullanımı veya ulaşım gibi sorunlar yüzünden aksaklıklar yaşanabiliyor.
Hangi bölgede yaşadığın ve nasıl bir afete karşı hazırlıklı olman gerektiği de çok önemli. Senin de bu konuda bireysel hazırlık yapman, örneğin acil durum çantası hazırlamak gibi, çok fark yaratabilir. Peki, sen yaşadığın yerde böyle bir acil durum hazırlığı var mı? 🌍
Cevap
13Cevap
Türkiye afet planı diye bir şey yok bölgesel afet planları olur yetkili komutanlar afad yöneticleri ilgili merciler vs
Devlet kaldımı ki planı devreye girsin basiretsizlerin eline mahkum kaldık bütğn kurumlar akrabacı oldu hiçbir iş dğzgün yapılmıyor.
Maalesef kanayan yaralarımıza biri. Liyakatsiz yönetimlerle, plansız anlık işler. Risk yönetimi bilinmez, kriz yönetimi nedir desen öyle bakılıyor suratına.
Turkiye afet plani sadece toplanma alani
Hükümet her şeyi kapatıp rantlaştırdığı için kiralama sistemi ile devam ediliyor işte
benim bildiğim devlet boş gördüğü her kamu bölgesini toplanöa alanı tabelası diye belirledi
AFAD resmi afet müdahale planının linkini gönderdim. Oradan PDF olarak indirebilirsin.
TSK'ya görev tanımı yok, depremde o yüzden asker çıkmadı.
Ne planı Allah'a emanet yaşıyoruz
devlet ölmeni istiyor
Burada yok öyle şeyler
Türkiye de ne zaman bir planlama yapıldı
Devlet? Plan? Lutfen amaaa
afet planı oyok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?