Uzmanlar "hazırlanın, çok daha sert bir sıcak hava dalgası geliyor" uyarısı yaptı.

Uzmanlar "hazırlanın, çok daha sert bir sıcak hava dalgası geliyor" uyarısı yaptı.

Merhaba, bu sıcaklara dayanmak çok zor.
Klima, vantilatör işe yaramayacak, pişmiş tavuktan farkımız kalmayacak! 😃 Çözümü ise hafif yiyecekler yemek terlememizi engeller. Akşam yatmadan önce ılık bir duş almak ve soğuk battaniye kullanmak vücut ısısını düşürür, bize de rahat bir uyku uyumamızı sağlar.
Aman dikkat! Saatler 11.00 ve 15.00 arası dışarı çıkmayalım.
Çok yararlı tavsiyeler, teşekkürler 😊
Ben teşekkür ederim. 🤗
Işimiz olmadığı sürece dışarıya çıkmamamız lazım iş yerinde çalışan arkadaşlarımızla Klimayı aşırı yükseğe almadan normal bir serinlikte kalması lazım evimize gittiği zaman da klima çok önemli mutlaka ki çok yükselmeden ortamı yumuşatması gerektiğini bilmesi lazım film olmayan arkadaşlar da vantilatör ya da soğuk suyla duş alarak bunu giderebilirler bol suyla beraber tuzu mutlaka tüketmeliyiz Eğer tuz kaybını dengeleyemezsek mide bulantısı baş ağrısı ve halsizlikle karşılaşırız insanlar su kaybını almıyor Bu ihtiyacı alabiliyor ama tuz zararlı diyerek tuz kaybını hisse sayıyorlar bu da birçok rahatsızlığın başlangıcı oluyor terledikçe vücut en fazla tuz kaybeder
50 derece sıcak olmaz haber değeri olsun diye 45e çıkacak 50ye çıkacak diye düzgün haber yapmıyorlar asparagas haber hep. Bahsettikleri 50 derece hissedilen sıcaklık 50yi bulacak diyorlardır termometre İstanbul'da hiçbir zaman 40ın üstüne çıkmadı bu sene de çıksa bile 42 falan olur en yüksek, onun hissedilen sıcaklığı da 50 santigrat olur. Öyle bir başlık atıyorlar ki hee Arabistan burası çünkü 50 derece ne 😂 Türkiye'nin iklimi müsait değil bi'kere 50 derece sıcağa
Sıcaklıklar diğer senelere oranla artacak evet bunun sebebi hem dünyada hakim olan el Nuno sıcaklıkları hem de ağaçları durmadan kestikleri için serin hava denen şeyi yokediyorlar ağaçların katli sebebiyle artık dünyayı normal üstü sıcaklar bekliyor artık günah çıkartırız cehennem is coming
El nino pardon **
😊👍
El nino sorsan kimse bilmez ama şu an yaşadığımız anormal sıcaklara neden olan hava dalgasının ismi, soğuklara sebep olan La nina etkisiydi. Pasifik okyanusundan gelen soğuk rüzgar sebebiyle mayısta bile üşüdük bu sene
Verdiğiniz bilgilerle bizi aydınlattınız teşekkür ederiz 😊
İnsan merak ediyor bu ne be diyor araştırıyor 😂😂
Eig için de teşekkürler 😂 aslında o soğuklar depremin de habercisiydi. Mesela 6 şubatta o kaç şehri etkileyen Adıyaman Hatay Adana'nın falan içinde olduğu zincirleme deprem kışa denk gelmiş soğuk hava depremi haber veriyormuş meğer
Rica ederim ve maşallah bilgilerinize de hayran kaldım 😊
Bilgi değil gözlem aslında ama moron gibi hiçbir şey bilmeden yaşamak bana göre değil. Bu sene soğuk niye bitmedi niye bitmedi dedik bir anormallik olduğu belliydi 23 nisanda deprem oldu dünyanın dengesi bozuluyor artık helva kavururuz bi
Duş alıyorum. öyle bir sıcakta beyin kanaması geçirir insan. Burnumdan üç gündür kan geliyor. Öğle sıcağında dışarı çıkmayın🥵
Geçmiş olsun 😔
Sağol😔geçmiş olsun demezsen dede gibi saldırıyormuşum😂😂😂😂😂
Ahahaha 😃
Bu sıcaklıklar gerçekten zorlayıcı olabilir ve sağlık açısından da dikkatli olunması gerekiyor. Aşırı sıcaklara karşı vücudu serin tutmanın yollarını aramak önemli. Bol su içmek, hafif ve açık renkli kıyafetler tercih etmek, zorunlu olmadıkça güneşin en yoğun olduğu saatlerde dışarı çıkmamak oldukça etkili önlemlerden. 🌞
Senin bu dönemde en çok ne yapmayı düşündüğün önemli. Gölgelik bir alanda mı vakit geçirmek, yoksa bir klima veya pervane çözümüyle mi durumu hafifletmek? 😊 Güneşle arana biraz mesafe koymayı ihmal etme derim! 🌴
Sen de ihmal etme diyorum.
Cevap
27Cevap
Soğuk bir şeyler içmek
Mersin'de denize girmek.
Yolculuk yazlık evine. Alışverişten sonra klimayı da açarım, elimde buz gibi bira, diğer elimde de sigara... kucağımda da bir moskofyavru... offf... öpme de yanında yat.
by LuXtreme
Her sene aynı haberler yapılıyor bence insanların artık yazın sıcak bir mevsim olduğunu ve kışın da soğuk bir mevsim olduğunu öğrenmesi gerekiyor.
Evden dışarı çıkmıyoruz artık ya soğuk duşun altına geçeriz ya da buzdolabın içine gireriz bakalım :)
En iyisi herkes eline bir kalıp buz alsın. Mabadina uygun şekilde yerleştirsin tamamdır. Yoksa hallonulmaz.
yavaş hareket, bol sıvı tüketimi, en dayanılmaz anda klimayı açıp evin içinde devam etmek.
Normal gayet ormanlık alanlarıız her geçen yol azalıyor
Pencereleri kapatıp soğuk duş alıp kaplumbağa kadar yavaş hareket etmek lazım
Evimde 2 klima biri odamda biri salonda buz gibi yapıyor o yüzden benlik bir durum yok.
Töşeklerime sirkeli bez sarıp serinlediyorum
Meteoroloji genel müdürü istifaaaa ne ula bu sıcaklar
düşünemiyorum birde dışarıda çalışıyorum zor geçiyor
Şöyle haberleri gördükçe serinlemek için Türkiye’ye gelmekten vazgeçicem gibi duruyor… 🤣
Sakın gelme cehennemi yaşıyoruz
Hangi ülke desin
@casper2025 Avrupa’da bir yerlerde…
@casper2025 yapacak bir şey yok…
Bunların da işi gücü infial yaratmak. Halka panik yaptırmaktan ne çok zevk alıyorlar.
Sanki dışarda fön makinesi çalışıyor camdan öyle kaynak bir hava geliyor
Serinlemek için aramadığım çözüm kalmadı. Klimasız yerde durmak mümkün değil artık. Her ne kadar turizmci olsam da ve yaz ayları işim açısından pozitif olsa da ben bile kış gelsin artık diye sızlanıyorum.
Klima yok pervane yok, en iyisi duş alın abdest alın naylon kıyafet lerden kaçının yapacak bişey yok her yer yanıyor Allah asıl sıcaklar dan bizi muhafaza etsin bu günah lar ile oda zor.
Nasıl bir coğrafya ya altı fay hattı ustu bir sürü doğa olayı
Musluğun altına girmeyi sjdj
Size dua gönderiyorum :)
https://www.youtube.com/watch?v=dUoNIY8pXWI
Ülke olarak görmediğimiz bir kıyamet kaldı galiba Ampul sayesinde onu da görürüz
İsterse 380 dereceyi bulsun umrumda degil artık hiçbir şey.
yelpaze ya da kucuk vantrilator alin cantaniza atin cok iyi oluyo valla
Gündüz sıcak akşam serin burası
Neresi
Günahımız çok cayır cayır yanıcaz :)
Düşünmüyorum, direkt erimek planım
Yeter ya gece uyunmuyor
Güneşe ateş etmeyi düşünüyorum 😄
Klima stokluyoruz sujk
Bol bol. çay içelim.. ferahlariz 😀
Klima altında duracağım
Güneş geçti kafama bu gün yandık
Olduk de cehennemi gittik acaba😅