Kendi çıkarımı nasıl koruyabilirim?

Arkadaşlar daha önce benzer bir soru sormuştum o yüzden kısa keseceğim. Ben market işinde çalışıyorum ama zincir olmayan normal bir market. Tek başıma çalışıyorum. Haftada 6 gün çalışıyorum. Sabah 8-8.30 arası açıyorum akşam 8-9.30 arası kapatıyorum. Bu ay sonu 6 ay olacak. Sigortam yok ve maaş olarak 18 bine anlaştık ama bana 10-15 bin arası bir şeyler atıyor onu da 2 hafta geçiyor anca veriyor. Ben bu zamana kadar ailemin tehditleri yüzünden bu işte kalmak zorunda kaldım. Ama 2 hafta önce işten çıkacağımız belirttim. Haftaya da son günüm. Buradan çocuklar, askerler, doktorlar falan alışveriş yapıyor çünkü karakol okul ve hastanenin dibinde bir yer. Hepsini geçtim patronum zorla tarihi geçmiş ürünler sattırıyor. Ben kaldırıyorum o diz bir şey olmaz, enerji içececeğinin tarihi olmaz. Baharatları şuna satarız balları şuna veririz, yumurtayı aç tek tek sat falan diyor ama ben gizlice kaldırdım. Bir ara denetime geldiler ama başkan yardımcısı olduğu için ceza yazmadan gittiler oysa ki tonla tarihi geçmiş ürün çıkmıştı. Kendisi 50 bin maaş alıyor tatillere gidiyor bana 15'i reva görüyor. Ben param olmadığı için doktora gidemiyorum, telefon faturamı zar zor ödüyorum. Param sadece dürüme yettiği için her gün dürüm yiyorum. Benden önceki 7 farklı çalışan daha vardı. Zaten toptancılar da şikayetçi onlara da ödeme yapmıyor. İşte bu adam şok market açacak üstüne. Velhasıl kelam bugün bir adam geldi ve yanındaki adama yarın söyleyeyim de denetime gelsinler dedi. Büyük ihtimal denetime gelecekler. Ben kimseye tarihi geçmiş ürün satmadım ha isteyen oldu bedavadan verdim. Ama herkesi uyardım. Önceki denetimde suç benim üstüme kaldı bana bakmıyorsun falan dediler. Bu sefer ne demeliyim ne yapmalıyım? Ama işte endişem şu adam başkan yardımcısı yani yalakası çok, ülkedeki adalet de malum. Bana geçen sefer ceza alsaydık seni öttürürdüm demişti. Ben kendime değil aileme endişe ediyorum. Ne yapabilirim? Hâlâ tonla tarihi geçmiş ürün var raflarda.

Kendi çıkarımı nasıl koruyabilirim?