Insanlarimiz neden boyle? Bu toplimda psikolojimin bozulmasi normal mi?

havalimaninda kasiyerim. Yabancilara bir hata yapsan bile ozur dileyince bir sey olmamis gibi davraniyorlar ya da onlar kabalik yaptiysa telafi etmeye calisiyorlar. anlasilabilirler.

Turkler degil.

Ben yaya gecidinde bana carpip sucu bana atan adami bile affettim de sikayetci olmadim.

Bana bagiran insanlar icin bile hastalarsa ama zaten hasta işte bos ver diyorum.

Omru boyunca bana eziyet eden, psikolojik hasar veren abim öldu, agladim, hayrini dagittim, helal ettim.

Ama kendim gibilerle karsilasmiyorum. toplumun geneli kaba ve hircin.

Yani aramizda aylar once, ise biraz erken basladik diye 10 dkklik munakaşa geçen kiza ikram uzatiyorum, istemem gidip aynisindan baskasi ikram edince aliyor, sanki zehir koydum.

Yoneticiyle tartisiyorum, karsilikli tartisiyoruz bir tek ben tartismiyorum ki, ayrimcilik yaptigini iddia ediyorum baska personellere vs vs ama uzerinden aylarca zaman geciyor, insan gibi guleryuzlu bir sey soruyorum, oldurecek gibi bakarak cevapliyor. Halbuki ayrimcilik yaptigi halde ben artik oyle bakmiyorum.

Ev arkadasimla sirf "sen kendin yemek yiyor, kendin takiliyorsun bana arkadaslik etmiyorsun" meselesi yuzunden evleri ayirmistik, sanki hirsizlik yapmisim gibi davranip yanimdan gecerken kufur fisildiyor.

Bir kiz arkadasim vardiyasini degistirmek istemedi diye k. asar damgasi yedi oyle diyorlar kiza. Kiz cok iyi tek hatasi o.

Halam oldü, yasarken bissuru b0k yedi tamam ama öldu kadin napalim, annem kalkmis dedikodu yapiyor soyle soyle yapmisti diye, e anne biliyorum oldü artik oyle yaptigi icin ceza olarak da olmedi zaten olecekti Allah yazmis diyorum.

Ben bunlari soyleyince de bana kusup cok bilmis diyorlar

Insanlarimiz neden boyle? Bu toplimda psikolojimin bozulmasi normal mi?