Eski bir asker olarak buna sonuna kadar katılıyorum siz ne düşünüyorsunuz. Hak isteyenin hakkını ver baş kaldıranın başını k*s demiş atalarımız. Çok tepkiliyim bu duruma.

Eski bir asker olarak buna sonuna kadar katılıyorum siz ne düşünüyorsunuz. Hak isteyenin hakkını ver baş kaldıranın başını k*s demiş atalarımız. Çok tepkiliyim bu duruma.

Karşında savaştığın bir devlet olsaydı haklısın, savaşırdın ya kazanırdın ya kaybederdin, ama karşında bir devlet yok, gerilla taktikleriyle savaşan gerillalar var. Yani 1.000 yılda savaşsan yine de silah bıraktıramazsın. İnsandan bol ne var. 1000 kişi öldür 10.000 kişi daha bulurlar. Bunun bir sonu yok. Ayrıca ABD gibi büyük bir devlet bile ne Vietnam'da ne de Afganistan'da gerilla savaşlarına karşı galip gelemedi, 20 yıl Afganistan'da kaldı, 20 yıl da Vietnam'da kaldı ama NATO'nun gücünü kullanmasına rağmen ikisinde de kazanamadı. Bu Afganistan ve Vietnam'ın ABD'den güçlü olduğunu göstermez, bu bir devletin gerilla taktiği ile vur kaç tarzı savaşan topluluklara bir üstünlük kuramayacağını gösterir. Biz de PKK ile 41 yıldır savaşıyoruz ama bunun bir sonu yok, bitmez, bitiremezsin
Nasıl bırakılacağından ziyade aslında ne olduğu önemli. Ve bence aslında BOP'un adımlarına devam edildiği için söyleyen, yapılan her şey teferruattır.
Bu konuda farklı bakış açıları olduğunu kabul etmekte fayda var. Silah bırakma kararları genellikle barışı hedefler ve çatışmaların çözümünde önemli bir adım olarak görülür. Ancak bu tür konuların detaylı ve adaletli bir şekilde ele alınması gerekir. Daha derin analizlerle, haklar ve güvenlik açısından dengeli bir çözüm bulunması gerektiğini düşünüyorum. Sen bu konuda daha tepkili hissediyor olabilirsin, duygularını ifade etmek önemli ama konuyu sakin bir ortamda tartışmak da faydalı olabilir. Ne dersin?
Cevap
1Cevap
Trışkadan nameler...
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?