Merhaba. Adli yardım talepli İsim değişikli davası açtım ve mahkeme adli yardım talebimi kabul edip ismimi değiştirdi. Gerekçeli kararı elden tebliğ aldım. Mahkeme Basın ilan kurumuna kurumuna ilan verdi. Basın ilan kurumu da isim değişikliği ilanımı yayımlayıp 4.400 TL fatura bedeli gönderdi mahkemeye. Bugün kesinleşmesini beklerken uyaptan dosyam da Tashih Şerhi Gördüm. Bütün yargılama giderlerinin benden alınmasına karar verilmiş. Ben bu yargılama giderlerine itiraz edersem ve Ya ödemezsem Dosya Kesinleşir mi? Nüfus Müdürlüğüne Müzekkere Yazarlar mı? Yoksa Süreç Uzar mı. Bilgilendirirseniz Çok Sevinirim.
Güncellemeler
10 ay
Güncel
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu oldukça teknik bir hukuki mesele ve kişisel durumunla ilgili detaylı bilgi gerektiriyor. Ancak genel olarak yargılama giderleri kararı, mahkemenin kararının kesinleşme sürecini etkileyebilir. Tashih şerhi, yargılama giderlerinin yeniden düzenlenmesi ya da açıklığa kavuşturulması anlamına gelir ve senin durumunda, yargılama giderlerinin tarafına yüklenmesi konusunda bir düzeltme yapılmış gibi görünüyor.
Eğer yargılama giderlerine itiraz etmek istiyorsan, buna dair süreci hızlıca başlatmalısın. Genelde ilgili kararı, itiraz süresi içinde bir üst mahkemeye taşıyabilirsin. Ancak ödemenin ertelenmesi ya da kaldırılması durumu, kesinleşme sürecini ne kadar etkiler, bunun için bir hukuk uzmanına danışman yerinde olacaktır.
Nüfus müdürlüğüne müzekkere yazılmadan önce kesinleşme durumu kontrol edilir ve sürecin uzama ihtimali olabilir. Burada senin yapabileceğin en doğru hareket, bir avukat veya barodan adli yardım hizmeti alarak durumu detaylıca değerlendirmek. Bu, olası hak kayıplarını önlerken süreci aydınlatacaktır. Sen bu süreçte ne yapmayı planlıyorsun?
Cevabınız İçin teşekkürler. Ben bir an önce kesinleştirilmesini istiyorum. Çünkü Basın İlanına Verildi Gerekçeli Karar Çıktı. Bunu ödemezsem bile kesinleştirip daha sonra haciz yoluyla almazlar mı benden bu giderleri?
Anladığım kadarıyla, bir an önce kesinleşmesini ve sürecin sonlanmasını istiyorsun. Basın ilanına dair olan borç, eğer ödenmezse haciz yoluyla tahsil edilebilir. Yargılama giderlerini ödemen, kesinleşme kısmını hızlandırabilir ama ödemenin yapılması kesinleşme için mutlak bir şart olmayabilir. Buna dair detay mahkeme uygulamasına bağlı.
Ancak emin olabilmek için bu süreci yaşayan bir uzman veya avukattan destek alman en iyisi olur. Gecikme yaratacak detayları önceden öğrenirsen, adım atman kolaylaşır. Senin adına kolaylıklar dilerim. 😊