Toplum olarak neden bilinçli olgun bir toplum değiliz?

Türkiyede toplum olarak olgun ve bilinçli bir toplum olduğumuzu düşünmüyorum ben. Arada tabiki yardım sever vatanına bağlı merhametli iyi niyetli insanlar var ama geneli böyle. Ta çok önceki yıllarda peygamberimizin yaşadığı zamanlarda kız çocukları diri diri gömülüyormuş. Aradan yıllar geçmiş Atatürk gelmiş kadınlara seçme ve seçilme hakkı vermiş ondan sonra kadınlar az da olsa değer görmeye baslamis. Ama ataturk gittikten sonra insanlar yine aynı şeylere dönmeye başlamışlar ve yıllar sonra bile degismemiz gerekirken hala aynıyız ve kadınlara değer hiçbir şekilde verilmiyor. Bu çok acı bir şey değil mi? Bizim Türkiye olarak diğer ülkelere göre örnek bir ülke olmamız lazım diğer ülkeler demeli ki Türkler bilinçli kadınlara saygılı yardımsever bir ülke demeli. Ama ne yazık ki Koreli bir insan adres sormak için çocukların yanına gidiyor ve o Koreli insana bizim ülkemizden bizim kanimizdan olan insanlar küfür ediyor argo kelimeler ile konuşuyor. O Koreli insan ülkesine döndüğünde acaba ülkemiz için neler neler söylemiştir? Bu büyük bir utanç kaynağı değil mi? Örnek bir ülke olmamız gerekirken? Mesele sadece kadınlar değil İnsanlar bir malı bilmem kaç katı fiyata satıyor. Yetmiyor malı övüyor şöyle iyi böyle iyi vs. Alıp kullanmak istediğinde çürük çıkıyor aldığına pişman oluyorsun. Pazarda meyve sebze satılıyor güzel gözüksün diye üstünü bir şeyler ile boyuyorlar. Kira ücretleri asgari ücretten bile fazla. Pardon da bu ne aç gözlülük? Nerede bizim vatan severligimiz insanligimiz merhametimiz? E bunlarimizi elden kaybettiysek Türkiye ayakta demeyelim biz. Biz kendi elimizle kendi ülkemizi içten çökertmişiz haberimiz yok. Bir ülkeyi ülke yapan o ülkenin içindeki insanların cesareti merhameti vatan sevgisidir. Biz eğer bir olur birbirimize ihanet etmezsek yüzüne gülüp arkadan bicaklamazsak eğer bizi kimse yıkamaz. Bunların farkında olan bir toplum değiliz ne yazık ki. Bu çok üzücü bir durum.
Toplum olarak neden bilinçli olgun bir toplum değiliz?