Eski insanlara Bakıp Bunlar ham insan denilir idi, çiğ insanlarmış, Olgunlaşmamış denilir idi, Peki... İnsan pişti ne oldu?

geçmiştekileri küçümsüyorduk Hakir görüyorduk hani...

Ama onlar olmasa sen bugün Mars’a gitmeyi hayal bile edemezdin. Onların 1500-2000 yıl önceki buldukları matematiğini kullanarak bilgisayar yap... Tabi artık ham değiliz, ama çürüdük. Elimizdekileri bırak geliştirmeyi yeni bir şeyler bulmayı, koruyamadık bile…

-

Bizlerin "olgunluk" dediği şey, Toprağı bile öldürmekten başka bir şey değil.

Eskiden insanlar tezekten yapılmış evlerde yaşayıp, mintan, şalvar denilen çok banal ve komik giysiler giyerlermiş yaa... diye gülüp.

Ahaha Ya.. yer sofrasında tahta kaşıklar ile yemek yiyen insanlar...

Ay.. eskiden ne ham çiğ, olgunlaşmamış ne insanlar varmış ya... diyorduk ya hani

Peki şimdi Hamdık piştik mi? Ya.. bazıları hala çok pişmemiş kartmış biraz azıcık daha pişsin derken Eyvah... tencerenin dibini tutmuş tüh tüh...

Mars’a insan göndermek için yollar arıyoruz ama!
Hâlâ oturmuş, hâlâ o eski ham, çiğ insanların ürettiklerini tüketiyorsun ya la… Bu nasıl bir kendini beğenmişliktir?

Ürettiğin bir tane çorba yok! Var olanı bozmuşsun ya…
Hâlâ onların yaptığı yemekleri yapıyorsun, hâlâ onların keşfettiği şeyleri pişirip yemeye çalışıyorsun da… Sebzeleri, meyveleri niye bozuyorsun?

Ya… Çekil kenara layn! Bozmadığın bir şey bırakmamışsın.
Kalmışsın, gelmişsin: “Ya ben okudum ettim falan da filan… Bak giydiğim kıyafetlere bak, evime, yemek yediğim tabak çatal kaşığa…” deme ya!

Yahu layn… Ne içilebilir su bıraktın, ne doğal sebze meyve… Oha be, toprağı bile öldürdün toprağı!

Bu muydu senin “Hamdık, piştik, olgunlaştık” dediğin?
İleri seviye teknolojiye sahip, lüks ve konforlu yaşayan insan…

Bu sahip oldukların var ya, o beğenmediğin ham, çiğ, pişmemiş, olgunlaşmamış insanların elinde olsaydı, muhtemelen bugün “Mars’a nasıl insan gönderebiliriz?” diye düşünmüyor olurduk bence.

Eski insanlara Bakıp Bunlar ham insan denilir idi, çiğ insanlarmış, Olgunlaşmamış denilir idi, Peki... İnsan pişti ne oldu?