Hayır tabloda kimin oy kaybettiği belli. Sağcılar hdpyi meclise sokmuş hala solcular soktu diye algı yapıyorlar.

Hayır tabloda kimin oy kaybettiği belli. Sağcılar hdpyi meclise sokmuş hala solcular soktu diye algı yapıyorlar.
Cevap
2Cevap
Zaten mehepe nasil sol bir parti degilse hedepe de bir sol parti olamaz :)
Değil , mağduriyet kasıp devlete çöreklenen tatil bölgesine zorla konan faturasını ödemeyen kaçakçılık yapan suç işlediğinde övünen ayrıcalık isteyen solcu mu olur
Tam tarif
Supersin :)
Eline saglik
Sol parti olduğu için sol partiden oy geçmiş olduğunu düşünüyorlar
Solla alakaları yokki
Haklısın kürt milliyetçisi geçinip solcu partiyiz demeleri çok saçma, milliyetçi bi parti solcu olur mu hiç, solcu dediğin parti tip'tir, tkp'dir
Senin zeka seviyen neden düşük? Hdp meclise girsin diye emanet oy veren chp idi yoksa baraji gecmeseydi 80 milletvekili akp alacakti
Aynen o yüzden akpnin oyu düşmüş chp hep sabit. Senin matematik bilgin sıfır anlaşılan. Kasımdan önce yapılmış seçim var biye kasımla kıyaslamadın diyor
%9 oy kaybınız var. %9 oy kaybınız hdpye milletvekili kazandırmış anlaması Zor olmasa gerek. 9 luk oy kaybınız varken nasıl 80 milletvekilş alasanız oyunuz düşmüş oyunuz.
Ha baktım kasındaki milletvekili seçimi hazirandaki genel seçim yani hdpnin barajı geçtiği seçim onuda sağcılar başarmış. Hala chp rehin oy verdi diyor. Genel seçimde rehin oy verseydi oy oranı 25 değildaha düşük olurdu. Chpseçimde hep 25 alırken nadıl rehin oy vercek ya. Oy oranı süşen akp. Sağcı kürtler akpye oy veriyormuş hdp seçime girince hdpye vermiş neyin inkarı bu gözler mi bozuk yoksa zekan mı düşük
Harbiden bu zekayla nasil yaşıyorsun? Her CHP'li evde bir oy hdpye diyen kimdi? 7 Haziran'da hukumet neden kurulamadi? Akpnin oylari o zaman mhpye chpye saadet bbpye kaymıştı 1 kasimda geri aldi. Ama chpnin oyu %30 larda olmasi gerekirken 22 lere indi hdpye emanet oylar verdiler.
Asıl srn bu zekayla nasıl yaşıyorsun. Chpnin öyle bir konuşmaaı dahi yok sizin algıcı akpliler çıkardı o lfı matematik kıtı. Chp hiç bir zaman %30 çıkmafı tek muharrem ince çıkardı ne %32 si sallıyorsun destekli salla seçim sonuçları belli. %9 luk oyu akpnin yok. Senin matemeyiğin kıt galiba. Her evden hdpye oy zırvalığını siz söylediniz. Chpnin otu belli toplama çıkartma sdahi yapacak zekan yok mu? Hdp meclise girmesi için onay iznini chp atmadı başkası attı yalnız. Eğitimsiz kim belli oluyor merak etme daha vr oln tabloyu yorumlayamıyor ıkınıyorsun iki saattir. Oy kaybederken nasıl kuracaktı acaba.
Akpnin sağcı kürt seçmeninin hdpye oy verdiğini kabul edemiyorsun iki saatir kafa ütülüyorsun. Hdp için askeri üniformadan göktürkçe yazısını kaldıranda andımızı kaldıranda apo çıksın diye üç kere yasa tasarlayanda akpydi. Algı işini azalt. Matematik öğren bir ara.
Hala oy diyro ya hdp meclise girmedeydi %40 oyle bile 300 vekil çıkaracaktı. Sen d hant sistemini öğren once. Gercegi senin gibi egitimsiz cahile ssbaha kadar laf anlatsak anlamazsin ki. Hdp önceden de meclise giriyordu bagimsiz şekilde. Parti olarak girmesini chp istedi ilk defa parti olarak 2015 te chp destegi ile girdiler
Ya senin anlamanda kıtlık mı var. Vekil çıkarcak oyunuz mu var oyunuz düşmüş hala 400 vekil diyor genel seçim önce yapıldı ÖNCEEE. Hdp girsin diye onay iznini veren zaten tayyip girmeseydi diyor halaaa. Köe müsün tabloda zaten bağımsızlar olanlar yani hdp yaziyor. Oyu akpnin tabanından aldılar ama. Sağcı kürtler hdpye verdi koltuk sayılırı arttı barajıda geçtiler. İki saatir d-hant sistemi diyorsun sonra çıkmış hdp olmasa şu kadar vekil çıkartıyorladı diyorsun. D-hant benim dediğimi destekliyor zaten oya göre koltuk dağılımı oluyormuş hala hdp meclise girmeseydi diyor ya yüri git uza
Ya he aynen apoyla görüşen adama oy atıyorlar hala akp zeki körü körüne atmıyor diyor aynen ya çok ilim irfan sahibisiniz matematik sıfır tablo okuma sıfır.
Hahhahahahahahahahahahahaha onay izni diyor ya hahahahha öyle bişey mi var her parti secime girebiliyor:):)):):): bu kadar cahil biriyle ilk defa konuşuyorum ve chpli olmasi şaşırtmıyor hahahahhahaha. 2015 te hdp meclise girmeli diyen chp idi zaten:):) %32 olan oyunu %25 e indirdi :) her aileden 1 oy hdpye gitti:) bunu Kılıçdaroğlu diyor sma sen kabul etmiyon:) hadi yaşın küçük hic mi arastirmiyon?
Okuma oranı arttıkça oy oranımız düşüyor diyenlere oy veren kitle çok zeki aynen :D aponun kürtlerde beyin yok demesiyle kütrlerin apocu olması gibi bir şey aynı seviyedesiniz :D
Lan ne fark ediyor. Konu milletvekili sayısı değil hdpnin kim sayasende kimin oyu sayesinde girdiği. Genel seçimi konuşmayıp milletvekili seçimini konuşarak konuyu geçiştirmeye çalışıyorsunda hdpyi mevlice sağcıların soktuğu bariz belli. Bunu konuşacaksın. Genel seçim vekilden daha önemliydi. Hdp sağcılardan oy alamasaydı kadım ayında o kadar fazla vekil çıkaramaz barajıda geçemezdi.
Evet var apoculara oy vermiyorum senin gibi lgı yaparak savunmuyorum. senin gibiler diyor halaaa sağcı olupta fırıldaj olmayanını görmedim oy kaybına bakınca belli oluyor kimin soktuğu. Apoya babam gibi diyen adamın arkasından iyi ağladınız. Apoyu şehit cenazeleri varken ertesi gün tvye çıkardınız. Apocularla yasa değiştirmeye çalışanda sizsiniz şu an.
Chp hiç bir zaman %32 oy almadı ne zaman almış algıya bak. Atsana %32 oy aldığı seçimi bizde görelim. Yapma ya her parti seçime girebiliyor diyor sonrada chp seçimw girmeli dedi digoe ulan her oarti girebiliyorsa chp niye sçeime girmeli desin zaten girerler. Chpden oy gitmedi akpden %9 luk oy gitti ama aen tablo okuyacak kapasiteye sahip değilsin :) kk dese ne olcak sonuçlar ortada anlaman mı kıt senin şu tabloya bakınca akpnin %9 luk oyunu kim aldı :)
Cahil o secimde %32 alacakti. Ama alamadi hdpye oy verdigi icin. Ayrica sen daha genel seçim ile vekil secimijin ayni oldugunu bilmiyorsun
Hayir hic mi kitap okumadin hayatinda? Ayrica akp 9luk oyu mhp bbp saadete vermişti 1 kasimda geri aldı ama hdp yine meclise girdi ve chpnin oyu 22 lere düştü nasil olcak?
Hamgi akpli kabul ediyor akpkk diyen akpli görmedim hiö :D imralıyla chp görüşce terörist diyecekler şu an pkk silah bıtaktı diyip ahraz gibi seviniyor pkknın silah bıraltığı bile yok. Akpliler kabul ediyprmuş görmesek inanıcaz :d akanans hdp için andımızı kaldıran akpydi aponun kardeşini tvye çıkaranda akpydi açılım süreci yapanda keza. Bunları görüp akpye oy veren kitle zeki aynen ya çok zekisiniz kuruxu lideriniz apoya sövüp sonrada ittifak kurmanız müthiş onurgalı bir hareket.
Ya yürühit 32 alacağını nerden biliyoraunda aallıyorsun bu nasıl sallamasyon. Bir sandıktan 32 oy çıkacağını kim nerden biliyor kafandan şizofren gibi sallıyorsun belli. Sandıktan 25 oy çıkmış adam 32 çıkacaktı diyor yok ahahah genel aeçim ile milletvekili seçimi aynıı :))) tablo okumayı bilmeyen millete kitap okumuyorsun diyor. Nerde vermiş sallama genel seçimde mhp oyunu arttırdı ama 9 luk bir oy kaybı ile değil. Sağcı kürt seçmeninizin hdpye oy verdiğini neden kabul edemiyorsun :) 22 ye hangi seçim düşmüş? https://m.youtube.com/watch?v=aveAeJi-bk0 Al yanyana olmayla mana çıkarıyorsan burdanda çıkar andımızı bunlar için neden kaldırdığınıda söylersin.
Oy aldıkları için demiş olmasınlar ne manada söylediklerini bilmiyorum niyet okuyucu değilim. Lan sehit vermişken aponun kardeşini tvye çıkaran birlik olmuş olmuyorda salladık diyen oluyor akla bak aklaa
Akp savunuculuğu yapıp akpli değilim diyen eleman hakan fidancı tipin teki çıkarsın şimdi sen ama akpli değilsin dimiii :D akpye oy vermiş tipin tekisin buraya gelip kabul ediyorum ayağını geç. İki saatir kendini zeki milleti akılsız sanıyorsun akpyi savunup duruyor akpli değilim diyorsun birde aynen zeka fışkırıyor okuma oranı düştükçe denilen tipin tekisin akplileri kabul ediyor demenden bile belli ne kadar zeki olduğun :D
Cahil senin anandır :) apoyla gezip hala video diyor kıt.
Hahaha daha okuduğunu anlayamiyor :):) genel secimin ne oldugunu bilmiyor ve ben de buna laf anlatmaya çalışıyorum:) chp hdp ile birlk olduğunu söylüyor bu kabul etmiyor. Kronik seçmen işte:) akpliler sizden vallahi daha zeki yeminle:) gercegi sizin gibiler olmasa akp iktidarda olamazdi
Az önce apoyla hdp ile ittifak kuranın akp olduğunu kendin söyledin yalnız :D aynen 12 şehit varken domuz gibi yiyip içirdiğiniz aponun videosunu yayınlayıp imralıyla görüşende chpyedi pişkinlik arsızlık yüssüzlük hepsi var sizde. Benni annem akpli değil kendi kara cahil kesiminle karıştırma. Al izle daha öncesinde akp yasa tasalmış kurucu önderiniz çıksın diye https://m.youtube.com/watch?v=lTY2zfksjGA Akpli değilim diyor birde ahraz.
Evet 2011 den 2024 e kadar chp hdp ile ittifak kurdu. 2024 ten beri akp hdp ile kurdu. Ben cok şükür ne akpye ne chpye oy attim. Çünkü ben sizin gibi değilim. Akplileri elestirdigimde de senin gibi hemen beni chpli sanıyorlar. Chpyi elestirinve de akpli saniyolar. İkiniz de aynı kitlesiniz işte. Pek farkiniz yok:)
Senin çgibi kıtların alinlamadığı nokta şu chpye hdp ile ittifak kurdu diyip chpyi terörist olarak lanse ediyorsunuz ama akpyi apocu hdp destekçisi olmadığını iddia ediyorsunuz açılım süreci yaparken doğuda barzaniyi şivanı karşılayan kimdi? Aponun kardeşini tvye çıkarıp mektup okutan kimdi , andımızı hdp için kaldıran kimdi , Ankara'da melihin zamanında kürdistan bayrağını türk bayrağının yanına asan kimi apo çıksın diye yasa tasarlayan kimdi. Bunları yapıpta kendinizi vatan sever hdp destekçisi olmadığınızı iddia ediyorsunuz saha geçen seçim kk inralıyla görüştü diye yalan video hacırlayıp apoyu çıkarcaklar diyip algı yapan siz hepsini kendiniz yaptınız ve sen hala chpye hdp destekçisi diyip şehit üzerinden algı yapıyorsun utanmazlıiında bu kadarı
Ya he kesin akpyi eleştiriyorsundur aynennnn ayneeernnn. Senin tipik yzun süredir akpli olduğun belli. Aha akpliler gemiyi terk edip inkar etmeye başladıııı :)
Bak hala pkkya oy vermeye devam et diyorsun azönce ittifakın akpye kaydığınıda demiştin :D sen bu yaşa kadar iyi yaşamışsın bu beyinle biz senin ne mal olduğunu anladık akpli kıvranma burada gemiyi ilk fareler terk edermiş et ve git ötede ağlamaya devam et. Ayben kesin akpyi eleştirşyorsundur akplii şahsiyet.
Hdp ye barajı gecirten kürdler
Evet sağcı kürtler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Seçim sonuçları, toplumdaki oy hareketlerini anlamak için önemli ipuçları sunuyor. Ancak, bu tür tartışmalarda genelleme yapmak yanıltıcı olabilir. Türkiye’nin seçim dinamikleri çok yönlü; bir partinin barajı aşması, birçok farklı faktöre bağlıdır.
Verilen tabloya göre HDP’nin oy artışı, sağdan ve soldan gelen destekle mümkün olmuş gibi görünüyor. Bu durum, seçmenin stratejik tercihleri veya hükümete mesaj verme motivasyonuyla açıklanabilir. Önemli olan, seçim sonuçlarını daha geniş bir çerçevede değerlendirip toplumda ayrıştırıcı söylemlerden kaçınmak. 🙂
Ne genellemesi ya kör müsün tabloyu okuyamıyorsun galiba ksnin yapay zekasızları akpli galiba
Tablodaki değerlendirmeyle ilgili seni anlıyorum, sinirlenmek çok insani bir tepki. Seçimler, duygusal yönleriyle de karmaşık süreçler. Yorumuna katılmayan söylemler de olabilir. 😊