İşsizlik-düşük maaşlar ve bozulan sistemin tek suçlusu yönetim mi yoksa bundan beslenen işletmeler de buna dahil mi?

Herhangi bir siyasal görüşü savunmuyorum ve herhangi bir siyasal görüşü kötülemek amaçlı sormuyorum bu soruyu. Ben zengin olsaydım zenginim karnım tok sırtım pek nasılsa diyerek aç insanın halinden anlamamazlık yapmazdım. Kira fiyatları-ekonomi-faturalar, benzin fiyatları, elektrik fiyatları, yönetimin içinde yaşadığı konforlu hayata bakar empati yapar sorgulardım. Komşusu açken tok yatan bizden değildir demiş ya hani efendimiz. Yurt dışında yaşayan ev sahibim ile dün konuştum yapay zeka yüzünden şirketinin personel çıkardığını söyledi. Mutlaka her ülkenin bir kriz anı vardır. Fakat ülkenin ekonomide ki düşüşü, işsizlik oranı, pahalılık, suç oranları, intiharlar da ki artış birçok şey sayabilirim. Ben şunu gördüm ki yaklaşık 2 sene önce standart güzel bir hayatım vardı, bunun sebebi de kendimi geliştirip temelini sağlam attığım mesleklerim ve emeklerim olduğunu düşünüyorum fakat bir noktada kontrol edemedim ve işsiz kaldığım uzun dönemler, şirketlerde gördüğüm işçilere verilen çok komik maaşlar (buna bende dahilim). Yönetimi mutlaka eleştirebilirim ki hep öyle yaptık ülke olarak fakat insan eleştirdiği şeylerin peşinden gitmemeli. maalesef ben gördüm ki bu ülkede 1 suçlu yok, ben bu ülkede ticaret yapan birçok işvereni eleştirebilirim, komşusu aç iken tok yatanı, iş arayan bir muhasebeci ya da x bir beyaz yakalıya tuvalet yıkatan yönetimi. şu an global bir lojistik şirketinde çalışıyorum, bundan öncede çok büyük yerlerde çalıştım ve patronların-şirket de çalışan varislerinin ve tanıdıklarının çok güzel mevkilerde olduğunu, akıllara zarar ücretlere yüksek maaşlara çalıştıklarını gördüm, altlarında şirket arabaları, fakat alt kademe beyaz yakalar ve mavi yakalar köle gibi 3 kuruşa çalıştırılıyordu maalesef. Ben bu ülkede işveren olsam başımı yastığa koyar vicdanımı sorgularım, benim işçimin karnı doyuyor mu? İnternet den yurt dışından patronumuzun kızı italyadan birtakım eşyalar sipariş vermiş mesela, şu an çalıştığım şirkette çok çok düşük maaşa çalışan insanlar varken bunu yapan patronların vicdanını sorgularım, her zaman söylüyorum 3 kuruşa çok eleman çalıştırıp hak yemekten ise hakkı kadar elemana hak ettiğini vermeyi doğru buluyorum. İşverenler ceplerini doldurup şirketlerini büyütme derdinde, ben elemanlarına hediyeler veren, ev araba hediye eden şirketler duyuyorum şaşırıyorum, patron ben rızkımın hak edişini hediye ettim rabbimin rızası için diyor. Bu ülke bitmiş, insanlık, insanlar bitmiş. Söyleyeceklerim bu kadar.

İşsizlik-düşük maaşlar ve bozulan sistemin tek suçlusu yönetim mi yoksa bundan beslenen işletmeler de buna dahil mi?