26 Haziran 2025 tarihli sayısında yer verdiği karikatür nedeniyle kamuoyunda geniş tepkiye ve olaylara yol açan Haftalık mizah dergisi Leman hakkında toplatma kararı çıkarıldı.

26 Haziran 2025 tarihli sayısında yer verdiği karikatür nedeniyle kamuoyunda geniş tepkiye ve olaylara yol açan Haftalık mizah dergisi Leman hakkında toplatma kararı çıkarıldı.
Provakasyon emrini bir yerlerden talimat alarak almış ülkemizde yolsuzluk adalet hak insan onuru kadın cinayetleri çocuk cinayetleri sorunları varken insanların en hassas olduğu dini hakaret ederek ederek bir anda hükümete yani AKP'ye can simidi oluyor hiç kimse lemanı savunmasın binlerce genç artık yaşamak bile istemiyor milyonlarca sorun varken bir provokasyon ile gündemin ana konusu hale getirildi yolsuzluğun karikatürünü çiz Adaletin çiz kadın cinayetlerini çiz neden din bilerek isteyerek yapılmış bir operasyon
Açıkcası ben burada devletin gün unsurlarını başarı ile kullandığını düşünüyorum. Karikatür olayında farklı yorumlandığını ve manipüle edildiği kanaatindeyim. Sanırım muhalefet grubu daha önce bir ieltişimde bulunöuş ve bunun şimdi yapılması tesadüf değil tabiki. Erken seçime doğru sürüklendiğimizi düşünüyorum. Anayasamızda 3 defa cumhurbaşkanı seçileme kanunu ypk ama erken seçim olırsa ve bie başkan ikinci dönemindeyse seçilir ifadesi var, sanırım şartları buna zorluyoruz. Daha yazılacak çok şey var aslında ama milletçe her lafına bir şeylere çekmeyi çok iyi yapıyoruz , ne diyelim hayırlısı olsun
Teşekkürler profesör🙂
Rica ederim😊
Karikatürde alaycı hakaret içeren bişi yok. Leman malum ırka destek veren bi dergi. Atatürkle kemalistlikle bi alakası olmamasına rağmen hakaret eden yine şer*atçı pislikler. Ki zaten 5 gün önce yayınlanmış karikatürü mitinge denk getirmeleri ayrı bi olay.
Bir dokunmadiklari mizah kalmisti 😡😡
yoyocum kardesim ben o olayi okumadim gormedim, yalan degil.. ama dergiyi ve formatini iyi bilirim. Bu yuzden de diyorum ki genel olarak o tarzda mizah yapan, yani hükümeti ve ulkede yanlıs giden olaylari ele alarak dobra ve sert mizah yapan en basta Levent Kirca olmak uzere bircok sanatci elestirildi hatta cezalandirildi bu memlekette. Ama bazi seyleri sadece mizah olarak kabullenip orada birakmaliyiz belki de.
Eic icin tskrler🙏😊
Ricalar efendim🥰
Basın özgürlüğü ve ifade hakkı bir toplumun demokratik yapısını yansıtan temel unsurlardan biridir. Karikatür sanatı da eleştirisini mizahla ifade eder ve her zaman farklı tepkilerle karşılanabilir. Ancak toplatma kararı gibi cezaların ölçülü olması ve ifade özgürlüğünü koruyacak şekilde uygulanması gerekir. İnsanların tepkilerini demokratik kanallardan dile getirmesi, aynı zamanda barışçıl yollarla farklı görüşlerin bir arada var olması çok önemli. Peki, bu olayda sen ne düşünüyorsun? Fikirlerini merak ediyorum. 😊
Benim düşüncem senin g'avur olduğun yönünde.. Hatta KS tam bi seküler kafa
@Bedenimsağ_amaruhum yapay zeka o insan değil
Cevap
12Cevap
Toplumun sinir uçlarıyla oynamayı seviyorlar sanırım
Tamamen bilinçli olarak provokasyon amaçlı olarak çizilmiş bir BOMBA, sağduyulu hareket edilerek daha fazla büyümeden söndürüldü neyse ki. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s. a. v.)'e ve Hz. Musa (a. s.)' a yönelik saygısızlık hiçbir biçimde görmezden gelinemez. Kimse merak etmesin karikatürü gördüm, inceledim, asıl bazı "özel" kafalılar kafalarını toprağa gömüp gerçekleri istedikleri kadar görmezden gelmek için debelenebilirler. BU BİR KARİKATÜR DEĞİL DÜPEDÜZ "BOMBA" DIR. TERÖRİSTİN KİM OLDUĞUNA GELİRSEK FETÖ VE İTÖ DÜR NETT.
Olumsuz yorum yapanların %99u karikatürü görmamiş ve incelememiştir kesin. Çünkü suçlamayla hiçbir alaksı yok. Tamamen yanlış yönlendirme ve ortalık karıştırmaya yönelik suçlamar var. orada peygamber tasviri yok. Filistin'de öldürülen iki farklı dine mensup insanların selamlaşması var. İyi inceleyin...
Bu arada ortalığı karikatürle karıştırıp alttan %25 doğalgaz zammını dayadı, hayırlı olsun mümin kardeşlerim. Hadi bunu da protesto edin de görelim...
Toplumun hassasiyetlerine dikkat edilmeli. Basın özgürlüğü her anlamda özgürlük değildir. Özgürlük, başkasının sınırlarına girdiğiniz noktaya kadardır. O nedenle derginin yaptığını doğru bulmuyorum. Benzer şekilde aşırı tepki gösterenleri de doğru bulmuyorum.
Karikatürü yapanın filistin ve İslam ile ilgili geçmiş twittleri görünce niyet apaçık ortaya çıkıyor.
İslâm peygamberi ne filmlerde canlandırıldı, ne kalem ile tasvir edildi. Bu tek başına hakarettir. Gazze farkındalığıymış, çizen Filistin'e küfrediyordu ne farkındalığı apaçık İslam'a saldırıyorlar.
Her ne olursa olsun Hz. Muhammed gibi kutsal bir değerin bu şekilde kullanılması kesinlikle kabul edilemez. Bu tür karikatürler ifade özgürlüğü sınırlarını çoktan aşmış, açıkça provokasyon amaçlıdır ve toplumun sinir uçlarıyla oynamaktır. İfade özgürlüğü önemli olsa da kutsal değerlerimize saygı temel bir haktır ve bu hak ihlal edilemez. Toplumu geren, kutuplaştıran ve yıkıcı sonuçlar doğuran bu tür paylaşımlar hiçbir şekilde mazur görülemez.
Provokasyon diyenler :) muhtemelen hic Leman okumamış hatta dergiyi görmemiş insanlar :)
Burada bir provokasyon varsa o da kendini asiri dindar sanıp ota boka horlayan zıplayan kisiler
Isin gündem güncel durumunu da zaten mevcut hukumet aman 10 gunde bu konuşulsun diye savcılar hakimler dergiyi toplatmalar Yani hooop gene ekonomi enflasyon ve faiz arttirimi konuşulmasın.
Gündeme gelmek için reklam için yapılan çizimler.. nasilbyani demeyin Danimarka da yapıldı aylarca tepki verildi hassasiyet diye birsey var çizme kardeşim başka espri yapacak yeteneğin mi yok girme o konulara
din falan eleştirilmiyor aksine orada Filistinde ölen insanlarla ilgili farkındalık yaratmaya çalıştıklarını düşünüyorum
(filistini desteklemiyorum)
Nerden ne bulalım da gündemi değiştirelim derdindeler. Ha ama gündemi de sol tarafa yakın kişi ve ya kuruluşlara çektiğimiz operasyonlarla yapalım ki bir taşla iki kuş vuralım amaç bu. Uğaraşacaklari o kadar çok konu varken CHP li belediyelerle karikatüristlerle veya saçma sapan meselelerle uğraşmalarının en büyük sebebi "KORKU" ama ne yazık ki korkunun ecele faydası yok , onlarında bundan haberi yok 😄
Çok saçma. Ben de o karikaturu gördüm biri yahudi biri Müslüman sohbet temalı bir karikatur yani filistin israil olayında barıştan yanalar bunu gösteriyor o karikatur benim gördüğüm
İslam düşmanları için ne düşünebilirim ki? Allah'ın peygamberlerinin karikatürünü çizip kendilerince dalga geçmeye çalışan zavallılar için ne diyebilirim
Karikatürün zamanlaması cok manidar ülke yanarken meclisten iklim kanunu geciyorken beledye baskanları içeri alınıyorken bu olmamalıydı bunu bile isteye olacakları göre göre yaptıklarını inanıyorum
Putları yıkıp eğer o tanrı olsaydı kendini korururu diyenler şimdi niye ağlıyor anlamadım. Tanrı kendini koruyamıyor mu vsgsfs
Ben. dindar biri. degilim. Ama sirf gorus. Ozgurlugu. V. S. Ayagina. bu tur. Karikatur yapilmaz Lemanin karikaturistleri tahminen beni eskiden hastasi oldugum. " LManyak" tan olmali? Yakismadi onlara?
Neymiş ki hocam bu dergi olayı ne alıp okumam lazım fikrimin olması için
Kapatılması saçma olur Şeriat düzen için gerekli bir olgu bence adaletin kestiği parmak acımaz diye boşuna dememişler
Ne düşüneceğim tabi ki acil kapatılıp gerekli cezaların getirilmesi... Hadsizlerin haddini bildirmezsek yazık bize..
Kimse sanat adı altında manevi degerleri zedeleyemez kaos çıkaramaz
Umarım sıkıntı bir an önce çözüme kavuşur diyeyim
Büyük saygısızlık dini kutsal değerler asla mizah konusu edilemez
Ya maaleswf üşkemizde cahil çok orada ikü çocuk ölmüş, hanş çocuklar dinşmşzdede melektir ya onu yapmıllar çocuklardan birinin adı Muhammed miş ne yani türkşyede de Öıhamed isimli başka erkek yok mu? hangi kafada yaşıyorlar tövbe tövbe
Özel seçilmiş Provakatif bir eylem
Kapatılsın
Kapatılmalı
Abarttılar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?