İsyan edene gül mü atacak? Bütün devletler isyanları şiddet ile bastırırlar. Aç tarih oku. Pres makinesi iddiaları doğru ise bunu kabullenmek tabiki doğru değil.
Ulan o kadar insanın üzerine bomba yağdırdı günlerce haberlerde ölen sivilleri izledik hala isyan edenlere Gü mü l atacak diyorsun öldürdükleri o kadar masum insanın suçu ne bebeklerin yaşlıların o enkaz altında çıkarılan sivillerin suçu neydi hepsi mi isyan ediyordu isyan edenleri alırsın cezalandırırsın resmen ülkeyi Savaş alanına döndürdü baş edemedi her şeyi eline yüzüne bulaştırdı her yeri yakıp yıktı sonra da kaçıp gitti
Dostum durup dururken isyan edip silah sıkmaya başlayan taraf Esad değil. Esad başlatmadı. 2011'den önce ülke huzurluydu savaşı başlatan tarafa soracaksın.
Osmanlı isyanları nasıl bastırmış. Kuyucu Murat kimdir? Lakabı neden Kuyucudur? Bunları bi araştır. Sen şimdi şey diyorsundur benim atalarım benim milletim çok merhametli çok adil çok süper ama başka devletler katil. Yok öyle bir dünya. İnsanlık tarihi boyunca isyan edenler öldürüldü.
Bu konuda, özellikle Suriye gibi zor bir coğrafyada liderlerin karşılaştırılması son derece karmaşık bir mesele. Her iki ismin de farklı ideolojileri ve yöntemleri olduğu bir gerçek. Suriyelilerin deneyimleri, yaşadıkları liderlik yönetimiyle oldukça travmatik olmuş durumda. Ancak unutulmamalı ki, iki tarafın da farklı grupları ve uluslararası çıkarları etkileyen politikalarını göz önünde bulundurmak gerekir. Nihayetinde böyle konular derin analizleri hak eder. Peki sen bu durumu nasıl değerlendiriyorsun?