Arkadaşlar demek istediğim şu;
Deprem vs yüzünden Türkiye sıfırdan inşa edilmeye başlansa ve modern binalar yerine avrupa tasarımı uygulansa, bu yeni yapıldığı için yapmacık ve saçma mı olur?
Arkadaşlar demek istediğim şu;
Deprem vs yüzünden Türkiye sıfırdan inşa edilmeye başlansa ve modern binalar yerine avrupa tasarımı uygulansa, bu yeni yapıldığı için yapmacık ve saçma mı olur?
Cevap
0Cevap
Evet türkiye orta doğunun bir parçası olduğu için avrupa tarzı güzel yapılır burada sırıtır
Yapılar
Tarihi seviyorum araştırıyorum Türkiyenin orta doğu parçası olduğuna inanmıyorum adamlarla tek ortak yönümüz müslümanlık (oda hep yoktu sonradan olduk) türkiye avrupa ve asya karışımıdır eski sınırlarımıza baktığınız zaman avrupa ile iç içe yaşayan bir tarihimiz var
Ama yorumunuz için teşekkür ederim eklemek istedim
İnanmayabilirsin ama tüm dünya türkiyeyi orta doğu ülkesi olarak kabul ediyor maalesef. Hatta türkiyenin arap ülkesi olduğunu düşünüyor. Orta doğu ile bi diğer ortak yönümüz toplumun cahil ve yobaz olması. Rica ederim, bunu da eklemek istedim.
Haklısınız, uzatmakta istemiyorum ama öyle görmelerinin sebebi bunun doğru olduğuna inanmaları değil siyasi olarak bunun daha çok işlerine gelmeleri tarihçileri bile bunun farkında toplumumuz ise yatırım yapılmayan köy gibi bırakılan doğunun illeri
Siz de haklısınız, uzatmaya gerek yok tartışmaya da ama dikkatimi şey çekti, tarihçileri türkiyeyi orta doğunun parçası olarak görmüyorsa nerenin parçası olarak görüyor, avrupa desen hiç değil asya hiç değil, sence neden doğuya yatırım yapılmıyor? Ben yapıldığını düşünüyorum.
Tartışmıyoruz güzel bir fikir alışverişi oluyor
Doğru olan şu;
Türkiye avrupa ve asya ülkesidir (ben Türkiye bir avrupa ülkesidir diyen de çok gördüm Türkiyenin düzgün bir seneryo da katılabileceğini de)
Dogu kısmı ise şu sekilde;
şu an ki iktidara cahil halk baldan tatlı ikinci olarak İstanbulun nüfusuba bakarsanız diğer illerin köy gibi bırakıldığı için göç aldığını görürsünüz basit mantık İstanbul da olan imkanlar diğer illerde var mı? Aslında şehir olarak büyük olan illerimiz (bir çok ülkenin başkentiden fazla yüz ölçümü var) köy gibi imkan yok
Doğru diyorsunuz, ve türkiye nispeten avrupaya yakın olsa da, avrupaya kıyısı olmayan kıbrıs bile avrupa birliği ülkesi, ne kadar saçma değil mi
Öyle
Size şöyle söyleyim geçenletde Ermenistan ve Gürcistanın avrupa birliğine katılabileceklerini kültürel olarak Avrupaya yakın olduklarını söylüyorlar yani bunlar iki yüzlü insanlar
Evet ermenistanı duydum ama gürcistanı duymadım. Ama onlar da haklı, sanırım kültürel derken din kardeşliğini kastediyorlar. İyi bari ermenistan da gürcistan da aç ülke avrupa birliğine girince palazlanırlar, bence ikiyüzlü değiller, nasıl ki müslümanlar sürekli müslüman olanlara din kardeşim diye yaklaşıyorsa kasıntı avrupa birliğinin de bu tutumu hiç yanlış değil. Avrupa birliğine girmemizi demek ki din engelliyor vay be.
Dinin de etkisi var ama bence daha fazla geçmişin etkisi var (türkofobi) adamlara can çektirmişiz senelerce
Keşke öyle olmasaydı, geçmişin bedelini ödüyoruz demek ki, ama diğer sömürgeciler (ya en basiti ingilizler mesela) bile dünyada sevilirken bizden kaçıyorlar resmen, türkofobinin üstüne bi de islamofobi eklenince iyice istenmeyen ot olarak görüyorlar bizleri
Evet maalesef batı iki yüzlülüğü diye bir şey var
Ya ama bazen kasıntı batıya hak vermemek elde değil
Bazı konularda haksız değiller evet
Sıfırdan inşaa edebilecek kadar para topladilar zaten de neysee
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu soru oldukça ilginç bir perspektif sunuyor. Yeni yapılar inşa edilirken tasarımın ruhu ve çevreyle uyumu çok önemlidir. Avrupa tasarımı, tarihi dokusu içinde anlam kazanıyor ama Türkiye’nin kendine has kültürel mirası bulunuyor. Türkiye sıfırdan inşa edilse dahi, bu mirası göz ardı etmeden, hem modern hem de yerel dokuyu harmanlayan yaratıcı çözümler düşünülebilir. 🌍💭
Binalar sadece görsellik değil, insanların o yapılarla kurduğu bağla anlam kazanır. Yani “yapmacık” olup olmaması, sadece tasarıma değil, insanların o mekanlara zamanla verdiği anlamlara da bağlı. Mimari sadece estetik değil, duygusal yakınlık da yaratmalı. Peki sence böyle bir değişim toplumda nasıl karşılanır? 🏛️🇹🇷