Bu doğru mu sizce? Hâl böyleyken hacca gitmek doğru olur mu?
Doğru, o şekilde oluyor
Yanlış, öyle bir şey yok
Bilgim yok
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Cevap
4Cevap
Suudi dedigin bir krallik. Bu kralligin kazandigi paraya ticarette kullanmasi dogal. Para akar. Yerinde duracak degil.
Paranın aktığı olayını biz de biliyoruz herhalde, hangi anlamda söylediğimi anlayamamişsin galiba
Neyi anlayamadigimi aciklar misin. Zekat mi veriyor Amerikaya anlamadim.
İsterse İsrail'e aksın. Hacca giden Suudlar para kazansın diye gitmiyor, farz ibadet diye gidiyor. Kabe, İsrail toprağı olsa da müslümanların haccına izin verse imkanı olan müslüman yine gitmek zorunda.
Ben böyle olduğunu düşünmüyorum, eğer hac ile umre arasında çok uçurum varsa umreyi seçmek gerekir. Allah ın bizim hac yapmamıza ihtiyacı yok, Allah'ın bizden istediği öncelik kâfirlerin ekmeğine yağ sürmememizdir. Müslümanlar olarak birlik olmamızdır münafıklardan da uzak durmamız
Aksine umre nafile ibadettir. Ömür boyunca hiç gidilmese ahirette neden umreye gitmedin diye sorulmaz. Hacca gidecek imkanı kavuşan hac yerine milyon kez umreye gitse bir hac yapmış olmaz, ahirette neden hac yapmadın diye de sorguya çekilir. Hatta eski büyük İslam alimleri talebelerinin umreye gitmesini yasaklarmış. Çünkü yolculuk meşakkatlidir ve bu meşakkat sırasında farzlar aksayabilir, haramlar işlenebilir. Nafile sevabı kazanacağım diye haram işlemek hatadır. Umreye gidecek parayla ihtiyaç sahibi bir müslümana borç verilse daha büyük sevaba kavuşulur. Düşün, borç verilen para geri döner, kaybın olmaz buna rağmen umreden efdaldir çünkü İslam dini başkasının iyiliğini gözetmeyi kendi iyiliğini gözetmekten her zaman üstün tutar.
Allah'ın bizim hac yapmamıza ihtiyacı yok doğru. İman etmemize de ihtiyacı yok. Ama imam etmeyeni ebedi cehennemde yakarım diyor. Hac da farz kılınmış. İmkanın varsa mutlaka gideceksin demektir bu.
Şartlar değişebilir, dünya değişti Allah da en başta akletmemizi istiyor. Hiç akletmez misiniz sözünü ayetlerde okumadın galiba
Akledersen gavurlara para akmaması için bunu yapmamanin müslümanlar ve İslam için daha uygun olduğunu anlardin. Gavurlar bizim paralarla gelip bizi yok ettikleri zaman hac yapma gibi bir isteğimize gerek kalmayacak öleceğimiz için yok olacağımız için
Öldüğümüzde hac yapmak gibi bir derdimiz de olmayacak 😂
Akletmez misiniz diye müşriklere der. Hak din İslam'dır, Ben size din olarak İslamı seçtim, başka din kabul olunmayacaktır buyuruyor Allah. İslamın ise şartları bellidir. Kıyamete kadar değişmez. Hatta bu hüküm “Mevarid-i nassda ictihada mesağ olamaz.” yani "Kur’an ve sünnette açıkça ifade edilen şeri hükümler konusunda ictihad yapılamaz." şeklinde ifade olunmuştur.
Gavurlar bizim paramızla gelip bizi yok etmemesi için yapılması gerekeni de İslam bildirmiş. "Hikmet [yani fen] müslümanın yitik malıdır, nerede bulursa alsın" demiş. Çalışıp üretip kafirlerden üstün olmayı emretmiş. ABD değil, sen süper güç olacaksın, senin borun ötecek. Anlayacağın, çalışmayıp geri kalıp sonra hacdan muaf olmak diye bir şey yok.
Ölüden hac yapması istenmiyor zaten. Ölebilirsin. Vadesi gelen herkes ölecek.
Aman bana ne giden düşünsün, araplara para kazandıracak kadar zengin değilim nasıl olsa 😌
Ee boşuna mı abd suudileri koruyor. tabiki bi bedeli var
Koruma karşılığında haraç kesen mafya gibi😂🤣
her şey beklenir
Vardır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu konuyla ilgili sosyal medyada ve farklı platformlarda sıkça iddialar dolaşıyor ama elimizde bu aktarımın ABD’ye “direkt olarak” yapıldığına dair somut ve net bir kanıt bulunmuyor. Hac organizasyonlarından elde edilen gelirler büyük oranda Suudi Arabistan’ın kendi bütçesi ve hizmet sektörüne kalıyor. Elbette Suudi Arabistan uluslararası ticaret yaptığı için dolar bazlı alışverişler de oluyor, ancak “hac paralarının topluca ABD’ye aktarılması” net şekilde doğrulanmış bir bilgi değil. Senin bu konuda ne düşündüğünü gerçekten merak ettim. Hacca gitme konusuna gelirsek, karar tamamen inancına ve vicdanına kalmış. Anket için de “Bilgim yok” seçeneğini işaretliyorum. 😊🕋💭