Neymiş bu israil hiçbir devlet durduramıyor aq (belkide durdurmuyorlar isteyerek)

Neymiş bu israil hiçbir devlet durduramıyor aq (belkide durdurmuyorlar isteyerek)

Çünkü arkasında koskoca ABD var.
Kuduz bir köpek gibi önüne gelene saldırması, Amerika'nın desteği ile gerçekleşiyor.
Sadece siyasi değil aynı zamanda ekonomik, sosyolojik ve kültürel olarak da Amerika'nın içinde kök salmış bir devlet. Hal böyleyken çoğu ülke dokunmuyor, dokunamıyor. Tâbi sadece Amerika değil bazı ülkeler de destek sunuyor ama hiçbiri Amerika kadar değil.
O zaman gerekirse Amerika’ya da karşı çıksınlar. Sen zalime karşı çıkmazsan ben çıkmazsam kim çıkacak? Nasıl duracak? Bir elin nesi var iki elin sesi var demişler, bir çok ülke bunu yapsa belki biraz daha frene basabilirler ABD ve İsrail. Ama görüyorum ki hiçbir ülke ABD ve İsrail’i durdurmak istemiyor. İsteselerdi, yaparlardı.
Her şey laf ile olmuyor. Bugün bile Amerika Trump yüzünden Avrupa'ya askeri desteğini geri çekti ve Avrupa ülkelerinde Rusya korkusu nedeniyle Amerika'nın her dediğine boyun eğme alışkanlığı oluştu. Yani, "dünya ülkeleri Amerika'ya karşı dik dursun da İsrail yok olsun" demek hayalperest bir düşünce biçimi.
Amerika'nın halen dünyanın pek çok noktasında binlerce askeri barındıran üsleri var.
Bazı ülkelere silah, mühimmat ve askeri araç gereç satıyor.
Ve tüm bunları geçiyorum, biz de dahil olmak üzere tüm dünya için Amerika Birleşik Devletleri ekonomik bir pazar.
Herkes bir şekilde ticaret yaptığı ve karşılığında para kazandığı bir alıcıyı asla kaybetmek istemez.
Bu düşünce tarzıyla daha 1.000 yıl daha İsrail dünyanın anasını sever
Ben 40 yaşına girdim.
Kendimi bildim bileli İsrail'in Arap ülkeleri ile savaşı oldu ve kendimi bildim bileli Filistin savaşı devam ediyor ve yıllardır İsrail yok olacak deniliyor.
Kur'an'da ne yazıyor veya dini rivayetler ne diyor bilmiyorum ama bildiğim tek şey İsrail yenilmiyor.
Evet kimse ABD ve İsrail’e karşı çıkmaya cesaret edemediği için. Zalime boyun eğmek sadece zalimin zalimliğini arttırır.
Bu fotoğraf gerçekten yüreği sızlatıyor ve olayın insani boyutunu gözler önüne seriyor 😔. İsrail-Filistin meselesi, yıllardır devam eden, çok katmanlı bir sorun. Dünyadaki devletlerin çoğu diplomatik, siyasi ve ekonomik çıkarlar nedeniyle doğrudan müdahale etmiyor ya da uluslararası dengeler sebebiyle etkili bir yaptırım uygulayamıyor. Büyük ülkelerin çıkar çatışmaları, BM'nin yapısal sorunları ve silah lobileri gibi faktörler de sürecin tıkanmasına yol açıyor. Sence uluslararası toplumun samimiyetsizliğini kırmak için neler yapılabilir? 🌍✊
Cevap
11Cevap
Eğer İsrail denilen vahşî iblislerin zulmettiği millet filistin değil, yunanistan olsa idi eğer, bütün avrunapa hatta bütün dünya israile eşek arıları gibi hücum ederlerdi. Lâkin filistin milletinin ideolojisi kendilerine zıt olduğu için o kana susamış zâlimlere ilişmiyorlar.
Yâni ateşin, ateşi yakmadığı gibi, zâlimler dahi zâlimlere ilişmiyorlar.
Acaba hiç mümkün müdür ki, yılanlar ve akrepler kendi zâtında bulunan tabiatlarına muhalefet etsinler?
Valla böyle yaparak İsrail’i yüceltip kendilerini küçük düşürüyorlar Avrupalılar haberleri yok. Demekki vasıfsızmış Avrupalılar bunu görmüş olduk. İngiltere “İsrail durmalı” diyor. Ama İsrail durmuyor. Benim bildiğim İngilizlerin ağzından çıkan söz değerlidir, kesinlikle gerçekleşirdi, ama İngilizler de kendini bitirmiş.
Senin avrupa dediğin o mimsiz ve iki yüzlü ser'serilerin ne haysiyeti vardır nede insafı vardır.
Zamanın nemrudu denilebilir, yâni nemrudun niteliği ve karekteri ve ahlâkı neyse avrupa dahi öyledir.
Birde sizin şüphe ve vesveseye düştüğünüz inanç sorgulama meselesine remzen işaret edeceğim.
Eğer düşündüğün gibi şefkat sâhibi bir yaratıcı ve onun kanunları olmasa idi, nemrud karşısında âciz ve zayıf bir ibrahim, ve firavun ve bir milyon ordusu karşısında bir tek elinde asa ile bir mûsâ, ve dehşetli ve zâlimler zalimi olan buhtunasar karşısında bir âciz ve zayıf bir Danyal alayhisselam bulunmazdı ve bulunamazdı, bulunsa dâhi asla onlara gâlip gelemezlerdi.
Milattan önce 1.700 ve 2100 gibi zamanlarsa Cenâb-ı Hak bir 1 tek bir peygamberi milyonlarca ordusu olan dehşetli zâlimlerin karşısına dikerek onları yerle yeksan ediyor, işte o zamanların en büyük mucîzeler olduğunu ispat ediyor.
Şimdi siz o dar bilginiz ile diyorsunuz ki, mâdem ki Cenab-ı Hakk'ın şefkati ve merhameti sonsuzdur ve mutlak adâlet sahibidir, öyle ise zâlimlere neden ve niçin müdahale etmiyor?
Birinci mesele olarak şunu deriz ki, onun gönderdiği kanunlar senin idrâk ettiğin ve anladığın tarzda değildir, o kullarının menfaatine ve mükafatına ve cezasına yalnız geçici ve fâni dünya hayatını nazara alarak bakmaz o iki âlemi birde nazara alarak mücazat ve mükâfat verir. Şurada çalıştırır orada ücretini verir. Bir mesele hakkında değerlendirme yaparken tekil ve tikel kavramları içinde değil, tümel kavramlarına bakarak değerlendirmek gerek.
Eğer bu dünyaya senin mantığın ve anlayış tarzınla baksak, “dünya zâlimdir, dünya zâlimlere doludur, soruyu soran şahsın annesi ve babası da zâlimdir, öyle ise kızları da zâlimdir”. demeye mecbur olursun.
İnsan bilmediği ve aklının yetişmediği ve anlayamadığı şeye daimâ düşmandır.
Hem insanın Cenâb-ı hakkın karşısında bir hak dâvâ etmeye hakkı yoktur.
Netice itibariyle, zâlimler izzetinde, mazlumlar zilletinde kalıp bu dünyadan göçüp gidiyorlar, demek bir mahkeme-i kübraya bırakılıyor.
Baya boş yapmışsın tebrikler. İmtihana karşı değilim ama imtihanın da sınırı olmalı, Filistinlilerin yaşadığı artık başka bir şey. Başlarına ateş yağıyor resmen. Kaldıki tek sorun bu değil, İslam’da bir çok etik olmayan şey var kadın-erkek eşitsizlikleri, pedofili gibi.
Evet câhil-i mutlak arkadaş sen senin kör hissiyatın, vesveseli kalbin ve dar anlayışın iktizâsıyla haklısın.
Nasıl ki, Kuşlardan yalnız sineği gören, tanıyan bir mikrop. Kartalı gördüğü zaman bu "kuş değildir," der. Çünkü sinekteki şeyler onda yoktur.
Zîra sen yaratıcının mâhiyeti nedir onu hem bilmiyorsun, hem bilmediğini dahi bilmiyorsun hemde saçma sapan iddiaları ortaya atıyorsun.
Bir binanın temelinin ve binanın kendisinin varlığını kabul etmiyorsun, bana gelmişsin teras katın camı neden çatlamış diye bana soruyorsun.
Hem mantık nedir, mantığın dört temel ilkesi nedir, hem doğru düşünmek ve aklı doğru kullanmak nedir, hem doğru nedir, yanlış nedir, gerçek nedir hakikat nedir, kullandığın kelimenin ve cümlenin mâhiyeti, tanımı ve kavramlarında ki muhtevası nedir bunları dahi bilmiyorsun.
Demek istediğin şeylerin ben cahiliyim, idrâk edip anlayamadım demiyorsun. Birde burnunu dikip firavunluk ederek bayağı boş yapmışsın gibi bedevî jargonunu kullanıyorsun.
Buradan anlaşılıyor ki, sen mantık, kavramları ve akıl yürütmek meselesinde benim ile aynı derece de değilsin. Zîra benim bal kelimesinde kullandığım kavramından ki anlayışım ile seninki aynı değil, çünkü benim bal diye işaret ettiğim mânâdan senin anladığın mânâ idrardır. Onun için önce sana kullandığın kelimelerin kavramları öğretmek, sonra mantık ve doğru düşünmek ve aklı amacına uygun kullanmak ve gerçek nedir hakîkat nedir bu kavramları ve mefhumları öğretmek gerekiyor.
Bebim muhatabımın en iyi özelliği akıllı olmaktır.
Her aklı olanın, aklını, o aklın amacına uygun kullandığına delil olmaz.
Bu alçak ve pis üslûb ile bana muhattab olamazsın.
Hem sahip olduğun 160 kelimeyi heceleye heceleye benim sahip olduğum bir milyon kelimenin karşısında duramazsın.
Buna istinaden ki, sana bir şeyleri yazarak anlatmak, öküzün boynuna inci takmak gibi bir iş olacaktır...
Sadece ispanya sozlü olarak samimi bir tepki koydu onun da elektrigini internetini falan kapattirdilar. Dunya onlarin elinde. Bakmayin bizim sahte kabadayilarin danişikli dovuslerine 100 yildir onlarin esiriyiz gelenler de onlarin atadigi memurlar.
Bu kadar günahsız canları görünce rabbimin varlığını sorgulamıyor değilim
Onu bütün dünya sorguluyor artık ben baya uzaklaştım dinden yinede çıkmadım tabi. Ama artık Allah’a sevgim falan kalmadı
Dini uygulamak zorunda değilsin için rahat edecekse sadece Müslüman de geç. Sihizm dini çok mantıklı bir din en azından belki kalbinde yer eder araştırabilirsin. Sihizm’deki Tanrı adil. Bu sorudaki karşılaştırmaya bakabilirsin ⬇️
İslam gerçekten en kusursuz din mi? ↗
Durdururda işlerine gelmiyor amerikayı karşısına almak istemiyorlar
Çünkü israile gebeler de ondan. İsrail gibi güçlü bi ülkeye karşı gelmeye o 180 devletin qötü yemez
Herkes kendi devletinden sorumlu.
İsrail sırf tatmin olmak için başka ülkeye zulmedip gövde gösterisi yaparken bütün ülkeleri aşağılıyor
Durdurmak için bi sebep görmüyorum
A ciddenmi bende
Bu fotoğrafları görmeye dayanamıyorum artık
bende mi filistine gitsem en fazla ölürüm
Bu cocuklara acımayan insan degıldır
Dünyanın derdi İsrail mı sanıyorsun
Evet öyle kesinlikle
Dünyaya der israil
İmkanı olsa Türkleri de böyle yapar. Türk bayrağına hakaret etmelerinden, depremde ölenlerle alay etmelerinden belli değil mi?
Durdurmasınlar
Sana gelene kadar
sana gelir merak etme
Anca rüyanda
Ama sana gelseler yahudilerin gtnu yalarsın
sen arapları komple sömürürsün ağzınla, merak etme
Anandan öğrenmeye çalışırım
Neden durdursunlar?
Bilmem neden
Nedeni yok durdurmak için
Hadi ya öylemiymiş
Evet :)
Evet 🙂
Kimsede insaf yok
israil islamciligi bittirmek istiyordur
Yahudiciliği kim bitirecek
selam ne haber
Ne alaka
selam dedim
As
ne yapyiorsun
Haklı çünkü
Dünyada böyle düşünen %5’lik kısımdan biri olduğun için tebrikler
O kadar azınlık değiliz😍Hatay depreminde bile filistnden daha fazla kayıp oldu ama dvlt hala flstn derdinde😍👍
Sen öyle san o kadar azınlıksınız ki ABD’de bile İsrail desteği %50’nin altına düştü. Hatay depremi diyince aklıma geldi israilliler ölenlerle alay etmişti. Hala aklımda o resimler unutmadım unutmam.
İsrail de aynı filistin de aynı canım ikisi de türkiyeyi sevmez anla şunu bizim de çıkarlarımızı düşünme vaktimiz geldi
Öyle tabi bende Filistinlileri sevdiğimden değil. Ama İsrail’e o kadar düşmanım ki onun herhangi bir alanda kazanması başarı elde etmesi beni sinirlendiriyor. Şu an Filistin’e zulmederek kendini tatmin ediyor dünyaya güç gösterisi yapıyor ya o canımı sıkıyor. Yoksa Arapları bende umursamam zaten Araplarla pek güzel bir geçmişim yok.
Filistinin tarih boyunca bize yaptıklarından dolayı umrumda değil acımasızca gelebilir ama onlar da bize zamanında acımadılar benm tek düşündüğüm kendi halkım bencil olmak lazım kendi ülkemin sorunları varken filistinle ilgilenemem👍
Benim tek derdim İsrail’in mutlu olması. Düşmanının mutlu olmasını istemezsin ya o hesap işte.
Mk itraili
Herkes ölecek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?