Bence türk sorunu var Kürtçe dilinde eğitime bile tahammülleri yok hatta Kürtçe bir yazıya bile tahammülleri yok işlerine gelince Kürd kardeşlerim gelmeyince terorust Kürdler ülkede Kürt hakları kadın hakları gibi konuşuluyor
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yıldindar Kürt ülkenin bel kemiğidir ama senin gibi dinsiz ahlaksız olanlar Ülkemiz için hayati sorun oluşturuyor,
herhangi bir suçu işleyen Türk göğsünü gere gere millete diklenmez ailesi utanç duyar ama sizde suç işlemek marifet sayılıyor tüm aile sülale kahraman ilan ediliyor. Ahmet'in mezarına bile verecek kadar aşağılık bir türsünüz. Lisede biyoloji dersini almadın diye mi bile isteye çocuğa omuz atıp üstüne bıçakladılar?00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gündem konusunda 532 cevap paylaştı. Devletin dili Türkçe. Bir başka ırkı olan da eğitimde çerkezce olsun dese ona da karşı çıkılır lazca olsun derse ona da karşı çıkılır. Bunu sadece kürtler istediği için olan bize oluyor sadece bizden rahatsızlarmış gibi algılıyorlar. Yaşadığın ülkeye ayak uydurmak gerekir baş kaldırmak değil. Ülkede ne kürt sorunu ne çerkes sorunu ne de Türk sorunu var vatan haini sorunu var o da her dinden dilden ırktan oluyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılŞöyle diyim anayasanın ilk 4 maddesinde ülkenin resmi dili Türkçedir diye yazıyor Türkçe hariç başka bir dilin resmi dil olarak istenmesi yanlış bir şey zaten ilk 4 madde değiştirilemez yani bu ülkede Kürtçe hiçbir zaman resmi dil olmayacak bunu Kürtler olarak bilin öğrenin iyi günler
02 Yorumla
Soran1 yılGörürüz
Cevap sahibi1 yılSarı torba
1 yılÜlkedeki Kürt popülasyonu uzun zamandır fazla ve beraber yaşıyoruz, bence de Kürtçeye yer verilmeli. Bu Türkçe'nin değerini yitirmez nedense birçok milliyetçi böyle düşünüyor gibi hissediyorum. Zaten orada burada Arapça Farsça her dili konuşmaya yazmaya başladılar, Kürtçe neden yasakmış gibi davranılıyor anlamıyorum. Bırakın da insanlar en azından dillerini rahatça konuşsun
14 Yorumla
Soran1 yılHay senin ağzını yiyim ne güzel konuştun
- 1 yıl
Hiçbir partiyi iktidara uygun görmüyorum ama chp yine diğerlerinden iyidir fikrimce
Yapay Zeka Cevapladı
Bu konu gerçekten hem hassas hem de toplumun derin yaralarından biri 🕊️. Senin de değindiğin gibi, bazen haklar söz konusu olduğunda çifte standartlar olabiliyor. Kürtçe'nin ya da başka dillerin kamusal alanda kullanılması hâlâ sorun olarak görülüyor 🗣️. Dil, kimlik ve eşit yurttaşlık hakları herkes için önemli; bunu sadece bir grup üzerinden konuşmak doğru değil. Son yıllarda Kürtçe eğitim, anadilde hizmet gibi talepler hala mevcut ve devlet tarafından tam anlamıyla karşılanmış değil. Sence çözüm yolu tüm kimlikleri rahatça ifade edebileceğimiz bir ortak zemin mi olurdu? 💬
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
10Cevap
Gizli Üye(36-45)1 yılİşine bak TC yazısını kaldırttınız öğrenmiş siniz fakir edebiyat devlet bize bakmıyor kaçak elektrik kullanılır fatura yazmaya kesmeye geleni darp edip dağıtım binasını taşlar siniz. Çocuklar dağa çıkmasın diye devlet para verdi onunla yetinmeyip kaymakamlara gidip para verilmez ise çocuğu daga salarim diye kaymakamlari tehdit ettiler hangi şehirde askere polise sahip çıkıp cenazede terör örgütü lehinde slogan attınız Kürtçe okul dediniz kaçınız gitti
16 Yorumla
Soran1 yılNerenden uyduruyorsun
Cevap sahibi1 yılUyduran biri var ise oda sizlersiniz insan oğlunun isteği bitmez siz amacını bile bilmediğiniz şeyler yüzünden milleti kendinize düşman ediyorsunuz
Soran1 yılDüşman olan olsun kardeşim sorun yok bizde bizi sevmeyeni sevmeyiz seveni baş tacı ederiz
Cevap sahibi1 yılMakul isteğe kimse bir şey demez bu her halk için geçerli ama kanunu çiğneyip devlete baş kaldırınca herkes potansiyel suçlu
Soran1 yılHaklarımızı versinler susalım
Cevap sahibi1 yılPardon daha ne verecekler acaba? Ne kaldı toplanıp slogan atın pacavra ile gösteri yapin yüzünüzü kapatıp polis asker taslayin molotof atın sonrada ezik halk olarak mağdur rolünü oynayın bekleyin alırsınız
1 yılBence de Kürt sorunu var devamlı bir ayrımcılık sürekli bir ayrıcalık istiyorsunuz hayırdır. İran'ın devşirmesi olarak ana dilde eğitim hakkını ata toprağın İran'da isteyeceksin kardeş Türkiye'de değil.
112 Yorumla
Soran1 yılBoş yapma her yerde de hakkımızı sonuna kadar savunacağız ✌🏻
- 1 yıl
Sen boş yapma la asıl. Evladım o'nu diyorum ya zaten senin burada bir hakkın yok 10 - 15 çocuk yaptın nüfusunu artırdın diye hak sahibi olmuş olmuyorsun ATA toprağımda benim. Sen önce kendi Ata toprağında hakkını bir bul İran'ın Zagor'un devşirmeleri olarak kalmada. Resmi dil olsun da dilin ondan sonrasına bakarız. Senin şu an istediğin Almanya'da Türk nüfusu var Türkçe resmi eğitim oldu başka bir arzun? ahahahhaah
Soran1 yılAlmanya da 5 milyon Kürd yaşadığı için Kürd üniversitesi si açıldı devasa yeni ders dili Kürdce
- 1 yıl
Bak işte sayemizde pasaportumuzu kullanarak Almanya gibi farklı ülkelere gitme şansıda bahşetmişiz size ne güzel değil mi? Ee gitsenize o halde komple oraya neden hala burada bıdı bıdı yapıyorsunuz hakkınız olmayan topraklarda? Biz Almanya kadar geniş değiliz sonuçta , Atamın ve şehitlerimin emaneti bu topraklarımı Türkçemin yanı sıra ikinci bir dil eklemeyeceğim. Hele ki Kürtçe gibi dünyada karşılığı olmayan bir dili. İngilizce falan ekleriz en azından gençlerimiz İngiltere falan rahatça gidebilirler. Kürtçe öğrenince ne yapacaklar Suriye'ye mi gidicekler , Afganistan'a mı? :d
Soran1 yılyurt dışı sizi almıyorlar Kürdlere iltica hakkı veriyor
- 1 yıl
Aynen aynen Alman vatandaşlığıma ve Almanya'da ki sülaleme anlat sen bunları veya istersen milyonlarca orada ki Türk vatandaşına ha? Almama diye bir şey yok alıyorlar ama az alıyorlar sebebi ise tamamen siyasi ve ekonomik durumlar birde çok fazla göç eden oluyor diye. Ülke olduğumuz için ülkemizin döviz kuru bile etkiliyor sonuçta böyle olayları ya hani tabi sende olmadığı için bilmemen normal tabi yargılamıyorum. Ha bu arada sen hangi ülkenin pasaportu ile girdin Almanya'ya o'nu da bir söyle boşistan?
Soran1 yılTürkler ben Kürdüm diyerek giriyor veya resmi olarak giriyor
- 1 yıl
Torbacına bahşiş ver mal sağlammış güzel kafası varmış ahahahah İki duman daha alsan dünyayı kürtler yönetiyor falanda dersin sen ahahahaah
Soran1 yılDünya bizi seviyor sizin ne kadar barbar olduğunuzu biliyor bütün dünya
- 1 yıl
Zamanında ağababalarını s*ktiğimiz için normaldir barbar demeleri taptığınız Avrupa'dan haraç kesmiş el etek öptürmüş bir milletiz biz binlerce yıllık gerçek tarihi olan köklü Türk tarihi bu uydurma ülkene ya da masallarına benzemez ha ona göre. Ya sen kimsin ki dünya seni seviyor , olum dünya seni seviyorsa sayemde tanıyor seviyor. Beni yani Türkü çıkarttığın zaman dünya senin varlığını bile kabul etmiyor cahil , resmi bir ülken , dilin yok köklerinin olduğu Ortadoğu'da bile dilin tek bir ülkede resmi dil değil ne yaşıyorsunuz lan siz kendi kafanızda acaba? Benim Pasaportumla sayemde Almanya'dasın sen Türkiye Cumhuriyeti pasaportu ile ve burada benim kurallarım geçer senin adına bile ben karar veririm benim himayemdesin bitti. Kabul etseniz de etmeseniz de bitti.
Soran1 yıl😂😂😂🤣 sadece gülüyorum cahilliğine
- 1 yıl
Düşüncelerimiz karşılıklı kardeş emin olabilirsin ahahahaha
Gizli Üye(18-24)1 yılOldu başka arzunuz var mı o Kürt diye anadile Kürtçe eklensin bu Laz diye Lazca eklensin öbürü Boşnak Boşnakça eklensin diyeti Çerkes Çerkes dili eklensin Türkiye cumhuriyetinin tek dili Türkçedir. Laza Kürt’e Çerkese ayrı durum yok. Toplumsal bölünmeye gerek yok. İngiltere’de bir sürü farklı ırk var sizin gibi çıkıp resmî dil olsun demiyorlar
00 Yorumla
1 yılAynen katılıyorum ama kürtler türklere göre daha yobaz ben şahsen kürt bir erkekle asla evlenmem kürt erkekleri pohpohlanarak büyütülüyor anaları da hep koca karı olur
013 Yorumla
Soran1 yılPuawhwhah 🤣
Soran1 yılKürdler sizi ne yapsın zaten türklerle takılıp Kürd prenseslerimizle evleniyoruz unutma
Soran1 yılHem sizsiniz koca karı çirkin yüzünüzü saklamak için 3 kilo makyaj yapıyorsunuz
- 1 yıl
Ben Kürt prensesim zaten merak etme wpdjwpcjsşxk
Soran1 yılValla üzülüyorum halinize yemin ediyorum gidipte işgalciler barbar kadın döven ırkımıza saygısı olmayan türklerle mı evlenecen bari gidip yabancı biriyle evlensen tamam derim ama yazık çok yazık
- 1 yıl
Ülkede Türk sorunu da yok Kürt sorunu yok sadece Kürtler böyle şöyle Türkler de böyle şöyle diyen ırkçı sorunu var ayrıca gidipte her otu boku kürtlerden sorumlu tutan biriyle de evlenmem merak etme ve günümüzde tüm pisliklerin %70i kürtlerde awk sen ne anlatıyorsun türklerin Kürtlere yaptığı zulümden bahsetmiyorum bile yabancı biriyle de evlenirim sorun yok ama 100 tane kürtü bir türke veya yabancıya tercih etmem onu da söyleyeyim
- 1 yıl
Neyse sen bana ulaş biz iki kürtün anlayacağı dilden konuşalım buradan olmaz
Soran1 yılBak kesin Türksün sen rezil bir eminim
- 1 yıl
Yok valla kürtüm hemde realist bir kürtüm ondan türk sanman normal ağxnsğxksickx
Soran1 yılNe olduğun belli benide o kadar saf sanma sizinkiler gibi saf değiliz
- 1 yıl
Hımm neymişim
Soran1 yılTürksün belli
- 1 yıl
Tamam sen öyle san
Gizli Üye(25-29)1 yılNe Kürt sorunu kardesim. Adamlar her alanda pohpohlaniyor. Meclis baskanvekili olmus Pervin Buldan. Bunlara bu kadar iltimas tanimanin bedelini çok kötü oduycez. Bunun adi baris değil bunun adi kapitasyondur.
16 Yorumla
Soran1 yılYa kardeşim dalga mı geçiyorsun ana dilde eğitim hakkı bile verilmiyor
Cevap sahibi1 yılÖyle bir sey söz konusu olamaz. Burasi Türkiye Cumhuriyeti. ülkenin dili, bayraği, ve yönetim sekli gazi meclis tarafindan belirlenmistir. Bu maddeler değistirilemez ve değistirilmesi teklif dahi edilemez. Senin ana dilde egıtim dediğin şey bu ülkeyi böler. şu an siz bu ülkede daha çok el üstünde tutuluyorsunuz ama daha fazlasini istemek bu ülke icin kötülük olur. Yanliş anlama Kürt kardeşlerimize karşi bir garezimiz yok. Benimde Kürt arkadaşlarim var ama bazi şeyler en basindan bellidir.
Soran1 yılEe bizim dilimiz kültürümüz unutulsun mu yani
Cevap sahibi1 yılNasil bu ülkede diğer azinliklar dilini rahatça konusabiliyor ve dinini serbestçe yasiyabiliyorsa sizde öylesiniz. Yillarca sizin üzerinizden bir algı operasyonu yapmaya bu ülkeyi bölmeye calisiyorlar. Kürtlerin parlemontada temsil eden partiden tutunda egitim, sağlik ve devletin farkli kademelerinde çalisma hakki bulabiliyorlar. Şunu da ekliyim böyle algı operasyonlara kapilip boş hayallerle avunmayin. Bu ülke masa başında değil savaş meydanlarından kazanılan zaferlerle kurulmuştur. Anadolu'nun her bir karış topraği şehit kaniyla sulanmiştir. Benim kendi kiz arkadaşim Kürt. Memleketine bile gittim ailesi ile taniştim. O kadar sicak kanli ve samimiydiler ki bana karsi asla farkli bir muamele görmedim. Keza kiz arkadasimda benim ailem tarafindan farkli bir muamele asla yaşamadi. Bizim birlik olmaktan baska bir şansimiz yok.
Soran1 yılAnadilde eğitim olmayınca illa unutulur bir zaman sonra ve geçmişte Kürdler neler çekmiş
Cevap sahibi1 yılO dediğin şey bugün Almanya'da ya da Avrupa'nin farkli ülkelerinde bile yok. Bu ülkenin bir adi var. Sen bölünmek istiyorsan o zaman acik acik söyle bunu. Ona göre konisiyim
Kurtd sevmiyorum ülkenin cahillik seviyesinin düşmesini sağlıyorlar tek dertleri et yemek eş aldatmak kadın dövmek çocuk yapmak millete bulaşmak
17 Yorumla
Soran1 yılYa bı git yurtdışına tr den giden 10 milyon Kürd var hepside bı yere gelmiş kendini geliştirmiş insanlar
Soran1 yılAlmanya da yaşıyorum hadi gelin buradada kürkleri kötüleyin ne oluyor görün bakalım
Soran1 yılBiz siz değiliz biz birlikiz ırkımız için canımızı feda ederiz sorun yok
Soran1 yılEveeet
1 yılAnayasada ülkenin resmi dili Türkçedir yazıyor. Sence Türk sorunu mu var Anayasayı çiğneyen Kürt sorunu mu?
05 Yorumla
Soran1 yılPeki Türkiye bizimde ülkemizse neden Kürdce eğitim hakkı yok neden anadil olmuyor neden Kürdlükle alakalı tek bir şey anlatılmıyor
- 1 yıl
O zaman lazca çerkezce boşnakça abazaca gürcüce diye hepsine dil ekleyelim. Bunların hiçbiri taşkınlık çıkarmıyorda neden siz 50 senedir hazımsızlık yaşıyorsunuz? Her ülkenin 1 tane resmi dili olur, ana dildir. Sen ana dilinin yanında eşin dostlukla istersen japonca konuş kimseyi ilgilendirmez
Soran1 yılKürdler uzun yıllardır burada ve çoğunlukuz biz
- 1 yıl
Anlıyorum
Soran1 yılAnla
1 yılKürdü sorun eden Türk sorunu bi de Türk’ü sorun eden Kürt sorunu var.
010 Yorumla
Soran1 yılBıji Azadi ✌🏻
- 1 yıl
Zîmane me şerefa meye…❤️💚💛✌️
Soran1 yılBaş tacısın 😘😍🌹
- 1 yıl
Birçok kürdün ismi Türkçe zaten hangi devirde yaşıyorsun sen
- 1 yıl
Ya ne diyon sen acaba kendi kendine? farkında mısın kendin konuşup kendin dinliyorsun
durduk yere sataşacak yer arıyorsan burdan sana malzeme çıkmaz kimsenin günah keçisi de değilim rakibi de değilim burada kendimden sorumluyum şimdi başka kapıya hadi kardeşim hadi. - 1 yıl
Neymiş
Gizli Üye(25-29)1 yılAman napacan ya ne sorunu olduğunu ne güzel almanyada yaşıyomuşsun provokasyon yapma amacın ne peki? Bırak de türkiyede yaşayan türkler kürtler düşünsün bunu
00 Yorumla
1 yılkesinlikle haklısın. iki yüzlüler. ben kürt değilim ama katılıyom sana.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHer ülke kendi dilini konuşur, varsa bir ülken git orada konuş
111 Yorumla
Soran1 yılcanımsın Almanya da bile devasa Kürd üniversitesi si açıldı ülke tek türklerin değil boş yapma
Cevap sahibi1 yılÜlke sadece Türklerin 💘 beğenmiyorsan defolup gidebilirsin
Soran1 yılM@l karı zaten Almanya'da yaşıyorum bıji Azadi bıji Kurd
Soran1 yılGörecez bakalım ülke kimin
Cevap sahibi1 yılkes sesini o zaman
Soran1 yılAlmanya da Kürdler türklere neler çektiriyor bı görsen
Soran1 yılOrada benim ırkım var ırkımı kimseye ezdirmem
Soran1 yıl@OCanoglu bende senin gelmişine sokayım
Gizli Üye(25-29)1 yılUlan damini mesrepini diktigimin kurtu Atatürk sizin için mi kurdu bu cumhuriyeti kimliksiz insan
07 Yorumla
Soran1 yılŞərefsiz adi ben senin gelmişini geçmişini seveyim
Cevap sahibi1 yılBenim geçmişim varda senin geçmişin var mi orası mechul
Mezopotamya essegi seni
Ülke ülke mülteci gibi gezersiniz anca
Soran1 yılMoğol ırksız konuşma biz Avrupa da sefamızı sürüyoruz sizin gibi makarnacı değiliz
Cevap sahibi1 yılNiye Avrupa?
kendi ülkeniz yokmuydu sizin gidin orada sefa sürün
Aaa pardon siz hayal kuruyordunuz ama size göre bir ülke var orası tam sizlik alisamama gibi bir sorununuz olmaz onlarda sizin gibi Hindistan'a gidebilirsin sictiklari boku yiyen sizde varsiniz
Soran1 yılPis trkler ne diyim
Cevap sahibi1 yılDiyecek bişeyin yok çünkü Ermeni tohumusunuz siz devşirmesiniz siz sizin ülkeye bir faydaniz yok gidin harbiden başka bir yere ülke kurunda orada yaşayın dünya pislikten arınır
Soran1 yılTabiki faydamız olmayacak tr ye
1 yılÜlkede akılsız sorunu var
01 Yorumla
Soran1 yılNe anlamda
Gizli Üye(25-29)1 yılBurası Türkiye herkes Türk Bayrağına saygılı olacak...
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBurası türkiye lan ne kürtçesi
11 Yorumla
Soran1 yılSlak işte 3 IQ
Gizli Üye(36-45)1 yılya bi sktr gt
22 Yorumla
Soran1 yılBoş konuşma dalyrak
Soran1 yılYa adam gibi yaz ya da s. Git
1 yılevet. olabilir., mantikli.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılAhlak sorunu var
13 Yorumla