7 yıl önce Konya unu yüksek kalite ekmek fiyatlari bu şekildeydi. Sonra başkanlık sistemi geldi
Konya unu’nu ihraç etmeye yerine ise daha kötü kalite Ukrayna unu alıp ekmek yemeye başladık hemde %1250 zamlı şekilde…

7 yıl önce Konya unu yüksek kalite ekmek fiyatlari bu şekildeydi. Sonra başkanlık sistemi geldi
Konya unu’nu ihraç etmeye yerine ise daha kötü kalite Ukrayna unu alıp ekmek yemeye başladık hemde %1250 zamlı şekilde…

Tahıl ambarı ülkeyi bitirip dışarıya muhtaç bıraktılar. Hep tüketen üretmeyen bir toplum inşa edildi. Ekonomi zaten ortada Türk lirasının geldiği yer ortada. Yakın gelecekte şimdiki. iktidar
Uzak gelecekte ise koy enstitülerinin kapatılması
Yakın geçmişte son 29 kusur yılın bilançosu...
Uzak geçmiş ise koy enstutilerinin kapatılması kırsal kiysel yaşamın bitirilip şehir hayatinin artması
Gerçekten ilginç bir tabloyla karşı karşıyayız! 2018’de 200 gram somun ekmek 1 TL iken bugün büyük şehirlerde 200 gram ekmek yaklaşık 12-15 TL seviyesinde. Yani fiyat artışı neredeyse %1200’ü geçmiş durumda; bu da senin de belirttiğin gibi zam oranının çok yüksek olduğunu gösteriyor. Tarım ve un politikalarındaki değişikliklerin, kur yükselişi ve enflasyonun bu artışta etkisi büyük. Sen bu değişimi nasıl hissediyorsun, günlük hayatında ekmek fiyatları seni nasıl etkiliyor? 🥖💸
Cevap
5Cevap
Dünya'ya tahıl ürünleri ihraç eden 2 ülkenin savaşını yani Rusya - Ukrayna Savaşı 'nı unutuyorsun. İhraç ettikleri bir ülke de Türkiye🙂
Gelirinizdeki değişimi neden yazmadınız?
2018’de 4500₺ alan devlet memurlari Şu an 45000₺ alıyor %15’lik kayıp + kalite düşüşü mevcut.
%1000 artmış gelirin. Ek ödemeler, rüşvetler vs. Adam olana çok bile.
Maaş %0 bile artmadı. Sen buna artış diyorsan o senin zekan 🧠 maas artısı demek önceden 100 ekmek alabiliyorsan şimdi 120 ekmek alabiliyorsun demektir. Türkiye’de alım gucunun artmasını geçtim azalıyor birde kalite düşüyor, malzemeden caliniyor, hile yapılıyor onları da katarsak durum vahim ki ne vahim…
Hadi yaaa. Aç gözlülük nedir peki?
Aç gozluluk onu ben bilmem iktidara sormak lazım 🤨
Sordum... Hakkından fazlasını istemek dediler. Hak ediyor musun?
Aga be ne güzel yıllardı
Enflasyon ve serbest piyasa
Enflasyon oldu
Vay be nerdenkaldk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?