Türkiye'de sosyalizm, çocukları eğlendirmek amacıyla mı geliştirildi?

Türkiye'de sol görüş ve sosyalist ideolojinin geçmişine şöyle bir bakıyorum.

- Her ne kadar, Osmanlı'ya kadar uzansa bile, bugünkü sol ideoloji ilk kez eğitimini Robert College ve sonra ABD'de alan Mihri Belli tarafından yerleştirildi. Yani tüm eğitim hayatını Amerikan düşünce sistemine göre tamamlamış bir kişi.

- Latin Amerika'da, Che Guevara çıkıyor ve halk kahramanı oluyor. 20 Yıl sonra Türkiye'de onun çakması çıkıyor. Acaba, Che Guevara olmasaydı Deniz Gezmiş popüler olur muydu? Hiç sanmıyorum.

- İdeolojik olarak milliyetçiliğe karşı olmasına rağmen, "adı bile" milliyetçi bir ifade ile başlayan "Türkiye Komünist Partisi (TKP)" adında bir parti var.

- Dünya Sosyalist Enternasyonal de, hemen hiç ciddiye alınmayan, zaten bu sorunun da özünü teşkil eden "samimi olmadığı düşünülen" siyasi parti tarafından temsil edilen bir yapı. Öyle ki, İmamoğlu'nun hapse girmesi konusunda resmi olarak kınama bile yayınlamadılar. Bu arada, kendi sayfalarında, hırsızlıktan içeri girdiğini de vurgulamışlar ;) .

- Gezi olaylarında, kendi özgür iradelerini kullandıklarını zannettiler ancak sonra anlaşıldı ki fetö denen çakma imamın eline tespih olmuşlar.

- Son olarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi, DİSK grevinde de gördüğümüz gibi, solcu diye geçinip, Devrimci İşçi Sendikasının grev kırıcılığını yapmaya başladılar.

Sizce;
Che tişörtü giyip, sosyal medyada Deniz Gezmiş anmakla, ona buna faşist, dinci yaftası yapıştırıp, iki de Nazım şiiri patlatınca, solcu mu olunuyor yoksa bizim çocuklar eğleniyor mu?

Türkiye'de sosyalizm, çocukları eğlendirmek amacıyla mı geliştirildi?