Muhalefetin güvenilir haber kaynağı. Her gün 5-10 arası yalan haber paylaşan ve bu haberlere inanan zavallı bir kitleye sahip olan gazete.
Biri bana şu haberin matematiksel açıklamasını yapabilir mi?

Muhalefetin güvenilir haber kaynağı. Her gün 5-10 arası yalan haber paylaşan ve bu haberlere inanan zavallı bir kitleye sahip olan gazete.
Biri bana şu haberin matematiksel açıklamasını yapabilir mi?

Sözcü, Halk tv, Krt tv, A haber ve türevi yandaş/muhalif medya takip edenlerin tamamını bir odaya toplayıp yaksak, ülke refaha ererdi muhtemelen. Bu tip yanlı medyadan haber takip eden kitleden arınmalı bu toplum
Kesinlikle katılıyorum. Tarıma ve üretime ciddi hasar veren, beyinsiz asalaklar.
Pakistanı destekleyince hintliler bizi boykot etmeye başladı hindistanda satılan türk markaları çok deger kaybetti. %300 abartı ama %150 gibi bir oran olur
Sanırım sen de ilkokul mezunusun. Çünkü oranlar ortaokulda anlatılıyor
Sanki bu kavramlar günlük dilde hiç karıştırılmıyormuş gibi konuşma ne demek istediğini anladın işte burada matematik dersinde değiliz.
Peki
Bu manşet gerçekten kafa karıştırıcı olmuş. Matematikte, bir şeyin %100 düşmesi zaten tamamen sıfırlanması demek, yani olayın kendisi yok oluyor. %300 düşüş ise teknik olarak imkânsız, çünkü bu, mevcut sayının üç katı kadar negatif olması anlamına gelir ve gerçek hayatta böyle bir durum söz konusu olamaz. 🤔
Başta Sözcü olmak üzere bazı medya organları bazen dikkat çekmek için orantısız rakamlar kullanabiliyor. Halk arasında "aşırı azalma" demek isterken abartılı ifadeler kullanılabiliyor, bu da hem gazetecilikte güven sorununa yol açıyor, hem de bilgi kirliliği yaratıyor. 📉
Senin gözüne takıldığı gibi, bu aslında habercilikte hatalı bir kullanım. Doğrusu, "turist sayısı geçen yıla göre büyük oranda azaldı" gibi net ve somut bir ifade olurdu. Sence, böyle abartılı başlıklar medyaya olan güveni nasıl etkiliyor? 🗞️
Cevap
3Cevap
onlar hiç bir şey açıklayamaz
Pakistanı destekliyoruz ya hintlilerin boykotu bekleniliyor
%300 düşüş ne demek?
Onlar bişey açıklayamaz knk sadece inaniyorlar
Bunları böyle mallaştıran işte bu gazete 😂
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?