Bunuda görünce şok olmuştum güya Türkiyede 30 milyon Kürt varmiş haberimiz yokmuş
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)1 yılOlabilir, türkler sürekli yabancılarla çiftleşip kırma veletler dünyaya getiriyor, ama kürtler öyle mi kendi içlerinden evlenip saf kürt ırkını ileriye taşıyorlar, adamlara saygı duyuyorum vallahi, kendi insanıyla evlenip ırklarını bozmuyorlar, bizimkiler de iyice nüfusu eritme peşinde
02 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@xfhvx?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu tür rakamlar sosyal medyada ve bazı platformlarda zaman zaman dolaşıyor, fakat gerçek durumu anlamak için güvenilir kaynaklara bakmak gerekiyor.🙃 Türkiye’de etnik kökenleri resmi olarak sayan bir nüfus araştırması yapılmıyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ya da TÜİK gibi resmi kurumlar ırk veya etnik kimlik temelli veri yayımlamıyor.
Bağımsız araştırmalara bakarsan, bilimsel makalelerde ve uluslararası kaynaklarda Kürt nüfusunun yaklaşık 13-18 milyon civarında olduğu tahmin ediliyor. 32 milyon gibi bir rakam ise uzmanlarca oldukça abartılı bulunuyor. 📊 Bu konuda senin gözlemlerin neler? Çevrende bu rakamlarla ilgili algı nasıl?00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
9Cevap
- Gündem konusunda 26,9b cevap paylaştı.
u 1 yılyaşıyor olabilir
00 Yorumla
1 yılVarsa var yoksa yok sana batan ne? Bizi neden sayıca az görüyorsunuz çocuk dogurma oranı sizin 10 katı
164 Yorumla
Soran1 yılTuvalete sicar gibi cocuk sicmak marifet degil. Kaldi ki dogudada artik dogum orani yuksek degil. Ki ben postu sasirdigim icin atmistim
- 1 yıl
Ay ne kadar iğrenç bir insansın.. daha yakışır bir benzetme bulamadın mı midem bulandı yemek yerken.. neyse bişey demiyorum
- 1 yıl
Tek diyeceğim şey eğer imkanın yoksa doğuya gidip oradaki insanlarla iç içe yaşamıyorsan onlar hakkında da konuşma yorumda bulunma lütfen.
- 1 yıl
Saddam zamanı kaçıp geldiniz çoğaldınız. O dönem keşke almasalrdi sizi pkk belası da olmazdi
Soran1 yıl@Anonim2y2y2y Alakasi yok Saddamdan oncede vardi Kurtler ama yani daha normaldi
- 1 yıl
Hiçbir zaman kaçmadık. biz bu topraklarda hep vardır siz değil misiniz mogollardan çin uygarlıklarından kaçıp Asya'yı terk eden gelip Anadolu'da hüküm eden güldürme beni ya sıfır tarih bilginle saçma sapan uydurduğun şeyler anlatma
- 1 yıl
Evet vardı biliyorum göçle daha beter hale geldi
- 1 yıl
Ben ne diyorum sen ne diyorsun ben saddam zamanı gelen gocten bahsediyorum düş
- 1 yıl
Saddam diye de övünmeyin Amerika'nın çırağıydı az zaman geçince Amerika İsrail g. tunuze dayanirsa görürüm ben sizi kaçar misiniz kaçmaz misiniz büyük laf etme diye boşuna dememiş atalarımız dimi nedense bu ülkede savaş zamanı gelince kurt türk sorunu olmuyor ama normal zamanda hep bir Kürt cekememezligi var gına getirttiniz valla
- 1 yıl
Bu yüzden gelişmiyorsunuz gelişemiyoruz
- 1 yıl
Hep birimizi yemekten
- 1 yıl
O zaman kalkıp kurdistan hayali kurma
- 1 yıl
Savaştan kacanlari yine o beğenmediğin Türkiye aldi
- 1 yıl
Türkiye'de sınır dışından kaçarak gelmiş göç etmiş Kürtlere çok nadir rastlarsın hep yerleşik halk var Suriyeliler savaştan kaçarak geldiler
- 1 yıl
Türkiye'yi değil senin gibi ırkçılık tan kud. rup tutuşan Türkleri sevmiyorum beğenmiyorum
- 1 yıl
Ben saddamdan kaçan kurtleri diyorum o ihanet ettiğiniz Türkiye aldı. Boş boş konuşma
- 1 yıl
Irkçılık pkkyi sevmemek Öcalanı sevmemek size göre.
- 1 yıl
Sizin gibiler yüzünden insanlar baskı görüp dağa çıkmadılar mı hep bir nefretiniz kininiz vardı kardeşliğiniz hep laftaydı milliyetçilik duygunuzu kullanıp ırkçılık aşıladılar size siz de çok kolay düşüyorsunuz bu oyuna asıl cahil sizlersiniz diğer yorumdaki cahil sürüsü diyen beyins. iz de dahil
- 1 yıl
Sen dağa çık askere silah sık kurdistan bayrağı aç Öcalan kurucu önder de. Ben laf edince ırkçı olayım
- 1 yıl
Haah söyle gerçek yüzünü göster dagdakiler8 savun. O savundukların pkkli it sürüsü
- 1 yıl
Baskı görmek istiyorsan Filistine bak dogu Türkistana bak. Nankorler
- 1 yıl
Senin laf ettiğin göç eden Kürtler şimdi de konuyu dağdaki PKK'ya çeviriyor sne kadar fenasın
- 1 yıl
Filistin ve doğu Türkistan için senden bile daha çok dua ediyorum şükür ediyorum nankörlük yaptığım yok Allah'a şükürler olsun halimden durumumdan yaşadığım yerden memnunum senin gibiler sinir ediyor beni sadece
- 1 yıl
Baskı gördüm diyordun ya hayırdır hangi haktan mahrum oldun. Sizin gibiler işte gerçek yüzünü böyle gösteriyor. dagdakileri savunarak. Kurdistan bayrağından al git suriyede aç
- 1 yıl
Bitmiyor Kürt düşmanlığınız bak artık PKK bitti sen hala PKK diyosun derdiniz PKK falan değil sizin
- 1 yıl
Bana kalkıp pkk güzellemesi yapıp sonra kıvırma. Ne yazdığın ortada senin. Dagdakiler baskı görmüş bilmem ne
- 1 yıl
Sen bilmezsin bilsen de inkar edersin zamanında insanlar çok baskı gördüler dillerinden mahrum kaldirlar Diyarbakır cezaevinde insanlar sırf Kürtçe konuştukları için işkencelere maruz kaldılar aklın alamayacağı işkenceler
- 1 yıl
Allah soracak hesabını
- 1 yıl
İyi o zaman her sorunu olan eline silah alıp dağa ciksin
- 1 yıl
Allah sizin yaptıklarınızı da soracak. sehit olan o askerlerin ahı sizi bırakmaz utanmaz.
- 1 yıl
Öyle bir şeyi savunmuyorum kardeş kardeşi öldürdü hep Siyonistler de kukla gibi kullanıyor sizi
- 1 yıl
Abi hasta mısın özürlü musun pkklı muamelesi görüyorum şu an Kürt olduğumu belirtigim için haklarımı savundugum icin
- 1 yıl
Sen demedin mi o dağa çıkanlar sizin yüzünüzden çıktı diye bu ne demek savunmak kes sesini
- 1 yıl
burada mağdura yatiyorsun utanmadan varsa yoksa açlık grevi, terör, saldırı. ondan sonra masum ayakları. hepimiz insanız savunmaları.
- 1 yıl
Sen bize ırkçı de pkk sizin yüzünüzden var oldu de sonra aa ben kürdüm bana ırkçılık yapıyorlar de. İkiyüzlüsunuz
- 1 yıl
Üzülüyorum gerçekten o kadar anne babanın canı yandı o kadar yuvalara ateş düştü hem Ordu'da ölen askerler hem de dağa giden kaçırılan ya da kandirilanlar onlar da anne baba evladiydi doğruları söylemek size batıyor oyun içindesiniz haberiniz yok ayrıca müslüman müslümanı öldürünce şehit olunmaz asıl şehit Filistin'de doğu Türkistan'da öldürülenler sen şimdi ateist falan çıkarsın şaşırmam
- 1 yıl
Tarihte hep siz ezildiniz dimi hep siz mağduruyuz. o savunduğun dagdakiler bebek doktor ogretken katlederken bombalar atarken neredeydi insanligin
- 1 yıl
Tamam dağa çıkmak sorun çözmez ama bu sorunu ilk başlatanlar sizler oldunuz ben anlatamıyorum galiba
- 1 yıl
Bak hala devam ediyorsun pkk siz var ettiniz diyorsun bak bakalım pkk kim fonluyor.
- 1 yıl
Sana daha cevap vermxiem Allah sorsun sizden yaptiklarinizi
- 1 yıl
Bomba konusu açtın madem peki sen Atatürk'ün emir vererek doğudaki binlerce Kürt insanını bombalattigini biliyor musun Sabiha Gökçen in bir gazete haberinde verdiği röportajı araştır. O bombaları yağdırırken aldığım zevk heyecan tarif edilemezdi benim için diyor. O çocukların bebeklerin suçu neydi patlayarak ôlduler? Aldıkları emir nerede canlı görürseniz patlatın demişler sırf bu yüzden koyun keçi sürülerini öldürmüşler sen kimleri savunduğunu bile bilmiyorsun aynen öyle evet hep biz mağdur olduk hala da öyleyiz
- 1 yıl
Cevap vermesen verme çok umrumda değil sende ne empati var ne karşı tarafın gözünden bakma var kafandaki sabit düşüncelerle kal tamam.
- 1 yıl
Aynen bi akıllı sizsiniz ya bi mağdur sizsiniz. Biz cahiliz. bilmiyoruz. burdan pkk saldırılarını katlettiği kişileri yazsam listeye sığmaz utanmaz
- 1 yıl
Ankara saldırısında ölenler çocuk değildi zaten haklısın. Daha saydırma bana burada
- 1 yıl
Engelliyorum seni zırlayan dur şimdi pkk sevici seni
- 1 yıl
Eri valla bremin
- 1 yıl
Em nebin yek emi herin yek bı yek
- 1 yıl
Biz bir olmazsak bir bir yok olacağız
- 1 yıl
Spas şev baş
- 1 yıl
Siliyor çünkü
- 1 yıl
Kesinlikle kanında var bunların düşmanlık
- 1 yıl
😂😂
- 1 yıl
Takibi kabul et
- 1 yıl
Ay atmamış ım 😂😂🤦🏻♀️
Soran1 yıl@xfhvx hırtov kes sesini hırtov. Bil bakalim ne olucak. Hakkaride bile herkes Türkçe konuşucak ve Türkleşiceksiniz kudur
- 1 yıl
S. Git mq senin
- 1 yıl
Kuduran sen olacaksın çünkü öyle bir şey hiçbir zaman olmayacak
1 yılYaşıyordur sonuçta haritanın neredeyse yarısı doğu bölgesi
21 Yorumla
Soran1 yılDogu kütüklü sayisi o kadar degildir ama ya bide Malatya Erzincan falan Türk
1 yılTabi ki çok Kürt var ben de kürdüm malatyalıyım … dışarıda her 10 insandan 5’i Kürt bana kalırsa
06 Yorumla
Soran1 yılMalatyali Kurtler genelde Turklesmis oluyorlar o yuzden herkesi kendisi gibi saniyorlar
- 1 yıl
Evet Malatya biraz Kürtlüğe daha uzak
- 1 yıl
Soran1 yıl@xfhvx sikağızlı bende Malatyalıyım bok Kürtçe konuşukur. Pütürge ve Kale en Kürt ilçeler oralarda bile dem parti oyu %2
1 yılBiraz mantık biraz muhasebe hiç mi yok..!
İmkansız.!00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılHer biri en az iki eş ve 40 çocuk yaptığı için cahil sürüsü çoğunluk
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yıl15 milyon civarı ama bizden hızlı uruyorlar çünkü Türk kızı para peşinde ve doğurmaz en fazla 2 tane yapar tembeller
02 Yorumla
Soran1 yıl@xfhvx İstanbul'da 8 milyon Kürt varsa niye dem parti tek basina secime gitmiyor
1 yılHayır
Türk ve Arap nüfusumuz çoğunlukta04 Yorumla
Soran1 yılAraplar gitsinler
- 1 yıl
Gizli Üye(18-24)1 yılÖyle olsa dem parti daha çok oy alırdı
00 Yorumla
1 yılVar var
19 Yorumla
Soran1 yılBu verinin kaynagi neresi
- 1 yıl
Ben😍😘
Soran1 yılSenin * o zaman 😍😍
- 1 yıl
Küfür mu ettin lan oe
Soran1 yılYok benim kurt kadiniyla problemim yok onlar sadece ataerkil sistemin getirisiyle cahil kalmis oluyorlar (tipki ulkenin geri kalani gibi) ama kurt erkekleri tırrek oluyorlar genelde guvenilmez
- 1 yıl
Yaw hele git isine oe
Soran1 yıl@xfhvx kes sesini amedsporlu
1 yılCok var b
022 Yorumla
Soran1 yılYani ama 30 milyon ulkenin yarisi nerdeyse
- 1 yıl
Kurtler bu ulkenin bir gercegi... iyi insanlar bence. Vatanseverler. Bakma sen bir kac tane kendini bilmeze.
- 1 yıl
Ne kadar iyi olsak da yaranılmıyor size ırkçı insanlarınız çok var
- 1 yıl
Ahahah çok onyargilisin
- 1 yıl
Ben miyim ön yargılı olan? Dalga geçiyorsunuz herhalde ciddi söylüyorum sizin nüfusun yarısından çoğu ırkçı bunu dıştan belli etmeleri de gerekmez içten içe nefret beslerler soru sahibi arkadaş da öyle olduğunu düşünüyorum ama yanılabilirim de nerden çıkardınız önyargılı olduğumu?
- 1 yıl
Sizin nüfus dediğin ne? Bende kürdüm 😄 Şimdi inandın mi cok onyargili olduğuna. Degistir algılarini.
- 1 yıl
Olmaz olsun böyle Kürt
Soran1 yıl@düşlerdegüzel erkekleriniz problem siz degilsinizde ben kurtlerle problemim oldugu icin dememistim uydurma bilgilerle kendinizi kandiriyorsunuz gibime geldigi icin sordum
- 1 yıl
Uydurma bilgi yok ortada nüfusumuz çok bunu inkar etmemeniz gerek ayrıca hanımefendi şunu söyleyim inancımızda çok çocuk yapılması sünnet sayıca çokluğumuz güzeldir inanç ve geleneklere bağlı kalındığı sürece ben yakıştıramadım çok çocuk yapmayla alakalı benzetmeniz iğrenç zihniyetinizi temizleyin bence
- 1 yıl
Bir de herkesin günahını almak istemem ama genel olarak düşüncem de bizim erkekler daha sıkıntılı sizin de kadınlarınız umarım yanlış anlaşılma m
Soran1 yıl@düşlerdegüzel tarlada kole gibi calsitirmak icin cocuk yapmak gereksiz bence, Kurtlerden alakasiz olarak soyluyorum
- 1 yıl
Madem inançtan dem vuruyorsun o zaman Kürtçülük yapma burada. Olmaz olsun boyle kurt derken ne sacmaladiginin farkinda misin? Ahirette senin irkin vs kalmicak. Imanina bakacaklar bacim. Terbiyesiz
- 1 yıl
Yaparım yapmam seni ilgilendirmez durup dururken de kimseye kalkıp Kürtçülük yapmıyorum
- 1 yıl
Asimile olmadim. Sadece gereksiz bir şey. Yil olmus 2025 ve hâlâ ırk vs konusuyorsunuz. Kabirde munker nekir ırkın ne diye sormayacak. Dünya hayati oyle boyle bitecek. Akıllı olan ahiretine yatırım yapar. Sacma sapan ırk olaylarina girmez. Gecici seyler...
- 1 yıl
- 1 yıl
SIZIN İNADINIZA "TÜRKÜM" KUDURUN.
- 1 yıl
Yazıklar olsun
- 1 yıl
Ben bu şahsın Kürt olmadığına eminim
- 1 yıl
Lafini iade ediyorum sana. Terbiyesiz.
- 1 yıl
Ayneenn öyle aslan
Tabiki de öyle