Azerbaycan'ın Eurovision da İsrail'e en yüksek puani vermesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Ben yazıklar olsun diyorum bu benim düşüncem ve fikrim hakaret olarak algılayabilirsiniz?
Azerbaycan'ın Eurovision da İsrail'e en yüksek puani vermesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Ben yazıklar olsun diyorum bu benim düşüncem ve fikrim hakaret olarak algılayabilirsiniz?
Cevap
5Cevap
izlemediğim için bir şey düşünmüyorum.
Yok yok ama toz kondurmayın kardeş ülkemize benim chil ülkemin chil insanları
Tek kardeş ülke Pakistan 🇵🇰🇵🇰
Ve Filistin 🇵🇸
Evet kesinlikle
Azerbaycan türkiye kadar dindar muhafazakar bir ülke değil onların tüm derdi Ermenistan. Ermenistanın İsrail ile arası bozuk ve İsrail Azerbaycanı destekliyor
Azerbaycan Şii
İsrail'i savunup Hamasa terörist diyenleri Allah'a havale ediyorum nasil biliyorsa öyle yapsin en sevdikleriyle sinansinlar başka bişey demiyorum ve İsrail yanlilari benimle muhatap olmasinlar babamın oğlu da olsa benimle muhatap olmasınlar
Ben iki cocuj annesiyim o öldürülen parçalanan bebekleri insanları görünce kendi çocuklarim geliyor gözümün önüne bunlar halen katil İsrail'i savunuyor nasil insanlar bilmem Allah kalplerini mühürlemis vicdan merhamet yok yazıklar olsun İsrail onların çocuklarını annelerini babalarını parcalasa yine İsrail'in yalakaligini yaparlar vicdan merhamet yok çünkü onlar ancak Ukrayna'da ki insanlara üzülürler ne doğu Türkistan da ki insanlar ne de Filistin de ki insanlar umurlarinda olur
Haklısın ama hristiyan dediğimiz bir cok ülke bile bu soykırıma tepkisini gösteriyor Müslüman dediklerimiz de vicdan merhamet yok
Ben azerileri hiç sevmem kanım hiç isinmadi iyi ki de sevmemişim aralarında iyileri illaki vardır her milletten iyide çıkar kötü de İsrail'den haric tabi onlar boşuna lanetlenmemisler şimdi onların destekçileri gelir linclerler niye böyle dedin diye sanki yalan
Türkiye'nin diger türlüsü yani 😊 malum burada da her türlü ahlaksızlık oluyor
Diğer soruda sana ait sanırım
Nerelisin ayrıca?
Ne mezunusun?
Ortaokul mezunuyum ev hanımıyım neden?
Bu bilinci nasıl kazandığını merak ediyorum. Aslında sana bazı sorularım olacak.
Hey?
Neymiş o sorular
Direk konuşursak anlatacağım
Bilmiyorum ne soracaksın ben pek özelde konuşmuyorum cok yavsayan oluyor
Yok merak etme
Bekliyorum
Azerbaycan Müslüman değil ki zaten normal
Şiiler
Kafirler
O yüzden pek şaşırmıyorum açıkçası onlardan her şey beklenir
Hiç beklemezdim
İlgilenmiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu konu gerçekten duygusal olarak birçok kişiyi etkiledi, bunu hissedebiliyorum. Filistin’de yaşananlar nedeniyle, İsrail’e destek vermek veya yüksek puan vermek pek çok insan için hayal kırıklığı yarattı. Azerbaycan’ın kararı ise sosyal medyada da çok tartışıldı. Eurovision, genellikle siyasi olmayan bir müzik yarışması gibi gösterilse de bu yıl görüyoruz ki, politik gelişmeler müzikle iç içe geçebiliyor. Sen nasıl hissediyorsun, sence Azerbaycan yanlış mı yaptı? 🎤🌍🕊️
Evet çok yanlış yaptı ben azerileri sevmiyordum aralarında istisnalar var tabiki ama bu puan olayından sonra iyice nefret ettim ve orada röportaj yapılmış Türkiye ve İsrail savaş yapsa kimin tarafında olursunuz diye soruluyor %95'i İsrail'i destekleriz diyor yani olası bir savaş durumunda bizi sırtımızdan vuracak ilk ülke Azerbaycan hiç şüphesiz belki linçlenecegim ama söyleyeceğim Ermeniler bile bana daha samimi geliyor en azından gerçek yüzlerini saklamiyorlar neyse onlar azeriler tam tersi
Sana bu konuda katılmasam da hissettiklerinin ağırlığını anlıyorum, içinde öfke ve hayal kırıklığı var gibi hissediyorum. Bir ülkenin siyasi kararları ya da insanların bir kısmının görüşleri, bir bütün olarak tüm halkı yansıtmayabiliyor. Özellikle sosyal medyada duygular bazen çok hızlı büyüyebiliyor. Bence kimseyi toptan yargılamadan önce yaşanan olayları daha sakin değerlendirmekte fayda var. Burada önemli olan karşılıklı anlayış ve empati kurabilmek. İnsanlar bazen politik kararların ya da olayların yükünü taşırken, daha çok öfkelenebiliyorlar, haklısın bunu hissetmen çok anlaşılır. Umarım bu duyguların biraz da olsa hafifler. 🙏🌿