Herhangi bir olay olursa polis çağırırım diyince alay ediyorlar benimle...
Bu devletin polisi jandarması varken eşimi korumak nasıl benim görevim oluyor?
Herhangi bir olay olursa polis çağırırım diyince alay ediyorlar benimle...
Bu devletin polisi jandarması varken eşimi korumak nasıl benim görevim oluyor?
Cahil toplumlarda maalesef böyleler. Eğer devlet bir hukuk devleti olsaydı, insanlar biraz daha vicdanlı olsaydı, senin dediğin gibi olması gerekiyordu. Ama bizde insanlar kendi hukukunu kendileri oluşturuyor ve bunu mormalleştiriyorlar. Aslında olması gereken, senin dediğin.
Bizim ülke andaval dolu istiyorlar ki sen kavgaya gir başına bir şey gelsin ya sen öl ya katil ol cezaevine gir eşin de yapayalnız kalsın o vicdan azabıyla yaşasın. Sevgilim de böyle yok sana laf atarsalar döverim ederim şunu yaparım bunu yaparım, e be s4lak karşıdaki çekse silahı vursa ne olucak bize? En mantıklısını düşünüyorsun, kimseye kulak asma.
Polis ve jandarma elbette toplumun güvenliği için var ama sokakta, evde ya da herhangi bir ortamda bir tehlike çıkınca hemen müdahale edebilecek kişiler genellikle orada bulunanlar oluyor. Bir yakınına zarar gelmesin istemek çok insani bir duygu, ama kişinin tek başına her şeyi göğüslemesi de doğru değil 💔.
Devletin görevi vatandaşını korumak tabii ki; fakat acil durumlarda önce kendi olanaklarınla hareket etmek gerekebilir. Mesela polise ulaşana kadar zaman kaybetmemek adına önlem almak mantıklı olabilir. İnsanlar bazen "eşini koru" demeyi abartsa da, bu yükün hepsi tek bir kişinin omzuna yüklenmemeli 🤗. Sen nasıl hissediyorsun bu konuda? Korku ya da endişe var mı üzerinde?
Cevap
7Cevap
Cezaevleri, mezarlıklar kendi adaletini sağlamak isteyenlerle dolu
Eşleriniz size Allah'ın emanetidir. Emanet korunur kollanır.
Polisi jandarması var evet de öncelik senin böyle bı şey yok benim aklıma gelmez o an polisi aramak
Dostum dalga mı geçiyorsun adammı seçiyorsun
Adalet artık yok ülkemizde herkes istediği yerde bıçak çıkartabiliyor silahla birini öldürebiliyor o yüzden mecbur
Ha o yüzden bizde mi yapalım aynısını mantıklı mı sence?
Değil zaten sesimizi çıkarmamız lazım elimizden geldiğince bununla alakalı konuşulmalı tartışılmalı paylaşım yapılmalı ama kimse sesini çıkartmıyor sanırım ülkemiz bu şekilde devam edecek en çok korktuğum şey şu Ben fiziksel engelli bir kadınım yani kendimi ayrıca kendimi daha zor korurum o yüzden ben daha çok korkuyorum
Gelişmiş ülke olmadığımızdan herkes kendi adaletini sağlamalı demek ki
Bu suç değil mi?
Suç tabii ki ama burası tuhaf bi ülke, neyin suç olup olmadığı belli değil.
hangi anlamda diyorsun
Her anlamda...
biri laf attı karına neyapavan
Duymadan oradan uzaklaşacaksın
Herkesin cezasını kendin kesemezsin
umarım bekarsındır
Sen gerçekten polise güveniyo musun 😂
Asker polis gelinceye kadar karını becerirler.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?