🇹🇷 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun!

🇹🇷 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun!
Bence ilk cümlesi şöyle olurdu:
"Sevgili gençler; umudum, inancım ve geleceğe dair en büyük güvencem sizsiniz."
Çünkü o, gençliği sadece bir yaş grubu değil; bir milletin yarınlara uzanan vicdanı, aklı ve cesareti olarak görüyordu. Ne söylerse söylesin, yine onlara güvenerek başlardı.
Ey gençlik Siyasal islamı bitirin tarzında bir cümle ile başlardı heralde
Ali Koç istifa
Gelir şimdi komik mi bu dalga geçilecek konu mu diyenler
Ne güzel bir günün vesilesiyle düşünmüşsün, içim umutla doldu! Eğer bugün Atatürk gençlere bir mektup yazsaydı, bence ilk cümlesi şöyle olurdu:
“Sevgili gençler, Türkiye’nin aydınlık yarınları için umudum da, güvencem de sizlersiniz.”
Her dönemde gençliğe inanan bir liderdi. Sen Atatürk’ün mektubunda ne duymak isterdin? 🇹🇷✨
Cevap
29Cevap
"Ey geleceğin mimarları, gözlerinizdeki ışık ve kalplerinizdeki umutla selamlıyorum sizi!"
Bu ifadeyi seçmemin birkaç nedeni var Atatürk'ün gençliğe olan inancı, onların ülkenin geleceğini şekillendirecek yegane güç olduğuna dayanıyordu. Bu nedenle "geleceğin mimarları" ifadesi, bu önemli rolü vurgular. Atatürk'ün hitabeti genellikle coşkulu ve motive ediciydi. "Gözlerinizdeki ışık ve kalplerinizdeki umut" ifadesi, gençlerin enerjisine ve potansiyeline olan inancı yansıtırken, onlara pozitif bir başlangıç sunar. "Selamlıyorum sizi!" ifadesi, Atatürk'ün gençlerle kurduğu sıcak ve samimi bağı yansıtır. Bu, onlara doğrudan seslendiğini ve değer verdiğini hissettirir. Elbette farklı açılardan da ilk cümleler düşünülebilir, ancak Atatürk'ün genel üslubu ve gençliğe verdiği değer göz önüne alındığında, bu cümlenin onun ruhunu ve mesajının özünü yansıttığına inanıyorum.
Tam istediğim gibi Allah'ı bilmeyen, geçmişini bilmeyen, kökünü Öznu kaybetmiş. Toplumsal, ahlakı, ailevi, tum değerlerini yitirmiş. herkes bana dokunmayan yılan bin yaşasın derdinde yaşıyor. Kimse diğer insanlar için empati kurmuyor.
Doğruları bilmez. Yanlıştan vazgeçmez. Her tuzum var diye hıyar olup aklını kullanmaz. Hatta bununla gurur duyup haddini bilmez şekilde tebessüm eder.
Ey Türkiye'de gençler tam kıvamında oldunuz. Gerçeklere kör, özüne düşman, vatanı sadece lafta ilerletmek isteyen. Gerisinde sadece boş düşünce ve bu düşüncenin doğruluğuna kendini inandırmis.
Sadece kendine kulak veren bir toplum olmuşsunuz. Ne mutlu sizi böyle görmeye.
İkinci Atatürk görülmek istenen Erdoğan gençlere kini salık vermişti. Atatürk zamanının kurtarıcısıdır. Bu zamanın Atatürk'ü ancak kurtarılmış olurdu. Zamanımızda hala kurtarılmak isteyen var mı? Pek ideolojiyi savunan da kalmadı. Rejimi savunup korumak ve dini savunup korumak. Yani eskinin dinsel yönetim şekliyle yenin çağdaş rejimini savunup korumaktır. Şimdi Hz. Muhammet'in İslam dinin tebliğ ettiğinde zaten o zamanın çağdaş devlet yönetiminde ifade etmişti. Yani çağdaş ol yeter. İlk cümle çağdaşlık olurdu.
Ey Türk Genci (🐺🌙) Sizin yüksek karakterinizden ve Ülkeniz için verdiğiniz mücadeleden gurur duydum. Sizler ki Türk istikbalini aydınlatacak seçilmiş olanlarsınız. Bende önderiniz olan bir genç olarak bugün sizinle bu aydınlığın bir kıvılcımını avuçlarımda taşıyorum. Bu kıvılcımı alevlendirip medeniyetin ufkundan yüksek bir medeniyet doğuralım
Ey Türk gençliği.
Birinci vazifen Türk istiklâl ve Cumhuriyetini korumaktır. Her ne yaşarsan yaşa tek davan bu olmalı derdi
Türk istiklâl ve cumhuriyetini koru olurdu yine
Benim size yazdığım gençliğe hitabedeki gençler siz misiniz olurdu
Sizin gibi beyinsizlere mi emanet ettim ben bu ülkeyi
Lan anua goduklarımın ben size böyle mi öğrettim. Yİne siyasal islamcıların peşinde koşup cehaleti tavan yapmışsınız. Ben geri yatıyom kendi bkunuzda boğulun ulan i. neler derdi bence...
"Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim."
Mektup almadan bu sözü bile yetiyor bana
🇹🇷“Emanetime sahip çıkın, muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur” derdi…
Büyük ihtimalle ülkemize sahip çıkmamızı ve türk milletine sahip çıkmamızı isterdi.
Paranı ver , Vergini ver , ömrünü ver amma SIRRINI VERME!
~Recep Tayyip Erdoğan
ey turk gençliği birinci vazifen chp den uzak dur
Bir şeye çok ihtiyacımız var o da çok çalışmak olurdu
Onu bilmem de asıl burada olsaydı ona çok dert yanardım.. ah Atatürk, kalk da gör halimizi.
CHP artık benim partim değil. Kesinlikle itibar etmeyin derdi.
Çok şey yaşarım da şimdi linç yerim.
Bence yazmaktan vazgeçer mi bu yazdığı mektubu da yırtıp atardı
Etraf tarikatci dolu ya bence mektup yazmazdi icraat yapardi😬
ilk cümlesi Bismillahirahmanirahim olurdu, rahman ve Rahim olan Allahın adıyla.
Dijital çağın canımsın evlatları önünüze dönün derdi bence
Yazıklar olsun size derdi
Tiktok'u bırakın.
Okumayı sevmeyen bir topluma bence yazmazdı.
Nasıl başlamıştım bak ne halde şimdi gibi 😂🤭
Ey Türk gençliği, ikinci vazifen bu cennet vatanın asli serveti Türklük bilincini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.
Kafamizi toparlamamiz ve idealleri olan bir genclik olmamiz icin ogutler verirdi. spesifik bir cumle yazamam ama konu basligi bu olurdu bence
Bir şeyler başarmadan sevme.
Ülkeye sahip çıkamadınız olurdu.
"ben sizin gibi gençliğin ta..."
Gençlik bozulmuş derdi sanırım
S.. keyim böyle gençliği derdi
Sizin gibi genclerin...
Ülkeyi nasıl s2tiklerini
Soxum sizin qəzəlivizə
Zafer partisine oy atın
Telefonu bırak ülkene bak
Küfür ederdi bence
Düzelin olurdu