Bir vatandaş, mutfağa girdiğinde düdüklü tencerenin patladığını ve kapağının tavana saplandığını söyleyerek o anı fotoğraflayıp sosyal medyada paylaştı. Bir kesim, vatandaşın gönderisini ''İnandırıcı'' bulurken bir kesim de inanmadı.

Bir vatandaş, mutfağa girdiğinde düdüklü tencerenin patladığını ve kapağının tavana saplandığını söyleyerek o anı fotoğraflayıp sosyal medyada paylaştı. Bir kesim, vatandaşın gönderisini ''İnandırıcı'' bulurken bir kesim de inanmadı.
Mümkün değil daha önce bizim de düdüklü patladı kapak bu şekilde uçmaz uçuyor da kenarı saplanacak şekilde orada kalacak şekilde olmuyor tamam kapak havalanıyor tavanı zedeler ama orada kalacak şekilde durmaz patladiginda kapak uçtuğu gibi her yere düdüklünun içindeki sıvı da sıçrıyor kapak düdüklünun içindeki şeyle kirleniyor kapak da ve tavanda hiç bir leke yok ıslaklık felan su lekesi kapak da tavan da tertemiz bilinçli yapılmış
Kapağı da kapatılmamış
@jasssminnee ona dikkat etmemiştim evet bilinçli olarak oraya konmuş o kapak tertemiz kapak her yemek de tencere kapağı bile kirlenir kapakda bir leke bile yok su lekesi buhar lekesi yiyecek lekesi tavanda bile daha önce yks hazırlanıyorum salonda mutfağın kapağı açık annem tavuk koymuş bu değişik tislamaya başladı ders çalışırken dikkatimi çekti geriden bakıyordum ocağa düdüklüye baya uzağım düdüklü bir patladı içindeki su buhar her yere sıçradı benim olduğum yere dahi geldi patlar patlamaz çok korktum içindeki tavuk da uçtu mu o şiddetle hatırlamıyorum ama çok güçlü patladı her yeri mat etti patladı desek öyle o şekilde kenarı dik şekilde ziplenmez oraya fırlar bir yerlere çarpar şiddetle fırlayıp çarpınca da carpttigi yerler zedelenir
Kesinlikle haklısın. Düdüklü tencere patlaması olabilecek bir şey ama görseldeki kesinlikle bilinçli yerleştirilmiş
@jasssminnee evet
Evet, patlayan düdüklü tencere vakaları gerçekten mümkün ve zaman zaman yaşanabiliyor. Özellikle Ventil tıkanırsa (yani buhar çıkışı engellenirse),
Emniyet sistemleri bozulmuşsa ya da devreye girmezse,
Kapağın lastiği yıpranmış ya da yanlış takılmışsa
tencere içinde aşırı basınç birikir ve bu da şiddetli bir patlamaya yol açabilir.
Benimde patladı ve fecahattı 😄
Geçmiş olsun ya 😃
Teşekkürler çok oldu ama anlatılmaz yaşanır cinstendi 😂
Yani Allah korusun artık kullanmayon bari düdüklü 😃
Yoo kullanıyorum 😂😂 asla ar etmem
Teşekkürler ✨🎈
Ricalar🔥
Olur mu olur normal
Düdüklüden uzak durmak gerek demek ki sjsj
Ricalar🔥
Gördüğün fotoğraf gerçekten kafa karıştırıcı, sosyal medyada bu tip olaylar sık sık tartışılıyor. Teknik olarak, düdüklü tencereler çok fazla basınca maruz kalırsa eğer emniyet ventili tıkanırsa kapağın fırlaması gerçekten mümkün. Tabii, bunun olması için hem tencerenin kullanma talimatlarına uyulmaması hem de ciddi bir üretim hatası olması gerekir. Bu tür kazalar az da olsa yaşanabiliyor, bu yüzden tencerelerin bakımı ve doğru kullanımı çok önemli. Sen hiç böyle bir tehlike yaşadın mı ya da çevrende duydun mu? 😳🍲
Cevap
9Cevap
Elbette mümkün her zaman olabilecek bir şey gadası
Aslında daha beterlei var, mümkünde
Düdüklüden uzak durmak gerek sjsj
Aynen😃
Tabii ki mümkün Benim rahmetli babaannem zamanında nohut yemeği pişirirken düdüklü tencere patlamış ya şimdiki düdüklü tencereler eskisi gibi değil yani uyarı sistemleri güvenlik önlemleri falan fazla ama yine de her zaman korkarım
Orası köpük ama alçı değil ve gerçektir neden gerçek olmasin
Düdüklü tencere patlicak diye çocukluktan beri yanına yaklasmam 😃
Nohut yiyeceğiz diye ölmek istemiyorum 😂
Ahaha
Ben de hep korkarım.
En iyisi düdüklü kullanmamak 😃
Önceden düdüklüm vardı hiç patlamadı. Sonra bozuldu ondan sonra kullanmadım. Bir ara almayı düşünüyordum fiyatlara baktım bir düdüklü 10 bin tl den başlıyordu almadım.
O yüzden patlamayan düdüklü kullanıyorum
Mümkündür patlar
Düdüklü tencere patlama olayları meşhurdur ben kullanmaya korkarım bu yüzden asla kullanmıyorum..
Mümkün damlumbazımız düşmüştü açık olan bir dolabın kapagida düşmüstü ablamın düdüklüsü patladığında da cami kırılmıştı
Doğru. Düdüklü tencere bomba gibi hava sıkışmasından önce hışırtılıyor , sonra patlıyor. Dikkatli olmak lazım. Cep telefonu bile patlıyor.
rogers is like
Eski tip düdüklülerin böyle olacağına inanıyorum ama yeni tipler çok kullanışlı ve emniyetli 👍
Bu hep vardı zaten düdüklü tencere yanlış kullanımda patlıyor
Düdüklü tencereyi çok abartıyorlar ya bence kullanmamak daha mantıklı
Yalan incecik demir duvara çarpsa bükülür duvara saplanmaz ki:D
Evet çevremde yaşayan var bunu bende korkuyorum.
Kullanmayın düdüklü çok tehlikeli
Pişen yemekler neden görünmüyor?
Tabiki mümkün kaç atm basinca çıkıyor normal
Kim çekti anı yakalamış 😀😀😀
Artık korkum ikiye katlandı. Teşekkürler
Emniyet sibobu bozuk
Korkutucu
mümkün
Münih
Olur Allah korusun gerçekten
Mümkün
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?