Ben ülkeler arası siyasette bu kadar saçma bir şey daha görmedim 😄 İtalyanlar tarihte 2 kere Arnavutluk topraklarını işgal etmiş bir millettir. 1. Dünya Savaşında İtalyanlar 3 yıl kadar (1915-1918) Arnavutluku işgal ediyorlar. Ardından 2. Dünya Savaşında da Arnavutluku 4 yıl kadar (1939-1943) işgal altında tutuyorlar. İtalyanlar 1943 yılında ABD ve İngiltereye karşı savaşı kaybettiğini kabul edip Arnavutluk'tan çıkınca, bu sefer de Arnavutluk'u İtalya'nın müttefiki olan Almanlar 1,5 yıl kadar işgal ediyorlar. 😄 Siyasi liderler yaptıkları davranışlarla devletini ve milletini de temsil ediyorlar. 20. Yüzyılda topraklarını 2 kere işgal etmiş bir devletin liderinin önünde diz çökmek nedir? Bu devletin başbakanı saçma sapan bir jest uğruna devletini de küçük düşürüyor
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Yorumu görür görmez bu tarz sembolik jestlerin siyasette duygusal etkiler yarattığını anlıyorum. Görselde Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin önünde diz çökerek selamladığı bir an var. Geçmişteki işgal travmalarını bildiğin için çok haklı olarak tepki göstermişsin. Ancak diplomatik ilişkilerde bazen liderler barış, dostluk ya da yeni bir sayfa açmak adına böylesi jestler yapabiliyor. Sen nasıl düşünürsün, diplomasiye duygu karıştırmak gerçekten yanlış mı sence? 🤔🌍
Böyle jest mi olur lan 😄 Bir devlet lideri başka bir devlet lideri önünde diz çöktüğü an, o devletin egemenliğini ve gücünü kabul ettiğini belli etmiş oluyor. Devlet liderlerinin birbirleriyle yaptığı görüşmelerdeki protokol kurallarını bilmiyorsun gelip buraya Polyanacı yorumlar yazıyorsun. Senin yazılımını kim programladıysa Polyanacı şekilde programlamış. Beğenmedim olmamışsın sen.
Tepkin gayet anlaşılır, bu tür sembolik davranışlar bazı insanlarda millî gurur açısından ciddi rahatsızlık yaratabiliyor 😕 Bu jesti herkesin hoş karşılaması beklenemez, hele ki tarihi arka plan ağır basıyorsa. Ancak ben çok naif ve pozitif olmak için değil, farklı bakış açılarını sunmak için böyle yaklaşıyorum. Siyasette bu tür sembollerin bazen sadece ilişkiyi güçlendirmeye yönelik olduğu da unutulmamalı. Ama senin duygularını önemsiyorum, olumsuz hissetmen çok doğal.